Η πορεία της ΑΕΚ προς το μέλλον!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τις εκλογές και το σχεδιασμό της ΑΕΚ ενόψει της νέας χρονιάς

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των καιρών στον οργανισμό ΑΕΚ – κατά τη δική μου γνώμη – είναι ο αποπροσανατολισμός. Υπάρχουν καταστάσεις, όπως αυτή που καταγράφεται αυτήν την εποχή, όπου χάνεται χρόνος και δυνάμεις σε θέματα ήσσονος σημασίας, ενώ θα έπρεπε να απασχολούν κομβικά ζητήματα. Δείτε μόνο όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες: η ΑΕΚ έχει τεράστια ανοιχτά θέματα (στρατηγική στις μεταγραφές, επιλογές παικτών που θα κάνουν τη διαφορά, εκλογές) και εμείς πολλές φορές αναλωνόμαστε σε θέματα δευτερευούσης σημασίας.

Στη δική μου οπτική, με βάση και με όσα συνέβησαν κατά την τελευταία πενταετία, το θέμα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι εξόχως σημαντικό. Μπορεί το γήπεδο να έχει φτάσει σε σημείο που δύσκολα μπορεί να προκαλέσει πλέον προβλήματα ακόμα και ένας φανατικός πολέμιος του – όπως αποδείχθηκε ο Βασιλόπουλος – αλλά δεν πρέπει να περάσουν λάθος μηνύματα. Συγκριτικά με τη – λανθασμένη κατά τη γνώμη μου – επιλογή του παρελθόντος να διασπείρει δυνάμεις, αυτήν τη φορά η ΑΕΚ συστρατεύτηκε πίσω από τον Γιάννη Βούρο.

Ενωσίτης, ικανός, προβεβλημένος, με γνώση των όρων του πολιτικού παιχνιδιού. Με ψηφοδέλτιο που είναι γεμάτο από στελέχη που έχουν άμεση επαφή με την ΑΕΚ. Το ζήτημα είναι να έχουν μάθει όλοι από τα λάθη τους και να δείξουν τη δυναμική που έχει η ΑΕΚ στην περιοχή. Μπορεί να άλλαξε σημαντικά στο πέρασμα των ετών η ανθρωπογεωγραφία της πόλης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι η ΑΕΚ έχει χάσει την επιρροή της. Ειδικά από τη στιγμή, που άπαντες αντιλαμβάνονται των ευεργετικών συνεπειών που θα έχει η επιστροφή της.

Το θέμα είναι αρκούντως σημαντικό. Μπορεί η ΑΕΚ να πέτυχε στην κεντρική πολιτική σκηνή να κρατά ίσες αποστάσεις απ’ όλους – χαρακτηριστική απόδειξη η παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων όλων των χώρων στη μεγαλειώδη εκδήλωση της Κυριακής για τη Γενοκτονία των Ποντίων – αλλά εντός των τειχών τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρα. Αυτά, σε ό,τι αφορά τις εκλογές, γιατί παρατηρώ πως αρκετοί δεν έχουν καθαρά στο μυαλό τους πόσα διακυβεύονται την Κυριακή. Το γήπεδο και όσα περιλαμβάνει, είναι ζητήματα υψίστης σημασίας.

Με όσα λέω, δεν πετάω την μπάλα στην εξέδρα. Απλά, ορίζω προτεραιότητες. Οι μεταγραφές και συνολικά ο σχηματισμός της νέας ομάδας, είναι εξόχως σημαντικό. Δεν μπορώ να πω, ότι όσα βλέπω τις τελευταίες ημέρες ενθουσιάζουν. Καταγράφεται στασιμότητα, η ΑΕΚ κινείται για κάποιες περιπτώσεις που είχε εντοπίσει από παλιότερα (δεν είναι κακό αυτό), θεωρητικά έχει λύσεις για κάθε μία από τις μεταγραφές που ψάχνει προτού αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ετσι και αλλιώς, όποιον παίκτη και αν κλείσει τώρα, μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε για τις ικανότητες του. Κριτής θα είναι το γήπεδο. Κλισέ, αλλά απόλυτα πραγματικό. Δεν βιάζομαι να κρίνω, γιατί δεν έχω ξεκάθαρο το σχέδιο της ΑΕΚ. Δηλαδή, ποια ομάδα θέλει να φτιάξει, πως θέλει να παίζει, με ποιον τρόπο θα φτάσει σε αυτό. Εκεί για εμένα είναι το μείζον σε αυτήν τη χρονική στιγμή.

