Παπαθεοδώρου: «Η συμφωνία με Αγγελόπουλο και η στήριξη του όταν βγήκε η ανακοίνωση της Original»

Παπαθεοδώρου: «Η συμφωνία με Αγγελόπουλο και η στήριξη του όταν βγήκε η ανακοίνωση της Original»
Photo Credits: INTIME

Ηλίας Παπαθεοδώρου… εμπιστευτικό, μέρος 4ο!

Ο πήχης έχει ανέβει ήδη ψηλά. Κατά την τελευταία διετία, η ΑΕΚ επέστρεψε στους τίτλους. Πρώτα το κύπελλο, έπειτα το τρίτο ευρωπαϊκό αστέρι και πέρυσι η στέψη στον παγκόσμιο θρόνο.

Η Ενωση επέλεξε τον Ηλία Παπαθεοδώρου για να συνεχίσει αυτήν τη συλλογή τίτλων. Η διεκδίκηση και των τριών στόχων που συμμετέχει είναι ένας από τους τρεις στόχους που τέθηκαν εξ αρχής και ο τεχνικός της ΑΕΚ αναλύει το πλάνο. Παράλληλα, αναφέρεται στο δύσκολο ξεκίνημα του στην Ενωση, όταν υπήρξε έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του, για λόγους που δεν φορούσαν τον ίδιο.

Διαβάστε το 4ο μέρος από τα οκτώ αποσπάσματα της συνέντευξης του κόουτς της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο enwsi.gr:

Όταν γίνεται η πρόταση από την ΑΕΚ, πως την αντιλαμβάνεστε και ποιοι είναι οι στόχοι που θέτετε με την διοίκηση

«Με την ΑΕΚ ήρθα σε επαφή από την προηγούμενη χρονιά για να συνεργαστούμε, οπότε θα έλεγα με βάση με το πως τελείωσε η δική μου σεζόν και το πως τελείωσε η σεζόν της ΑΕΚ. Και οι δύο ήμασταν σε mood ότι θα υπάρξει ξανά συνεργασία, οπότε και εγώ ήμουν έτοιμος όταν με κάλεσαν. Οι στόχοι κανονίστηκαν ουσιαστικά στο πρώτο ραντεβού, οι βασικοί στόχοι της διοίκησης και από εκεί και πέρα το κομμάτι το τι ήθελα να δημιουργήσω εγώ στην ομάδα και υπήρχε ταύτιση απόψεων σε αυτά τα πράγματα».

Πώς μπορούμε να οριοθετήσουμε τους στόχους της ομάδας που τέθηκαν, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά

«Αγωνιστικά οι στόχοι της ομάδας πάντα τα τελευταία χρόνια είναι να μπορεί να πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις που συμμετέχει, αυτό είναι δεδομένο. Τώρα για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό μπορεί να διαφέρει, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες. Αλλά όπως είπα είναι να πρωταγωνιστεί η ομάδα. Ένα στόχος, κοινός με τη διοίκηση, που υπήρχε από την αρχή της χρονιάς, ήταν να υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες, η ΑΕΚ είχε και από την προηγούμενη χρονιά αρκετούς Έλληνες παίκτες, ίσως όμως όχι τόσους πολλούς όσους θα μπορούσε να έχει, κατά την γνώμη μου, με βάση όμως πάντα δύο στοιχεία. Την ποιότητα των Ελλήνων παικτών, ποια είναι οι ποιότητα των Ελλήνων και ο χαρακτήρας των Ελλήνων παικτών. Δύο σημαντικά πράγματα για να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα. Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ΑΕΚ και θα έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και άμεσα για να αποκτήσουμε κάποια παιδιά που είχαν τη φιλοδοξία και το όνειρο να παίξουν σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Το δεύτερο πράγμα που επίσης συμφωνήσαμε, είναι να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα ξένων παικτών, σε συνδυασμό με τους νέους Έλληνες που θα έχουμε, που θα έχουν μεγαλύτερη προσωπικότητα και καλό background, δηλαδή να είναι παιδιά που θα μπορούν εύκολα να οδηγήσουν την ομάδα, να είναι πρωταγωνιστές και όχι ρολίστες. Αυτά ήταν τα τρία βασικά κομμάτια στον αγωνιστικό σκεπτικό της ομάδας: Να πρωταγωνιστήσουμε, να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο Ελληνικό κορμό με νέους παίκτες και ταυτόχρονα να βρούμε ξένους παίκτες-προσωπικότητες που θα κουβαλήσουν την ομάδα».

