Ούτε το πέναλτι δεν έφτασε στον Ολυμπιακό, 1-1 με τον ουραγό Πανιώνιο

Ούτε το πέναλτι δεν έφτασε στον Ολυμπιακό, 1-1  με τον ουραγό Πανιώνιο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιστορικό κάζο για τον Ολυμπιακό, που έπαιξε με την φωτιά και κάηκε στο 88′. Ο Εμμανουηλίδης έβαλε το γκολ για τον Πανιώνιο, ενώ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά. Το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά αυστηρό.

Πως έπαιξαν

Ο Πανιώνιος του Παπαβασιλείου ξεκίνησε με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που έκανε το διπλό στην Ξάνθη. Σε σύστημα 4-2-3-1 οι «κυανέρυθροι» με τον Μαλέρμπ κάτω από τα γκολπόστ, και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο και Λυμπεράκη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κόρμπος και Οικονομίδης, ενώ οι Παπανικολάου (αριστερά), Μασούρας (δεξιά) και Αρτσε (ελεύθερο ρόλο) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Αραμπούλι.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μάρτινς έκανε ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, ενόψει Τότεναμ. Ο Γκιγιέρμε και ο Βαλμπουενά δεν ξεκίνησαν βασική, ενώ ο Ομάρ έμεινε εκτός αποστολής. Γκασπάρ και Τσιμίκας δεξιά και αριστερά της άμυνας με τους Μεριά και Σεμέδο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Λοβέρα (αριστερά) και Ποντένσε (δεξιά) στα δύο άκρα. Τέλος,  ήταν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα με τον Σουντανί σε ελεύθερο ρόλο ο οποίος σε θέση επίθεσης γινόταν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Γκερέρο. Με τον Πορτογάλο να παρατάσει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1.

Το φιλμ του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις. Στο 12′ ο Λοβέρα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα ο Μάλερμπ απέκρουσε την κεφαλιά του Μπουχαλάκη. Ο Ολυμπιακός πίεζε και κατάφερε να κερδίσει πολλά κόρνερ, αλλά γκολ δεν έβαζε. Ο Ποντένσε παραλίγο να σκοράρει όταν μπήκε κάθετα προς την περιοχή του Πανιωνίου αλλά το σουτ που έκανε βγήκε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η σπουδαιότερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων όταν ο Ποντένσε έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά η οποία όμως κατέληξε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρτινς έβαλε τον Βαλμπουενά και ταυτόχρονα βελτιώθηκε η εικόνα του. Στο 54′ λεπτό ο διαιτητής Κομίνης καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Παπανικολάου, μια αυστηρή απόφαση. Ο Βαλμπουενά ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-1.

Όμως ο Παπαβασιλείου είχε κρυμμένο άσο στο μανίκι του. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Εμμανουηλίδη και στο 89′ με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 1-1 με τον Σα να κάνει τραγικό υπολογισμό σουτ του νεαρού άσου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν χαλαρώσει μετά το προβάδισμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Βαλμπουενά και Γκασπάρ πριν την ισοφάριση του Πανιωνίου.

Ο Μαρτίνς έριξε και τον Ελ Αραμπί στον αγωνιστικό χώρο σε μια προσπάθεια μήπως και πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν μόνος στην περιοχή από πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Παπαγεωργίου και πριν περάσει την γραμμή ο Σταυρόπουλος έδιωξε την μπάλα, για να έρθει ο Μαλέρμπ με τρομερή απόκρουση στο φάουλ του Βαλμπουενά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων να κρατήσει έναν υπερ σημαντικό βαθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X