Ελεγε χθες σωστά (παραδόξως) ο Τσίλης, ότι είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να επαναλάβει το πρότζεκτ του 2017. Ισχύει. Τόσο σε ό,τι αφορά την ταχύτητα στις κινήσεις, όσο και την ποιότητα των παικτών που αποκτήθηκαν. Ακόμα και εκείνοι που δεν έπιασαν – σας θυμίζω τον Τρίστασον – ήταν παίκτες με προδιαγραφές, που έρχονταν να καλύψουν κενά στο ρόστερ και χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν.

Προφανέστατα, η δουλειά δεν μπορεί να γίνει τώρα. Θεωρητικά, η ΑΕΚ πρέπει να έχει κάνει προεργασία και η ΑΕΚ να είναι έτοιμη. Αυτό που περιμένω να κατανοήσω, είναι το στρατηγικό πλάνο πάνω στο οποίο βαδίζει η ΑΕΚ. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο το 2017 και άρχισε να θολώνει επικίνδυνα από πέρυσι. Όχι γιατί ήρθαν κακοί παίκτες ή δεν δόθηκαν χρήματα – ο Μπογέ για παράδειγμα, είχε σχεδόν τριπλάσιο συμβόλαιο από τον Χριστοδουλόπουλο – αλλά γιατί η ΑΕΚ βαρούσε στα κουτουρού.

Νόμος του ποδοσφαίρου είναι πως όσα χρήματα και αν δαπανάς για κάθε ποδοσφαιριστή, εάν αυτός δεν «κολλήσει» στην ομάδα, δεν ταιριάξει με τους υπόλοιπους, δεν βρει το χώρο του μέσα στο σύνολο, τότε είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Τα παραδείγματα από το διεθνές ποδόσφαιρο είναι άπειρα και με ομάδες που τα χρήματα που δαπανεί η ΑΕΚ στις μεταγραφές, τα έχουν για τις αμοιβές μιας εβδομάδας.

Αυτό που περιμένω είναι να αποκρυσταλλωθούν όσα είπε ο Μελισσανίδης προς τους παίκτες και όσα λέγονται έπειτα για τις κινήσεις. Θυμίζω, πως εκείνο το πρωινό στα Σπάτα ο Μελισσανίδης προανήγγειλε αλλαγές, ενώ μετά – κατά την κουβέντα με τον Χιμένεθ – επιχείρησαν να χαράξουν το πλάνο της επόμενης μέρας. Μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλά κενά και καμία κίνηση που να δίνει στίγμα για τη συνέχεια.

Πριν φτάσω να κρίνω την αξία κάθε μεταγραφής, περιμένω από την ΑΕΚ να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο δρόμος της ανάκαμψης. Να δώσω παραδείγματα. Με την πιθανή απόκτηση Βράνιες, η ΑΕΚ φτάνει στα πέντε στόπερ και υπάρχει κουβέντα για ακόμα έναν. Ποιος θα κοπεί, αφού άπαντες έχουν συμβόλαιο. Ποια χαρακτηριστικά θα αναζητηθούν, ώστε να μη γίνει ξανά η κόμπλα που συνέβη με το βάφτισμα του Οικονόμου ως αντί-Βράνιες;

