Κωστένογλου: «Εκτός ο Γαλανόπουλος με Παναθηναϊκό, εξαιρετικά αμφίβολοι Λόπες-Οικονόμου»

Κωστένογλου: «Εκτός ο Γαλανόπουλος με Παναθηναϊκό, εξαιρετικά αμφίβολοι Λόπες-Οικονόμου»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Κωστένογλου καταστρώνει τα πλάνα του για το κυριακάτικο (19:30) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση και αναφέρθηκε στους τραυματίες (Λόπες, Οικονόμου, Γαλανόπουλο), λέγοντας πως και οι τρεις είναι πολύ δύσκολο να είναι διαθέσιμοι στο ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

«Από το ξεκίνημα που ανέλαβα γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα με τις επιβαρύνσεις των προπονήσεων. Φανταστείτε ότι και τα παιχνίδια είναι κάθε Κυριακή… Πραγματικά έχουμε ένα θέμα με τον Λόπες που δεν είναι πρόβλημα πολλών ημερών, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι έτοιμος να βρίσκεται πλέον στην αποστολή στο προσεχές παιχνίδι.

Όσο για τον Οικονόμου θα έλεγα ότι ο Μάριος και την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα και είχε το ψυχικό σθένος να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι. Άρα, στη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν ταλαιπωρημένος και μας έδωσε την διαβεβαίωση ότι δεν πονάει, αλλά η μεγάλη του θέληση ίσως στο τέλος της ημέρας να έκανε κακό και στον εαυτό του. Θα έλεγα πως είναι προς τιμήν του ότι συμμετείχε και ήθελε να παίξει εναντίον του Ατρόμητου. Επιβαρύνθηκε η κατάστασή του, λογικά η περίπτωσή του δυσκολεύει και δεν γνωρίζουμε αν θα βρίσκεται στην αποστολή.

Για τον Γαλανόπουλο είναι κάτι αναπάντεχο, ταλαιπωρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες και σίγουρα θα είναι εκτός αποστολής. Θα πρέπει πέρα από αυτά τα προβλήματα να δούμε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Όπως έχω προαναφέρει έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές και θα δώσουμε λύση στα προβλήματά μας. Θα προετοιμαστούμε και θα είμαστε  κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον αγώνα της Κυριακής».

Για την προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είθισται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν έρχονται νίκες να κυλούν οι εβδομάδες με περισσότερη ηρεμία. Θα έλεγα όμως όχι χωρίς οργάνωση, χωρίς εγρήγορση, χωρίς ανησυχία. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα, έχουμε ακόμα δύο προπονητικές μονάδες σήμερα (Παρασκευή) και αύριο, παίζουμε ένα ντέρμπι με ότι συνεπάγεται η λέξη ντέρμπι, είναι δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και θα στοχεύσουν στη νίκη. Εύχομαι ο ικανότερος και ο καλύτερος να κερδίσει».

Για την εικόνα που είχε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο στα δύο ημίχρονα: «Είχαμε την αρνητική συγκυρία, έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια, να προηγηθεί ο αντίπαλος στη μοναδική ανοργάνωτη επίθεση όπως είχα δηλώσει και μετά το παιχνίδι και όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και πλέον ο αντίπαλος κλείνει τους χώρους, έκανε άμυνα στο ήμισυ το δικό του θα έλεγα ότι δεν είχαμε καθαρή σκέψη. Προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε, είχαμε την κατοχή μπάλας, αλλά δεν ήταν ουσιώδης και αποτελεσματική. Παρόλο που υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες δεν μπορέσαμε να βρούμε τις κατάλληλες πάσες ώστε να δημιουργήσουμε επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Ατρόμητου. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε κάποιες καθοδηγήσεις, ξεκινήσαμε αρκετά καλά, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ήρθε αναπάντεχα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά παρόλο που ο αντίπαλος δεν είχε συνδυαστικά αποτελέσματα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά θα έλεγα ότι ήταν ένα γκολ που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Για ακόμα μία φορά όμως η ομάδα έδειξε το ψυχικό σθένος, κατάφερε και κέρδισε το παιχνίδι έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ σε έξι παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα έχει βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ και αν τον προβληματίζει: «Παρόλο που δουλεύουμε συγκεκριμένα κομμάτια στο θέμα της αμυντικής λειτουργίας, ίσως τελικά κάτω από την θέληση του νικηφόρου αποτελέσματος να είμαστε κάποιες φορές, ατομικά, σε ατομικές μονομαχίες κάτω από τα δεδομένα και τις ικανότητες που έχουμε ως ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και δεχθήκαμε σε δύο, τρία παιχνίδια όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο εύκολα γκολ, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Ορισμένες φορές νομίζω ότι αδικούμε τον εαυτό μας. Έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές, εμείς επιμένουμε και θα επιμείνουμε στην κατάλληλη εκπαίδευση και στο να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην αμυντική μας λειτουργία. Χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά βλέπετε ότι οι υποχρεώσεις και οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι καθοριστικοί, στοχεύουμε πάντα στη νίκη και οποιοδήποτε λάθος κοστίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει αναδιοργάνωση, να υπάρχει νευρικότητα στη ροή του παιχνιδιού και έτσι να ανατρέπεται η καλή μας η εικόνα».

