Κρίμα που υπάρχει η UEFA και ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρειαστεί να παίξει για να πάρει την 2η θέση

Κρίμα που υπάρχει η UEFA και ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρειαστεί να παίξει για να πάρει την 2η θέση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην αρχή νόμιζα πως ήταν πλάκα, αφού ήμασταν μόνο μια μέρα μετά την Πρωταπριλιά και ίσως κάποιος που το χασε ανήμερα, να ήθελε να γιορτάσει την επόμενη. Για την πρόταση του ΠΑΟΚ λέω, να αυξηθούν οι ομάδες της Super League!

Κι όμως, το διέπραξαν. Μαζί με όλο το απίστευτο κρεσέντο το επικοινωνιακό μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, σώνει και ντε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Κι ας πούμε να έρθουν τα πράγματα έτσι που να βγει το πλάνο της UEFA, οι άλλοι να παίζουν κι εμείς να κοιτάμε. Και να περιμένουμε κανένα εξάμηνο, να τελειώσουν για να αρχίσουμε κι εμείς. Γιατί τόσο θα είναι, σε περίπτωση που ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Και δεν είναι μόνο οι ομάδες. Είναι κι ένα κάρο κόσμος που δουλεύουν γύρω από το ποδόσφαιρο, στους οποίους φυσικά μέσα είμαστε κι εμείς. Περνάει που περνάει δύσκολα όλος ο Τύπος, να αφήσουμε και τον αθλητικό για έξι μήνες, χωρίς αγωνιστικά.

Καταλαβαίναμε που το πήγαινε ο ΠΑΟΚ…

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο με τόσο φανατισμό ο ΠΑΟΚ στήριξε την ιδέα της διακοπής. Και καταλαβαίνω πολύ καλά ελληνικά, μάλλον καλύτερα από τον άνθρωπο που προχθες μας παρέπεμψε να κάτσουμε ξανά στα θρανία, να μάθουμε λέει Ελληνικά αν δεν ξέρουμε, γιατί αυτό χρειαζόμαστε αφού δεν καταφέραμε να καταλάβουμε την τόσο ξεκάθαρη πρόταση του ΠΑΟΚ.

Το πρόβλημα είναι πως την καταλάβαμε πολύ καλά και γενικά καταλάβαμε πολύ καλά που το πήγαινε ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη, εκμεταλλευόμενος την ανησυχία των ΠΑΕ για τα οικονομικά τους, όπως εκφράστηκε από Παναθηναϊκό και Άρη κυρίως, που κάποιες από αυτές τις οδήγησε στην λαθεμένη κατά την άποψη μας αντίληψη, πως θα ωφεληθούν οικονομικά αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

Με δεδομένη την θέση της UEFA να βγει το πλάνο που έχει κάνει με κάθε τρόπο,θεωρώ πως ωφελημένη δεν θα βγει καμιά ΠΑΕ από το να διακοπεί το πρωτάθλημα. Αντίθετα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς καμιά πλέον πιθανότητα για έσοδα ως το τέλος αυτής της σεζόν. Γιατί αν γίνουν τα play offs και τα play out, έχουν πιθανότητες οι ΠΑΕ να πάρουν χρήματα από τα τηλεοπτικά.

Για να μη πούμε και το άλλο. Πως ακόμη και όσα υπόλοιπα έχουν από τις χορηγίες τους πιθανότατα θα τα χάσουν, αν οριστικοποιηθεί από τώρα, πως τέλος το ποδόσφαιρο ως τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο.

Απευκταίο αλλά όχι απίθανο σενάριο να μην ξανά παιχθεί ποδόσφαιρο

Φυσικά μπορεί να μην παιχθεί ξανά ποδόσφαιρο. Στο απευκταίο αλλά όχι απίθανο σενάριο, που η εξέλιξη της πανδημίας δεν επιτρέψει στο πλάνο της UEFA να λειτουργήσει. Αλλά τότε, σε μια τέτοια περίπτωση, γενικώς δεν θα συζητάμε για ποδόσφαιρο. Θα το έχουμε ξεχάσει …

Αλλά το να λειτουργήσεις από τώρα σα να είναι αυτό δεδομένο, δεν έχει καμιά λογική.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν όλη μέρα την Πέμπτη, μέχρι και το βράδυ, έκανε διαρροές υπέρ της διακοπής και παρουσίαζε το πλάνο του που έφτασε να περιλαμβάνει ακόμη και 18 ομάδες! Μιλάμε για απίθανα πράγματα. Εδώ λέμε πως δεν βγαίνει ούτε με 14 και ο ΠΑΟΚ μιλάει για αύξηση ομάδων και αυξημένα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Γιατί; Γιατί δυστυχώς το μόνο που τους απασχολεί είναι να εκμεταλλευθούν την συγκυρία. Πρώτα απ’ όλα να πάρουν την δεύτερη θέση σίγουρα. Μετά σου λέει, θα αράξουμε με την ησυχία μας να ετοιμαστούμε για τα προκριματικά, στα οποία αν στις άλλες χώρες δεν σταματήσουν, θα βρούμε και αντιπάλους κουρασμένους, θολωμένους. Μια χαρά. Δεν το ήξεραν βλέπετε αυτό στην UEFA,να πουν από τώρα στον ΠΑΟΚ, αράξτε εσείς, φτιαχθείτε να παίξετε με την ησυχία σας προκριματικά και αφήστε τους άλλους να τραβιούνται.

Δεν υπάρχει καμιά σοβαρότητα

Και αφού βρήκαμε την ευκαιρία, γιατί να μη κάνουμε και τις ομάδες 18; Τζάμπα είναι. Γιατί να μη μοιράζουμε κι αυξημένα τηλεοπτικά συμβόλαια; Κι αυτό τζάμπα είναι. Και στην τελική, όπως είπαμε και χθες άλλωστε, περισσότερες ομάδες μεγαλύτερη δεξαμένη για δανεικούς, φιλικές σχέσεις, εσύ θα παίξεις, εσύ δεν θα παίξεις, εσείς θα εκτίσετε τις τιμωρίες με μας, με τους άλλους θα παίξουν αυτοί κλπ.

Τι ωραία …

Δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά σοβαρότητα, ούτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Καμία απολύτως.

Τώρα βέβαια το αλλάξαμε το παραμύθι. Την ρίξαμε την ντουφεκιά, δεν βρήκαμε στόχο, βγήκε η UEFA και επανέφερε στην τάξη τους Βέλγους και εντάξει, πάει κι αυτό. Αλλά προλάβαμε να δείξουμε την ανωριμότητα μας και το πόσο στενό είναι το πεδίο σκέψης που μπορούμε να κινηθούμε.

Αλλά τι να πεις …Εδώ μιλάμε για την ομάδα που είχε γίνει ο κακός χαμός τότε στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα στο ματς με το πιστόλι κι αυτοί ασχολούνταν μόνο με το αν θα γράψει ο Κομίνης πως μετράει τελικά το γκολ. Μόλις ο τρεμάμενος διαιτητής που τον κυνηγούσαν προηγούμενως ένοπλοι, έγραψε αυτή την αρλούμπα στο φύλλο αγώνα, ησυχάσανε κα φύγανε οι άνθρωποι. Νικητές, πρωταθλητές.

Τι άλλο να πεις …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X