Υπάρχουν και πιο σύνθετα. Στη μεσαία γραμμή, θεωρητικά η ΑΕΚ έψαχνε εξάρι, με σωματικά προσόντα, ύψος και εμπειρία. Συζητά για οκτάρι. Ψηλό μεν, αλλά οκτάρι. Πριν αποφασίσει ποιον θα πάρει, πρέπει να απαντήσει εσωτερικά: ο Γαλανόπουλος για ποιον ρόλο προορίζεται; Ο Κρίστισιτς πως θα αξιοποιηθεί; Ο Σαμπανάτζοβιτς μπορεί να υπολογίζεται, έστω ως λύση προοπτικής άμεσα;

Τα ίδια για την επίθεση. Πολλές φορές θέτονταν το δίλημμα Αραούχο ή Πόνσε. Πριν δούμε ποιον και αν μπορεί να αποκτήσει η ΑΕΚ, πρέπει να έχει αποφασιστεί με ποιον τρόπο θέλει να παίξει. Διότι πολύ απλά, μιλάμε για δύο επιθετικούς με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Τις ίδιες αναζητήσεις θα μπορούσα να θέσω για πολλά ακόμα ζητήματα, αλλά πιστεύω πως σύντομα – μέσα από τις πράξεις της – η ΑΕΚ θα δείξει πως θέλει να είναι τη νέα σεζόν.

Δείτε επίσης

Τα μυστικά του Αυγούστου!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου περιμένει πως όσα συνέβησαν θα βγουν σε καλό για τα τέσσερα ματς που έρχονται

62 Σχόλια

 1. Ο κόσμος έχει ξενερώσει, δεν είναι καν οργισμένος, είναι ξενερωμένος και δεν ασχολείται καν. Αυτό είναι το χειρότερο, η αδιαφορία. Δεν την ενδιαφέρει την ΠΑΕ αυτό..

 2. Ο Φαεθων του ηγετη της ΑΕΚΑΡΑΣ , Δ. Μελλισανιδη σε εχει στραβωσει.

 3. Εχει δύσει το αστρο του Μελισσανιδη στο ποδοσφαιρικο στερέωμα,οσο πιο γρηγορα το καταλάβει κ ο ιδιος τόσο καλυτερα για την ομάδα

 4. Για γελια και για κλαματα ο κιτρινομαυρος λαος…….και ερωτηθη η συναξη,Βαρραβαν η Καζατζογλου και εσκουξε ο οχλος Βαρραβαν. Βαρραβαν. Για γελια.

 5. Πανω κάτω ολοι συμφωνούμε για τις μεταγραφες.

  Με το παρασκήνιο (Δούμα Ιβαν ) , με ότι αυτό συνεπάγεται , θα γίνει κατι ?????

  Η ΑΕΚ δεν πρέπει να να υιοθετήσει μια άλλη συμπεριφορά στην επικοινωνιακή της πολιτική ?????

  Ως ποτε θα έχουμε τον ρολο του καλού Σαμαρείτη και θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τόνους λάσπης στο κεφαλι μας ???

  Για μενα πρέπει άμεσα να βγάλει μια ανακοίνωση η ΠΑΕ ή να μιλήσει ο Μελισανίδης και να βάλουν κάθε παπαγαλάκι (δημοσιογράφοι μπαοκ) , καθε καραγκιόζη (κλαψεσκου) ή γραφικο (γιωργακη) στη θέση τους. Δεν μπορεί ακόμα να συντηρούν και να παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ξεφτίλα του αιωνα (μπουκα Ιβαν) και την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ , σαν την μεγαλύτερη κλοπή πρωταθλήματος της ομάδας τους.
  ΑΜΕΣΑ

