ΑΕΚ-Καρέρα: Ραντεβού μέσα στο Μάρτιο!

Η λατρεία να κερδίζεις με 1-0!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι επιδόσεις της ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα, είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ο Ιταλός προπονητής έχει αφήσει ξεκάθαρα το στίγμα του, παρότι ο χρόνος παρουσίας του στην ομάδα είναι πολύ μικρός. Όλοι στο «στρατόπεδο» της «Ένωσης» πίνουν… νερό στο όνομά του, αφού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε πως το υλικό δεν είναι για πέταμα και το έχει αξιοποιήσει σχεδόν όλο στο έπακρο.

Από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε μία κουβέντα γύρω από το μέλλον του Ιταλού προπονητή στην ΑΕΚ. Οι απορίες για το τι θα γίνει, ποια είναι τα δεδομένα του συμβολαίου του και της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο» τέθηκαν στο… τραπέζι.

To «Enwsi.gr» έχει το ρεπορτάζ και θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Το συμβόλαιο και η μη ύπαρξη «buy out»

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα στις 8 Δεκεμβρίου. Σε αυτή τονιζόταν ξεκάθαρα το εξής: ««Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2021».

Όπως γίνεται αντιληπτό ο 55χρονος προπονητής είναι -θεωρητικά- «δεμένος» με την ΑΕΚ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Προαναφέραμε τη λέξη θεωρητικά, διότι στο deal που έχει γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει ένας αστερίσκος. Σύμφωνα με αυτόν για να «τρέξει» η συμφωνία της συνεργασίας και τη νέα σεζόν θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Αν κάποια από τις δύο δεν έχει μείνει ευχαριστημένη τότε το «διαζύγιο» θα είναι αναίμακτο.

Επίσης επειδή έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια από χθες, από την ΑΕΚ ξεκαθάριζαν ρητά και κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα buy out στο deal με τον Καρέρα. Όλα εξαρτώνται από τη διάθεση των δύο πλευρών.

Μήνες του… μέλιτος

Η αλήθεια είναι πως η σχέση της ΑΕΚ με τον Μάσιμο Καρέρα είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο. Εκτός από τη σταδιακή βελτίωση σε όλους τους τομείς, η πλήρης αξιοποίηση του ρόστερ και η αγωνιστική ανάκαμψη του «Δικεφάλου» έχουν κάνει τους ιθύνοντες του συλλόγου να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι για την επιλογή τους. Ο Ίλια Ίβιτς για την απόφαση που πήρε και φυσικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης γιατί έβαλε την ομάδα στο σωστό δρόμο με τις διορθωτικές κινήσεις.

Από την άλλη ο Καρέρα δείχνει να έχει καταλάβει τις ιδιαιτερότητες και του club και της χώρας μας. Δεν είναι απόλυτος στα θέλω του, όπως ήταν για παράδειγμα ο Γκουστάβο Πογιέτ, ή δεν παρουσιάζει τις εκρήξεις που εμφάνιζε κατά διαστήματα ο Μανόλο Χιμένεθ. Είναι πιο απόμακρος και πιο απόλυτος στην προπόνηση, αλλά έχει καταφέρει να πείσει τους πάντες, ότι αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό.

Στο μυαλό του «Τίγρη»

Μετά το ματς με τον ΟΦΗ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Μετά από καιρό είδε αυτό που ήθελε. Ξέρει βεβαίως πως τίποτα δεν έχει κριθεί, ότι ένα ματς ισούται με κανένα, αλλά καταλαβαίνει πολλά και μαθαίνει από τους ανθρώπους του, ότι στα Σπάτα γίνεται καλή και σωστή δουλειά. Κάτι που αποτυπώνεται στο γήπεδο.

Στο μυαλό του Καρέρα

Ο Ιταλός τεχνικός όταν ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ ήθελε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Είδε ότι η «Ένωση» μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό σκαλοπάτι για την καριέρα του. Οι άνθρωποι που μιλάνε μαζί του, έχουν καταλάβει ότι αυτό που νιώθει και που αισθάνεται είναι ότι το πραγματικό του έργο θα φανεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όταν θα έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και θα χτίσει από την αρχή την ομάδα. Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι αν σκάσει πρόταση από την Ιταλία. Ο Καρέρα δεν έχει κρύψει ότι θέλει να επιστρέψει στη Serie A. Δε θα το κάνει για την οποιαδήποτε ομάδα, αλλά μόνο για κάποια που έχει ψηλούς στόχους. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα το σκεφτεί. Σε κάθε άλλη, θα μείνει εδώ…

Το ραντεβού

Ο Καρέρα είναι ήρεμος σαν άνθρωπος, περνάει τον περισσότερο χρόνο με τους συνεργάτες του και με τη σύζυγό του που έρχεται συχνά στην Ελλάδα. Έχει αρχίσει να του αρέσει η ζωή στη χώρα μας και αυτό είναι σίγουρα στα υπέρ της ΑΕΚ.

Αυτό που έχει κάνει ξεκάθαρο στους ανθρώπους της είναι ότι σε περίοδο αγώνων δεν θέλει να ασχολείται με τίποτα άλλο. Η ΑΕΚ είναι σίγουρο πως θέλει να ξέρει σύντομα πως θα πορευτεί και για αυτό το ιδανικότερο timing για να γίνει η πρώτη και ουσιαστική κουβέντα είναι στη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής μέσα στο Μάρτιο.

Η βάση για την παραμονή υπάρχει. Απλά το πιο πιθανό είναι να τεθούν κάποια νέα ζητήματα στην κουβέντα που θα γίνει. Για το ρόστερ, το επιτελείο του, τους στόχους του συλλόγου. Ζητήματα που αν ξεπεραστούν ο Μάσιμο Καρέρα, δεν αποκλείεται να είναι αυτός που θα οδηγήσει την ΑΕΚ και στην «Αγιά Σοφιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X