Η αξιοπρέπεια, ο Ρόγκα και τα συμβόλαια που λήγουν

Η αξιοπρέπεια, ο Ρόγκα και τα συμβόλαια που λήγουν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιτέλους νίκησε η AEK εκτός έδρας στα φετινά playoff κάνοντας break στο break του Περιστερίου και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1. Ένα παιχνίδι που πιο πολύ έμοιαζε με All-star Game αφού οι 2 ομάδες εκτέλεσαν 55 δίποντα και 61 τρίποντα, με χαλαρές άμυνες και ελεύθερο μπάσκετ, ενδεικτικό της ανούσιας αυτής διαδικασίας.

Έβαλε τα σουτ όλης της χρονιάς

Για να είμαστε ειλικρινείς παρά την νίκη, η ΑΕΚ δεν εμφάνισε και τόσο διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Η μόνη διαφορά ήταν η εκπληκτική ευστοχία που είχε η ομάδα έξω από τα 6,75 με τον Γιορκ και τον Σάκοτα να έχουν οι δυο τους 14/23.

Πέραν αυτού, φαίνεται πως ο coach έχει καταλήξει στους παίκτες που βγάζουν διάθεση και θέληση για να παίζουν και θα πορευτεί με αυτούς από εδώ και πέρα. Είναι φανερό ότι Θίοντορ και Χάντερ είναι εκτός κλίματος με τους μικρούς να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες και τον Ξανθόπουλο να είναι ο βασικός άσσος της ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν η κλασική ΑΕΚ των playoff, μια ομάδα ανήμπορη να επιβάλλει τον ρυθμό της, να παίξει άμυνα και να απειλήσει μέσα στην ρακέτα αφού την κρατούσαν μόνο τα σουτ του Γιορκ και του Σάκοτα κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο βελτίωσε την άμυνα της μπόρεσε να τρέξει στο transition παίζοντας το αγαπημένο παιχνίδι του Γιορκ.

Σήμερα ο Αμερικάνος βρήκε ρυθμό από τα πρώτα εύστοχα σουτ και μετά ήταν ασταμάτητος, πράγμα που ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει, με τις άμυνες βέβαια να είναι αρκετά χαλαρές.

Αυτός είναι ο Γιορκ ή του ύψους ή του βάθους, ένας παίκτης που θέλει η ομάδα να παίζει για αυτόν, να παίρνει αρκετά σουτ και να εκτελεί. Αυτή την στιγμή τον βοηθάει ότι δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες στην περιφέρεια για να έχουν επιθετικό μερίδιο οπότε νοιώθει άνετα.

Από εκεί και πέρα τον ακολούθησε ο Σάκοτα σε απόδοση, που έδειξε πραγματική θέληση για να κερδίσει, ενώ ο Ξανθόπουλος παρά τους μόλις 2 πόντους που πέτυχε ήταν πραγματικός μαέστρος με 12 ασίστ και 0 λάθη σε 26 λεπτά συμμετοχής. Πλέον με το επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ δίνεται η ευκαιρία στην ΑΕΚ να πάρει το προβάδισμα στην σειρά και να τελειώσει με κάποια αξιοπρέπεια την χρονιά.

Το ταλέντο του Ρογκαβόπουλου

Από τους μικρούς δεν φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα, εκτός ίσως από τον Ρογκαβόπουλο. Δεν θέλει να έχεις πολύ έμπειρο μάτι για να καταλάβεις ότι ο μικρός έχει αστείρευτο ταλέντο. Το όλο στυλ του, το κορμί του, το jump shoot του και η μηχανική του δείχνουν μια εξαιρετική πάστα παίκτη που θα πρέπει η ΑΕΚ να εξελίξει και να εκμεταλλευτεί γιατί δεν την παίρνει να χάσει ένα τέτοιο ατόφιο μπασκετικό ταλέντο.

 

Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ κρίσιμη για αυτόν και η ΑΕΚ θα πρέπει να φτιάξει το περιβάλλον γύρω του για να βελτιωθεί και να ψηθεί αγωνιστικά πράγμα που με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν δείχνει εφικτό. Ας ελπίσουμε με την έλευση του νέου προπονητή να αλλάξουν πολλά πράγματα μέσα στην ομάδα και στον τρόπο λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα.

Συμβόλαια που λήγουν

Επειδή βλέπω υπάρχουν απορίες για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και για αυτούς που θα αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν να πούμε μερικά πράγματα.

Δεσμευμένοι με συμβόλαια για του χρόνου είναι οι 3 μικροί (Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Ρογκαβόπουλος), ο Γιαννόπουλος, ο Σάκοτα και ο Λαρεντζάκης που έχει buy out για Ευρωλίγκα. Από τους ξένους όλοι μένουν ελεύθεροι εκτός από τον Ντελρόι Τζέιμς που η ομάδα διατηρεί την option του +1.

Γίνεται κατανοητό ότι θα έχουμε άλλο ένα καλοκαίρι πολλών αλλαγών και ανακατατάξεων στο ρόστερ καθώς θα πρέπει να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο και να βρεθούν καινούργιοι ξένοι παίκτες. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα πράγματα μόλις γνωστοποιηθεί και το όνομα του προπονητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X