 6. H πιο προσιτη λυση ειναι να δωσει τα κλειδια στον Μανολο,να ξεκαθαρισει στον κοσμο το ταβανι του ροστερ ,9?10?11? κι ετσι να κριθουν ολοι,οχι οπως φαντασιωνεται ο καθενας,αλλα στην πραγματικη τους διασταση.
  Που ειναι οτι η ομαδα ξεκιναει 3η κι οσο πιο ανταγωνιστικη θα ναι στους 2 γαυρους,τοσο πιο πετυχημενη θα ναι η χρονια.
  Μονο ετσι θα κριθουν σωστα οσοι δουλευουν στην ομαδα.Γιατι αν ο καθενας μας θυμαται η ονειρευεται την ΑΕΚ φαβορι,εστω σε κατι,το μονο που κανει ειναι να κρινει αδικα για τη δουλεια τους ολους οσους ειναι στην ομαδα.
  Να χει μια φιλοσοφια,συμφωνω,και μαλιστα μας βολευει η αμυντικη φιλοσοφια του Μανολο γιατι οι αμυντικες ομαδες ειναι κατα πολυ φτηνοτερες απ τις επιθετικες,αλλα ξεκιναμε απ την 3η θεση.Ξεκαθαρα.Και 3η θεση σημαινει οτι κερδιζεις 1 στα 2 παιχνιδια..Αν πας στο γηπεδο και γκρινιαζεις γιατι ειδες 5 γκελες στα 15 εντος,σημαινει οτι εισαι στοκος.
  Ο προπονητης απολυτο αφεντικο και να καταλαβουμε οτι για οσα δεν μπορουμε δεν φταιει παντα καποιος προπονητης ,παιχτης.
  Προσπαθουν να παλεψουν με 2 αντιπαλους πολυ πιο δυνατους απ αυτους..Ετσι μπορει να χουμε μια ησυχη χρονια..

  • Σωστός, έτσι απλά χωρίς ισοπεδώσεις κράξιμο κα μεταξύ μας αεκομετρα. Εδώ πια το ζήτημα δεν είναι να μπούνε λεφτά αλλά τα λίγα έρμα να αξιποιούνται σωστά για να είμαστε ανταγωνιστικοί του Αρη και του Ατρόμητου. Είμαστε πολύ πιο κάτω από το άνοιξε το πορτοφόλι τίγρη, είμαστε στο φτιάξε μια όμαδα σοβαρή αλά Σπανός και Καρυπίδης! Είναι τρομερό να υπάρχουν δίπλα δίπλα άρθα με τίτλους »δεν ξέρει αν του κάνει» ( Μανόλο) και »ζητείται ποδοσφαιρική λογική»!

   • Σταθεροτητα,ομοιογενεια,συνεχεια σε προσωπα,αυτα χρειαζονται για να..κλεψεις και να δειξεις κατι καλυτερο απ την ατομικη αξια του καθε παιχτη.Αλλα ν αποφασιζει ο προπονητης,οχι αλλοι 2,3..
    Απλα μεχρι να φτιαχτει αυτο, ολα τα αναθεματα θα τα τρωνε παιχτες προπονητες.Ακομα ομως κι αν γινει καλουτσικη ομαδα, ας πουμε στον Βγυρο..και παλι ειμαστε απο κατω και παλι εκτος εκπληξεων εχουμε ταβανι την 3η θεση.
    Για μενα ειναι σαν να κατεβαζει απο εναν δρομεα η καθε ομαδα.Αν ο δικος μας κανει τα 100μ σε δυο βδομαδες,θα τερματισει μπροστα,μονο,απο κουτσους και τυφλους.Απ τους αλλους θα ειναι πισω..Τι θα κανουμε εμεις σαν κοσμος? Θα τον περιμενουμε στον τερματισμο να τον βρισουμε,χλευασουμε,ειρωνευτουμαι κλπ κλπ?
    Δλδ θελει τα μπινελικια του για να γινει πιο γρηγορος?Κι ομως αυτο κανουμε.Ο κοσμος συναγωνιζεται αυτους που αποφασισουν για το ποιος ειναι το χειροτερο κομματι της ομαδας.
    Μονο τ αποδυτηρια μπορει να βγαλουν λιγη υγεια,αν κλεισουν τ αυτια τους στους μπαγλαμαδες της εξεδρας και κανει ο προπονητης οτι θελει,εστω με παιχτες Ουεφα..

