Ο Ολυμπιακός απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα -Λόγω διαιτησίας!

Ο Ολυμπιακός απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα -Λόγω διαιτησίας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός με επιστολή προς την Πολιτεία απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν δεν βρεθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Έτσι, η ΠΑΕ φαίνεται να ακολουθεί τα βήμματα της ΚΑΕ που αποχώρησε από την πρώτη κατηγορία στο μπάσκετ.

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου οι ερυθρόλευκοι με αυτό τον τρόπο θέλουν να καταδείξουν τις… παθογένειες οτυ ελληνικού ποδοσφαίρου ώστε να αναλάβει δράση η Πολιτεία. Στην εν λόγω επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη οι Πειραιώτες επιτίθενται ευθεώς στην ΚΕΔ, παραθέτουν στοιχεία και παραδείγματα της τελευταίας τριετίας που –όπως υποστηρίζουν- αποκαλύπτουν την εικόνα του πρωταθλήματος και φτάνουν στο σημείο να απειλήσουν μέχρι και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζουμε πως κάτι τέτοιο είχε εξαγγείλει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του έπειτα από την ισοπαλία 2-2 με την Τότεναμ πριν από μερικές εβδομάδες.«Το θέμα μετά από όλα αυτά είναι το αν πρέπει να ασχολούμαστε σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποφασίσουμε, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση -βλέπετε τι γίνεται και στο μπάσκετ- μήπως πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο, ή να λάβουμε μέτρα» είχε τονίσει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Τι αναφέρει η επιστολή

Παρουσιάζεται η εικόνα του πρωταθλήματος και αναφέρεται στην «απαξίωσή που έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα» επισημαίνοντας τις ευθύνες της ΕΠΟ κάνοντας αναφορά για «διαφθορά που κυριαρχεί στον χώρο της διαιτησίας».

Καταγράφεται αναλυτικά την οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ, και η « πανθομολογούμενη αδυναμία της να καλύψει ακόμη και βασικές της ανάγκες, τις εντολές περικοπών που έχουν δοθεί και την επιμονή της Ομοσπονδίας να αρνείται να ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη της για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος».

Γίνεται επίσης αναφορά για «εγκαθίδρυση στη διαιτησία ενός συστήματος, που καταφανώς επιχειρεί να χειραγωγήσει αγώνες και αποτελέσματα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια συγκεκριμένα επιχειρηματικά – ποδοσφαιρικά συμφέροντα, κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι σε σοβαρότατες περιπτώσεις παράβασης των Κανόνων του Παιχνιδιού και συντηρεί με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα «σε παιδιά και αποπαίδια». Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και καταγραφή συγκεκριμένων φάσεων από αγώνες του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων με μεγάλα λάθη των διαιτητών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν μέθοδοι που μέσω της διαιτησίας διαμορφώνεται η βαθμολογία με στόχο την ανάδειξη πρωταθλητή.

Υποστηρίζεται παράλληλα, ότι «στη διαμόρφωση αυτής της απωθητικής δημόσιας εικόνας συμβάλλει η ταχύτατη απαξίωση του Video Assistant Referee (V.A.R.) και κάνει λόγο για «μετατροπή του από μια διεθνώς αποδεκτή τεχνολογική κατάκτηση για να αποφεύγονται κρίσιμα λάθη διαιτητών σε ένα ακόμη εργαλείο για τη χειραγώγηση των αγώνων και των αποτελεσμάτων».

Τέλος, γίνεται αναφορά για «βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εναντίον αξιωματούχων της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για δήθεν δυσμενείς δηλώσεις, που έχει στηθεί στην Ε.Π.Ο., ενώ την ίδια ώρα ακραίες περιπτώσεις δυσμενών δηλώσεων, ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων στα social media αξιωματούχων άλλων ομάδων ούτε καν συγκινούν τις υπηρεσίες της Ε.Π.Ο. και τους Υπεύθυνους Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι αυτοί να καθυβρίζουν τους πάντες, ακόμη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, παραμένοντας στο απυρόβλητο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X