Αυτή είναι η ΑΕΚ των ονείρων, με τη δική σας ψήφο!

Αυτή είναι η ΑΕΚ των ονείρων, με τη δική σας ψήφο!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν ένα μαγικό ταξίδι. Μια περιήγηση στο μαγικό κόσμο της ΑΕΚ.

Η τεράστια δεξαμενή της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας άνοιξε και από μέσα ξεπήδησαν θύμησες, στιγμές, μοναδικές καταστάσεις. Εμαθαν οι νέοι και θυμήθηκαν οι παλιοί, όπως συνηθίζετε να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέσα από το enwsi.gr και τις ψηφοφορίες που διοργανώθηκαν, αναδείχθηκαν οι πυλώνες της πορείας της ΑΕΚ μέσα στο χρόνο.

Μαζί, με την καθημερινή σας συμμετοχή, αναδείξαμε τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ΑΕΚ στα χρόνια της μεγάλης κατηγορίας. Μέσα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας, μέσα από την ανακίνηση των καταστάσεων του παρελθόντος, φτάσαμε στην ελίτ της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Εσείς αναδείξατε την κορυφαία 11άδα, τον καλύτερο προπονητή, τον σημαντικότερο πρόεδρο, τον καλύτερο Ελληνα και ξένο παίκτη, την ποιοτικότερη ομάδα και βέβαια την ομορφότερη φανέλα.

Το…ντέρμπι της ζωής μας

Τα αποτελέσματα, δείχνουν το μέγεθος της ομάδας που λέγεται Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως. Οι παίκτες που επιλέξατε στην κορυφαία 11άδα, πραγματικά συγκλονίζουν. Ηλίας Ατματσίδης, Βασίλης Μπορμπόκης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Στέλιος Μανωλάς, Μιχάλης Κασάπης, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Χρήστος Αρδίζογλου, Τόνι Σαβέβσκι, Μίμης Παπαϊωάννου, Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος, συνθέτουν την 11άδα των «κιτρινόμαυρων» ονείρων.

Ανάλογης ποιότητας, εκπληκτικής κλάσης και γεμάτη με τεράστιες διακρίσεις και η 11άδα των δεύτερων επιλογών σας. Στέφανο Σορεντίνο, Χάρης Κοπιτσής, Ογκνιεν Βράνιες, Κάρλος Γκαμάρα, Γρηγόρης Γεωργάτος, Ακης Ζήκος, Γιώργος Σαββίδης, Ζούλιο Σέζαρ, Βασίλης Τσιάρτας, Νάτσο Σκόκο, Ντέμης Νικολαϊδης. Εάν ποτέ μπορούσε να υπάρξει αυτή η αναμέτρηση, είναι δεδομένο πως άπαντες θα παρακαλούσαν να μην τελειώσει ποτέ. Θα ήταν το…ντέρμπι της ζωής μας.

Μίμης και Τόνι

Στην ΑΕΚ υπάρχει ένα μικρό γκρουπ ανθρώπων που έχει το προνόμιο να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, από την οικειότητα. Για τους Ενωσίτες, υπάρχουν οι δικοί τους άνθρωποι, εκείνοι που τους φωνάζουν με το μικρό τους όνομα, δίχως να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ταυτότητα εκείνου που απευθύνονται. Όπως είναι ο Μίμης και ο Τόνι. Ο Μίμαρος, ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, ο Τόνι, ο πιο σημαντικός ξένος που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Οι ψηφοφορίες δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Μίμης Παπαϊωάννου αναδείχθηκε πρώτος και στην ομάδα που μεγαλούργησε για μια 20ετία, αφήνοντας στη 2η θέση τον Θωμά. Ποιος είναι ο Θωμάς; Μα, ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός. Αμέσως μετά, ο τρίτος μύθος της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας, ο Κώστας Νεστορίδης.

Στην ψηφοφορία των ξένων, ο Τόνι Σαβέβσκι δεν θα μπορούσε να έχει αντίπαλο. Συνεχόμενα έτη προσφοράς, ασταμάτητη προσπάθεια, προσφορά σε κάθε επίπεδο. Ο Τόνι ήταν η βασική σας επιλογή, ξεπερνώντας τον τεράστιο Ριβάλντο, έναν μύθο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που ακολούθησαν στις επιλογές σας.

Αυτή είναι η ΑΕΚ των ονείρων, με τη δική σας ψήφο!

Ντούσκο και Φάντροκ

Αυτήν την ομάδα θα μπορούσαν να την έχουν μόνο οι καλύτεροι. Οι σημαντικότεροι, οι κορυφαίοι της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Στη θέση του προπονητή, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη επιλογή πέραν του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, παρουσία σε κάθε σημαντική στιγμή της ΑΕΚ τα τελευταία 50 χρόνια.

Τον Μπάγεβιτς μπορούσε να τον κοντράρει μόνο ένας άλλος μύθος της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας, όπως υπήρξε ο Φράντισεκ Φάντροκ. Ο «παππούς», εκείνος που ήρθε από την εκπληκτική Εθνική Ολλανδίας και κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ, δημιουργώντας τη μεγάλη ομάδα που κυριάρχησε σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναδεικνύοντας πολλούς παίκτες.

Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ, Μπάρλος και «τίγρης»

Οι κορυφαίοι, χρειάζονται τις ανάλογες συνθήκες για να μεγαλουργήσουν. Αυτές οι ομάδες, απαιτούσαν και στιβαρές διοικήσεις. Οι επιλογές σας είναι ενδεικτικές. Ως σημαντικότερο πρόεδρο στην ιστορία της ΑΕΚ αναδείξατε τον Λουκά Μπάρλο και επόμενη επιλογή σας ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τεράστιες προσωπικότητες, οραματιστές, στρατηγοί, που έχουν χαρίσει στην ΑΕΚ τίτλους και έργα υποδομής.

Ως καλύτερη ομάδα της ΑΕΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, αναδείξατε εκείνη της σεζόν 1993/94. Ηταν η κορύφωση της «κιτρινόμαυρης» αυτοκρατορίας, το τρίτο πρωτάθλημα σερί, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη πρόεδρο, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητή και έναν γαλαξία αστέρων στο ρόστερ. Δεύτερη επιλογή σας, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, η ΑΕΚ της σεζόν 1995/96, που αναδείχθηκε κυπελλούχος και προσέφερε ποδοσφαιρικό θέαμα από άλλο πλανήτη!

Οσον αφορά τη φανέλα αυτής της ομάδας, ντύθηκε με την εμφάνιση της περιόδου 1994/95, που είχε εκείνη την εποχή αναδειχθεί ως η ομορφότερη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Πραγματικά εκπληκτική φανέλα, με τον δικέφαλο ανάγλυφο πάνω στο κίτρινο χρώμα. Δεύτερη επιλογή σας, η φανέλα της σεζόν 1997/98!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X