    • Συμφωνώ και γι αυτό όποτε κατεβαίνω Αθήνα για ματσάκι συνεχίζω να πηγαίνω στο πέταλο. Προτιμώ ταστραβάτα πετάλου από τα να βλέπω τύπους που έρχονται να ξεσπάσουν από την παντόφλα της κυράς και θυμίζουν τον τύπο από τη διαφήμιση που τη μια στιγμή λέει τον παίκτη παλτό και την άλλη παικταρά. Η κριτική έξω από το γήπεδο.
     Το πρόβλημα που προκαλεί όλη αυτήν την απογοήτευση είναι ότι ο διοικητικός ηγέτης από πέρσι το καλοκαίρι μοιάζει να κάνει τ αδύνατα δυνατά για να μην υπάρχει αυτό ακριβώς που περιγράφεις στην τελευταία παράγραφο. Δε με νοιάζει αν θα έρθουμε τρίτοι αλλά απαιτώ από κάποιον που διαχειρίζεται και δε βάζει από την τσέπη του να εξηγήσει τί έχει στο μυαλό του. Μεταξύ μας αν πω τι φαντάζομαι πως έχει στο μυαλό θα με έκοβε και σελίδα αντιπάλων αλλά μιλάμε για ένα μίνιμουμ σωστής διαχείρισης ενός κόσμου που περιμένεις να στηρίξει ηθικά και υλικά την ομάδα, Αντι γι αυτό προσλαμβάνουμε φθηνή προπαγάνδα και αιτιάσεις του στιλ σεβασμό στους πρωταθλητές όταν ο πρώτος που δεν τους σέβεται είναι ο ίδιος ο πρόεδρος. Αφου διάλεξε να είναι στην ΑΕΚ (από την οποία κέρδισε πιο πολλά απ όσα η ΑΕΚ από αυτόν)έχει την υποχρέωση αν όχι να βάλει λεφτά αλλά να δείξει λίγη σοβαρότητα αντίστοιχη αυτής που του επέτρεψε να μπει στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης ξέρω γω. Αλλά εκεί είναι που αρχίζει η λογική να λέει, τελικά είναι όντως μεγιστάνας ή πάλι η ΑΕΚ θα μας σώσει?

     • Δεν το συζηταμε..Χιλιες φορες η μλκ του 15χρονου παρα του 45χρονου.
      Για τον μελι αν το πιασεις απ την αρχη χανεις το κεφαλι σου.Καποιες φορες αν το παρεις απ το τελος,αναποδα,βγαζεις πιο ευκολα ακρη.
      Πως να βγει κ να πει το ξεκαθαρο που γραφουν πολλοι,πως λογω γηπεδου αυτο κι αυτο..
      Εδω απλα προσπαθησαν να το περασουν σαν επιτυχια..2,3 απ τους 10 βασικους δημοσιογραφους μας..κι εγινε πανηγυρι. Εννοω πως να πει οτι δεσμευσα χρηματα της ΑΕΚ για το καλο της?Αν ειναι ετσι,οταν παρουσιασε τη μακετα και ειπε οτι δεν θα παρω ευρω απ τα ταμεια..δεν ηθελε το καλο της ΑΕΚ!!
      Με το μαλακο παιδια μας βλεπουν..
      Η στο θεμα του χαμηλοτατου οικ.ταβανιου που μπαινει για 50χρονια στην ομαδα,τι λογικη βρισκεις?Χωρις αυξ.κεφαλαιου 10 για τ αποδυτηρια 20συνολικα..Απορουμε για το τι θα βλεπουμε?
      Απορουμε ομως και για τα 2 θεματα.Και της επικαιροτητας και του αυριο.Κι οπου δεν υπαρχει καμμια μα καμμια λογικη εξηγηση,ξαφνικα βλεπεις οτι το κινητρο δεν ηταν το καλο της ομαδας.Αποκλειεται τοσοι εξυπνοι ανθρωποι να μην τα γνωριζαν ολα αυτα.
      Αλλος του βαζει σαν κινητρο τα φραγκα,αλλος την στενοκεφαλια και τον εγωισμο ενος ανθρωπου που παρασερνει σα βαθος χρονου μια ομαδα.Εις γνωση του ομως.Ειπαμε,υπαρχουν πολλοι εξυπνοι ανθρωποι γυρω του ωστε να μπορω ν αποκλεισω οτι ολ αυτα ηταν απροσμενα!
      Οποιο κι αν ειναι ομως,το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι η ομαδα..

