Καρέρα: «Μπορούν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα Αραούχο, Λιβάγια, Ολιβέιρα»

Μάσιμο Καρέρα: Μετρ της τακτικής, της σκοπιμότητας και του αποτελέσματος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη την Κυριακή (19:30) στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το αν μπορούν να παίξουν μαζί οι Αραούχο, Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova

Για το πώς είδε χθες το Ατρόμητος – Άρης;

«Δεν έχω πολλά σχόλια να κάνω. Είδα τον αγώνα. Είναι προφανώς καλύτερα το να το βλέπεις liveαπό το να το βλέπεις από την τηλεόραση. Έβγαλα κάποιες καλές ιδέες. Σήμερα και αύριο θα δουλέψουμε κάποια κομμάτια, ώστε να δυσκολέψουμε την αντίπαλη ομάδα»

Πώς θα περιέγραφε αυτούς τους δύο μήνες που βρίσκεται στην ΑΕΚ;

«Εγώ απλά τη δουλειά μου κάνω. Δουλεύω κάθε μέρα για να δίνω τις προϋποθέσεις στους παίκτες και τις καταστάσεις ώστε να παίζουν σωστά. Από τη μεριά μου βάζω τον ενθουσιασμό μου, τα συναισθήματά μου, τις γνώσεις μου που έχω πάνω στο ποδόσφαιρο και την ιδέα που έχω γύρω από το ποδόσφαιρο για να μπουν στην ομάδα»

Για τη δήλωσή του στη Ρωσία ότι δεν περίμενε τόσο καλό ξεκίνημα στην ΑΕΚ;

«Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν είναι εύκολο να πάρεις μία ομάδα στα μέσα της χρονιάς και να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Άρα, δεν περίμενα να έχουμε καλό παιχνίδι και γρήγορα αποτελέσματα».

Τι σκεφτόταν όταν ερχόταν στην ΑΕΚ σε μία περίοδο που η ομάδα δεν ήταν καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά;

«Όταν ήρθα σε αυτή την ομάδα γνώριζα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα, γι’ αυτό και υπήρξε αλλαγή προπονητή. Δουλεύω πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Η ιδέα μου είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά, για να βρούμε έναν καινούργιο δρόμο, ώστε να φτάσουμε πιο ψηλά απ’ ότι ήταν η ΑΕΚ».

Αν μπορούν να υπάρξουν στην τριάδα της επίθεσης οι Λιβάγια, Αραούχο, Ολιβέιρα και πίσω ο Μάνταλος;

«Όλοι οι παίκτες μπορούν να συνυπάρξουν στον αγωνιστικό χώρο. Εξαρτάται από το πόσο διατεθειμένος είναι ο κάθε παίκτης να θυσιαστεί για την ομάδα. Δεν με νοιάζει μόνο η επίθεση. 11 παίκτες κάνουν επίθεση, 11 κάνουν άμυνα. Άρα το θέμα συνύπαρξης μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχει να κάνει με θυσία που θα κάνει ο κάθε παίκτης. Όχι να σκεφτεί, αυτό που θα σκεφτεί ο ίδιος να βάλει γκολ, αλλά να δουλέψει για την ομάδα».

Πώς είναι για έναν αμυντικό να αντιμετωπίζει παίκτη σαν τον Αραούχο που έχει το απρόβλεπτο;

«Είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης. Είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι κινήσεις μπορεί να κάνει. Μπορεί από οποιοδήποτε σημείο να κάνει γκολ, όπως την Κυριακή. Αρα είναι πολύ δύσκολο για έναν αμυντικό να τον μαρκάρει».

Για τη σημασία της νίκης επί του ΠΑΟ;

«Αυτή η νίκη είναι σημαντική αν συνεχίσουμε να φέρνουμε τα σωστά αποτελέσματα, αλλιώς θα είναι αχρείαστη. Για τον κόσμο σίγουρα είναι σημαντική. Αλλά για εμάς αν δεν φέρουμε καλό αποτέλεσμα με τον Άρη, το τι κάναμε με τον Παναθηναϊκό δεν θα έχει νόημα».

Για το πώς περιμένει το ματς με τον Άρη;

«Είναι μία δύσκολη ομάδα ο Άρης να τον αντιμετωπίσεις στην έδρα του. Έχει ένα κοινό που βοηθάει την ομάδα του. Θα πρέπει να παλέψουμε μέχρι το 90’. Θα είναι ένα ματς που θα πρέπει να έχουμε υψηλή ένταση, να είμαστε προσεκτικοί και θα υπάρξουν λεπτομέρειες που θα κρίνουν τον αγώνα».

Για την πορεία του Ιταλικού πρωταθλήματος και τη μάχη του τίτλου;

«Είναι τρεις οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Είναι οι Γιουβέντους, Ίντερ, Λάτσιο. Εγώ την Γιουβέντους υποστηρίζω και ελπίζω να φτάσει στον τίτλο. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν βελτιωθεί. Έχει χάσει μερικούς αγώνες η Γιουβέντους, όμως οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ανέβει επίπεδο»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X