Για το αν προβληματίζεται με το γεγονός ότι όταν η ΑΕΚ προηγείται δυσκολεύεται να κρατήσει το προβάδισμα: «Έχει συμβεί σε δύο παιχνίδια τελευταία και με τον Βόλο και με τον Ατρόμητο. Και στα δύο παιχνίδια υπήρξαν συγκυρίες δεδομένου ότι στο παιχνίδι με τον Βόλο δεν είχαμε κάποια ανησυχία. Από μια στατική φάση δημιουργήθηκε και ήταν εύλογο στα τελευταία λεπτά όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όποια και αν είναι η αριθμητική ισορροπία τη δεδομένη στιγμή να δημιουργείται μια νευρικότητα, μια ανησυχία μήπως συμβεί το μοιραίο. Να ξέρετε στο ποδόσφαιρο όταν ο αντίπαλος μένει με λιγότερο ποδοσφαιριστή δεν είναι σίγουρο ότι αυτό λειτουργεί πάντα θετικά διότι υπάρχει στο ποδόσφαιρο μια φιλοσοφία που λέει ότι όταν μείνει μια ομάδα με παίκτη λιγότερο τότε υπάρχει περισσότερη εγρήγορση, αυτοσυγκέντρωση, κλείνουν οι διάδρομοι, αλλάζει τελείως η τακτική του αντιπάλου και δεν είναι πάντα θέσφατο ότι σίγουρα λειτουργεί θετικά. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, έγινε μια σέντρα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, από τη στιγμή που χάθηκε η πρώτη μπάλα ήρθε η δεύτερη, το «σπάσιμο» που λέμε στο ποδόσφαιρο και δεχθήκαμε το γκολ. Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από αυτές τις καταστάσεις και θα προσπαθήσουμε να τις βελτιώσουμε».

Για το πώς περιμένει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αντιλαμβάνεστε ότι ο Παναθηναϊκός έρχεται από ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζω, διαμαρτύρεται για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Είναι μια μεγάλη ομάδα παρόλο που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται δεν θα έλεγα από οικονομικά, αλλά από διάφορα προβλήματα. Δεν παύει να είναι όμως μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και οι δύο ομάδες στοχεύουν στη νίκη, εύχομαι να δούμε ένα ποιοτικό παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος και ο ικανότερος να κερδίσει».

Για την βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός και την καλή παρουσία που έχει στα ντέρμπι: «Ο Γιώργος (Δώνης) είναι ένας έμπειρος προπονητής. Έχω την αίσθηση ότι έχει την ικανότητα και πλέον περισσότερη εμπειρία στο να διαχειριστεί πιο δύσκολες ή και περίεργες καταστάσεις που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που και στα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα έλεγα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχασε, άρα αντιλαμβάνεστε ότι τα ντέρμπι συσπειρώνουν και τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές. Το ίδιο θα συμβεί και από τη δική μας πλευρά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που δεν μπορεί κάποιος να προκαθορίσει το αποτέλεσμα».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό και τι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή: «Υπάρχει, αιωρείται η κατάσταση ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι ως προς την ποιότητά του σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα καλών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διψούν για τη διάκριση. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Όταν κάποιος διψά για διάκριση και αναγνώριση τότε γίνεται επικίνδυνος γενικότερα στη ζωή και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και όπως προανέφερα, αυτή τη στιγμή κάθε αποτέλεσμα είναι ανοικτό».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει νίκη στα τελευταία δέκα ντέρμπι: «Δεν κοιτάζω στο παρελθόν, έχουμε μια ομάδα ικανή. Εμείς σε όλα τα παιχνίδια στοχεύουμε στη νίκη. Το δείξαμε και με τον τρόπο που παρουσιαστήκαμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και στο ότι καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση με τον ΠΑΟΚ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Απώτερος στόχος είναι πάντα η νίκη ανεξαρτήτως δυναμικότητας του αντιπάλου».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X