      • Ακόμα και τώρα συνεχίζωω να πιστεύω κάπου μέσα μου πως κάτι μαγικό θα γίνει και θα εμφανιστεί μια μέρα ο Μελισσανίδης μετά απο μια ζωή που κάνει το ΗΒΟ να ατενίζει τη ζωή μετά το game of thrones για να πατήσει πάνω σ ένα θρόνο αυτός μαζί με την ΑΕΚ, να αγόραζε χρόνο για να κάνει το μεγάλο φινάλε. Προφανώς δε φταίει ο Μελισσανίδης για τη φαντασία του καθενός μας αλλά εδώ φτάσαμε να χρειαζόμαστε φαντασία για οτιδήποτε αυτονόητο, ανάγκες μόνο που αντιμετωπίζονται πυροσβεστκά και στάχτη που μπαίνει κάτω από το χαλάκι. Αν βγει να μιλήσει ξεκάθαρα στον κόσμο θα δέχεται πολλή λιγότερη κριτική και δε θ αφήνει επιτέλους να φαίνεται η ιστορία με όποια χρονολογική σειρά και να τη διαβάσεις τόσο δυσοίωνη για το τέλος. Θέλω τόσο πολύ να τελειώσει το γήπεδο για να δούμε επιτέλους πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
       Αυτά ως οπαδός. Ως πολίτης έχω άποψη που βλέπει τον Μελισσανίδη ως αναγκαίο κακό εκεί οπου οι άλλοι βγάζουν πιο μεγάλα μαχαίρια, μια χώρα κοτζαμπάδησων κι εφοπλιστών όπου όλοι είμαστε πελάτες και οι αστικές αρέτες χαρτί για να σκουπίζει το θυμικό του ο Ελληνας είτε αριστερός είτε δεξιός.

 7. Μονόχνωτος

  Μια απ’τις βασικές διαφωνίες μας, είναι ότι εσύ και άλλοι βλέπετε σχέδιο στο 2017, ενώ εμείς, κυρίως, τύχη. Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να «συναντηθούμε» ποτέ. Όχι να συμφωνήσουμε, ούτε καν να μιλήσουμε για το ίδιο πράγμα.

 8. Νευράκια βλέπω ο Καζαντζόγλου!!!! Το μασάζ πρέπει να πηγαίνει σύννεφο.