Και παίκτες που θα βοηθήσουν στα αποδυτήρια. Πχ παίκτες όπως ο Ματσιούλις, ο Λάνγκφορντ, ο Σλότερ.

«Τα αποδυτήρια όσο μπορείς να τα ελέγξεις και να τα φτιάξεις είναι καλό. Με παραδείγματα, όπως είπες υπήρχαν παιδιά όπως ο Γιόνας, που έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα, που είναι το πρώτο και βασικό στοιχείο. Ο Γιόνας είναι ο πρώτος παίκτης που ζήτησα να μείνει στην ομάδα, όχι μόνο γιατί είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά γιατί έχει τον επαγγελματισμό, την προσήλωση και η καθημερινότητα του αποτελεί παράδειγμα. Δηλαδή, πως μπορείς χωρίς να είσαι ο πιο ταλαντούχος που υπάρχει να κάνεις μια πάρα πολύ καλή καριέρα. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στην ΑΕΚ, βρήκα παιδιά στην ΑΕΚ όπως ήταν ο Ρογκαβόπουλος, ήρθαν παιδιά στην ΑΕΚ όπως είναι ο Τολιόπουλος, ο Κακλαμανάκης, που δεν είναι 17-18-19, αλλά είναι ακόμα νέοι παίκτες. Όταν πας σε μια μεγάλη ομάδα στα 24-25, είσαι ακόμα νέος παίκτης, αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα έπρεπε αυτά τα παιδιά να έχουν παραδείγματα μπροστά τους, να τα βλέπουν στα αποδυτήρια τους. Ο Λάνγκφορντ, ο Γιόνας, ο Σλότερ, είναι γι’ αυτούς παραδείγματα για το πως ένας αθλητής μπορεί εκτός από την προπόνηση και τα αγωνιστικά του στοιχεία να κάνει καριέρα».

Έχοντας δει το BCL, είναι τα φαβορί Χάποελ, ΑΕΚ, Τενερίφη και άλλος ένας;

«Όχι, εγώ προσωπικά έχω μεγάλη εκτίμηση στην Τενερίφη και πιστεύω θα είναι στο F4, η Χάποελ είναι μια ομάδα που έχει το πλεονέκτημα του κορμού, του ποιοτικού ρόστερ, τ’ ότι ο προπονητής είναι τρία χρόνια εκεί, ενθουσιασμός, κόσμος που ακολουθεί παντού, ήρθαν εδώ 400 άτομα. Εμείς με την Χάποελ νομίζαμε ότι ήμασταν άλλου επιπέδου ομάδα γιατί εδώ είχε 10.000 κόσμο, δεν φαντάζεσαι πόσο καλύτερα έπαιξε η ομάδα και τι σιγουριά και ασφάλεια έδωσε. Η μεγάλη ομάδα χτίζεται και δημιουργείται μέσα από την παρουσία του κόσμου. Η Μονακό για παράδειγμα που είναι μια ομάδα με πάρα πολλά λεφτά, παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων, δεν θα γίνει ποτέ μεγάλη ομάδα. Για να συνεχίσω, κάθε χρόνο ξεπετάγεται μια ομάδα στο BCL και μπαίνει στο F4, ήταν η Λούντβισμπουργκ, ήταν πέρσι η Άντβερπ και φέτος οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, υπάρχουν 10-12 ομάδες που είναι πολύ κοντά σε επίπεδο. Θεωρώ πως ο όμιλος μας έχει 3-4 απ’ αυτές τις ομάδες, για παράδειγμα θεωρώ πως η Μπούργος είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει θέση στο F4, με 9.000 διαρκείας μέσο όρο και γεμάτο γήπεδο».

