«Σκούπα» στον Χολαργό και έφυγε για τα ημιτελικά η ΑΕΚ (20:00, LIVE enwsi.gr)

«Σκούπα» στον Χολαργό και έφυγε για τα ημιτελικά η ΑΕΚ (20:00, LIVE enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Στο δεύτερο ματς της προημιτελικής φάσης των Play Offs της Betshop Basket League είναι έτοιμη να ριχτεί η ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει απόψε (20:00-ΕΡΤ Sports-LIVE enwsi.gr) τον Χολαργό στο «Αντώνης Τρίτσης».

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ξεκίνησε με το… δεξί στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος πριν από λίγες μέρες, αφού κέρδισε το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη με 84-62 στο ΟΑΚΑ και έτσι έχει ένα προβάδισμα με 1-0 στις νίκες.

Αυτό σημαίνει ότι με νίκη απόψε, οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν το 2-0 και θα πάρουν την πρόκριση στην ημιτελική φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της σειράς Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ, με τους Αχαιούς να είναι το φαβορί, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς, αλλά και λόγω της νίκης που πήραν στο πρώτο ματς (81-66).

Να σημειώσουμε πως, σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει απόψε, τότε θα γίνει το 1-1 και θα γίνει ένα τρίτο και τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ (25/05, 17:00), όπου θα κριθεί το ποιος θα πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Από εκεί και πέρα, χωρίς απρόοπτα κύλησε και η χθεσινή προπόνηση της «Βασίλισσας» στο ΟΑΚΑ. Ο Λούκα Μπάνκι έχει όλους τους διαθέσιμους παίκτες «ετοιμοπόλεμους, ενώ οι μοναδικοί δύο απόντες αυτή τη στιγμή, είναι οι Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλης Καββαδάς, δηλαδή οι γνωστοί τραυματίες.

Από την άλλη μεριά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς για τον Χολαργό, αφού ο έμπειρος φόργουορντ στάθηκε άτυχος στο πρώτο ματς της σειράς αφού υπέστη τραυματισμό στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου του αγώνα.

Πρόκειται για ελαφρύ διάστρεμμα, οπότε έχει ελπίδες να παίξει απόψε, αν και αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί τη τελευταία στιγμή. Επίσης, θα απουσιάζει σίγουρα ο Διονύσης Σκουλίδας, ο οποίος είχε σταθεί άτυχος πριν από δύο μήνες, όταν είχε τραυματιστεί και έχει τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αήττητη η «Βασίλισσα» κόντρα στον Χολαργό

Στα της παράδοσης, δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, αφού οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μονάχα τρεις φορές σε επίπεδο Betshop Basket League και όλες είναι στη φετινή σεζόν, αφού η ομάδα των Βορείων Προαστίων παίζει για πρώτη φορά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Στην κανονική σεζόν, η ΑΕΚ κέρδισε και τα δύο ματς κόντρα στον Χολαργό. Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 73-63, με πρώτο σκόρερ, τον Μάλκολμ Γκρίφιν (15π.) και τον Βινς Χάντερ να «αγγίζει» το νταμπλ-νταμπλ (13π., 8ρ.).

Στη ρεβάνς, η «Βασίλισσα» νίκησε μέσα στο «Αντώνης Τρίτσης», τον Χολαργό με 81-70, με τον Γιόνας Ματσιούλις να είναι ο απόλυτος ηγέτης έχοντας 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Τζόρνταν Θίοντορ είχε προσθέσει 13 πόντους.

Τέλος, στο πρώτο ματς των Play Offs, το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, η Ένωση νίκησε με 84-62, με τον Βινς Χάντερ να έχει 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος πρόσθεσε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τέλος, να θυμίσουμε πως με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε, ότι στα μέτρα ασφάλειας για το αποψινό ματς στον Χολαργό, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της «Βασίλισσας».

*Διαιτητές στο σημερινό ματς θα είναι ο διεθνής, Τάσος Μάνος (Αττικής), μαζί με τους Δημήτρη Μπήτη (Ανατολικής Μακεδονίας) και Αντώνη Αναστόπουλο (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου).

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X