Θα πάρει το Κύπελλο η ΑΕΚ και από τι θα θεωρηθεί πετυχημένη η φετινή σεζόν;

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα πάρει το κύπελλο, το BCL, το πρωτάθλημα κτλ. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι αυτό που δείχνει η ομάδα αυτή την στιγμή. Ότι θα διεκδικήσει και τους τρεις στόχους μέχρι τέλους για να είμαστε συνεπείς».

Άρα μιλάμε για τελικό Πρωταθλήματος και F4;

«Μιλάμε ότι θέλουμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα, να χτίσουμε καλύτερη χημεία και αν παραμείνουμε ταπεινοί και ενωμένοι, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε να διεκδικήσουμε τελικούς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίτλους και τέτοια πράγματα, αλλά σίγουρα μπορούμε να είμαστε εκεί αν τα πράγματα που είπα πριν πραγματοποιηθούν. Να βελτιώνεται η ομάδα αγωνιστικά, να μείνουμε ταπεινοί και ενωμένοι πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Εσύ γνώρισες αμφισβήτηση στην αρχή. Χρεώθηκες πράγματα που δεν ήταν δικά σου, υπήρξε μέχρι και ανακοίνωση. Πως σε επηρέασε όλο αυτό;

«Θα έλεγα ότι έζησα ένα μικρό deja vu, γιατί την ίδια αμφισβήτηση, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, την είχα ζήσει και στον ΠΑΟΚ. Είχα πάει στην θέση ενός προπονητή που ήταν τοτέμ για τον ΠΑΟΚ, του κύριου Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ εγώ ήμουν ένας προπονητής που πήγα από Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αυτό παίζει ρόλο. Δεν ξεκινήσαμε καλά και εκεί υπήρξε αμφισβήτηση και πίεση».

Εδώ θα πούμε ότι ήταν λίγο πιο ακραία, αλλά και άμεσα, δηλαδή έγινε την πρώτη μέρα.

«Στην απόφαση μου δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, γιατί στην διαδικασία απόφασής μου δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Το περίεργο είναι ότι μόλις υπέγραψα στην ΑΕΚ μετά από 10 λεπτά βγήκε η ανακοίνωση της Original, δεν είχα ανακοινωθεί, απλώς είχα υπογράψει το συμβόλαιο μου. Ήταν βράδυ Κυριακής, 8.30 το βράδυ πήρα το συμβόλαιο μου ηλεκτρονικά το υπέγραψα και 9 παρά βγήκε η ανακοίνωση στο ίντερνετ. Σε μένα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, είχα πάρει την απόφαση μου. Δεν ήξερα τι θα γίνει στο θέμα της διοίκησης, εκείνη την ημέρα έζησα πολύ έντονα την στήριξη από τον κ. Αγγελόπουλο. Είχα ως σκοπό την επόμενη ημέρα να έρθω στην Αθήνα να υπογράψω και επίσημα το συμβόλαιο μου, μου είπε δεν έχει να φοβηθείς κάτι, θα το αναλάβουμε εμείς αυτό το κομμάτι και από κει και πέρα δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Στην παρουσίαση που έγινε εδώ υπήρξαν κάποια παιδιά από την Original οι οποίοι μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία».

Ένας προπονητής ακούει πάντα κριτική από την εξέδρα. Σε ενόχλησε ότι υπήρχε κριτική και κυρίως στρέφονταν στο παρελθόν σου και την εξωαγωνιστική σου κατάσταση και όχι με την δουλειά σου στην ΑΕΚ.

«Δεν υπάρχει κάποιος που δεν τον ενοχλεί, από την άλλη έχω συμβιβαστεί. Δεν είναι πρώτη φορά που το περνάω αυτό το πράγμα, το έχω ζήσει στην Εθνική, στον ΠΑΟΚ και τώρα στην ΑΕΚ και πιστεύω σε όλη μου την διαδρομή θα με ακολουθεί. Από ένα συγκεκριμένο κομμάτι θα με ακολουθεί. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι με την δουλειά μου και με τα αποτελέσματα δεν έχω κάποια άλλη αντίδραση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X