 9. Μέχρι φέτος το χειμώνα υποστήριζα την ομάδα «σκυλιασμένα». Ναι βγήκα από τα ρούχα μου το φετινό καλοκαίρι αλλά έκανα υπομονή. Γήπεδο ετοιμάζεται, λεφτά περίμενα να πέσουν το φετινό καλοκαίρι (περισσοτερα έστω από το 18). Απ αυτά που ακούσαμε και έγιναν φέτος έχω ξενερώσει. Δεν έχω όρεξη ούτε να κράξω.
  Δεν γίνεται κ. Σταύρο να πηγαίνουμε με τους ίδιους παίκτες που έχουν χάσει τρεις σερί τελικούς κυπέλλου. Οι άνθρωποι δεν έχουν καν παλέψει ούτε έναν (ασχέτως του διαιτητικού). Οι άνθρωποι έχουν γίνει πελάτες του μπαοκ.
  Από τη διοίκηση έχω μεγάλες απαιτήσεις αυτό το καλοκαίρι και ακούμε μόνο δικαιολογίες για να μην πέσουν λίγα χρήματα παραπάνω.
  Δύο εξτρεμάρες ακούγαμε. Έγινε ένας τώρα?
  Περιμένω να δω τις κινήσεις αλλά η εικόνα της ομάδας και στον σχεδιασμό και στο οικονομικό είναι σοκαριστικά άσχημη και το καταλαβαίνει όλος ο κόσμος της ΑΕΚ. Δουλειά σας δεν είναι μόνο να μεταφέρεται τα της διοίκησης αλλά να πιάνετε και τον παλμό του κόσμου (που δεν ζήτησε και τον Ρονάλντο, μην τρελαθούμε).
  Το να διαχωρίζουμε το οικονομικό απ το οργανωτικό είναι ψευτοδίλημα. Ούτε μπορείς να πηγαίνεις μόνο για λαυράκια ούτε γίνετει να δινεις 600 σε εναν τυπο που δεν είναι καν εξτρέμ. Τα ζόρια για εμάς ξεκίνησαν απ τη στιγμή που ο ελληνορώσος έμαθε που και πως να τα σκάει για παίκτες και δεν έριχνε απλά λεφτά σε βαρέλι χωρίς πάτο.
  Σε εμάς κυριαρχεί ακόμα η νοοτροπία ότι είμαστε εξυπνότεροι και ικανότεροι , ότι με τα μισλα λεφτα θα φέρουμε ισάξιους παίκτες, ενώ δεν φαίνεται να ισχύει.
  Αυτό που χρειλαζεται η ομάδα είναι ΚΑΙ ένεση χρημάτων. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε μονίμως με τις σφεντόνες.
  Υγ, κατα 90% δεν στηρίζω με διαρκείας φέτος. Έχω να πάρω απ το καλοκαίρι του 18 και δεν το μετανιώνω. Περιμένω περισσότερα στο αγωνιστικό απ τον Πρόεδρο

  • Δεν ζήτησα από κανέναν να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών του. Ο οπαδός δικαιούται να ζητά πάντα το καλύτερο. Δεν δικαιολογώ κανέναν, εξηγώ πως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα. Είτε όπως τα βλέπετε εσείς (περιορισμένα οικονομικά), είτε όπως το αντιμετωπίζω εγώ (αδυναμία στην αξιοποίηση των χρημάτων), το πρόσωπο που ευθύνεται είναι το ίδιο. Για το διαρκείας, απάντησα και αλλού. Δικαίωμα σου, αν και πως θα επιλέξεις να είσαι στο γήπεδο

 10. Για τρίτο σερί καλοκαίρι ψάχνουμε κεντρικό αμυντικό ,μέσο ,δυο εξτρέμ και βασικό Σέντερ φορ ..

  Τις τρεις από τις 4 χρονιές της επιστροφής από τα χωράφια τερματίσαμε -30 από την κορυφή .

  Κ εδώ διαβάζουμε για την πετυχημένη συνταγή ,με εικόνα ένα τούνελ από το γήπεδο ,που επειδή έχει γίνει ασπίδα για τα πάντα μας έχετε καταντήσει να το χλευάζουμε πλέον κ αυτό .

  Τουλάχιστον επιτρέπετε την ελεύθερη έκφραση απόψεων ,σε αντίθεση με κάτι άλλους που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα εδώ και καιρό .

  Η χρόνια φέτος θα έχει αποκλεισμό από προκριματικά ΟΥΕΦΑ,απόλυση μανολο τέλος Σεπτέμβρη κ εκτός στόχων από Οκτώβρη .

  Αυτή είναι η πορεία μας στο μέλλον ,μέχρι ν έρθει κάποιος που διαθέτει χρήματα για την ομάδα .

  • Οταν κατακτάς το πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια δεν είναι πετυχημένη συνταγή; Ελπίζω να μην επαληθευτεί η εκτίμηση σου

   • Κύριε Καζατζόγλου δυστυχώς από ότι φαίνεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν πέτυχε , έτυχε….και για αυτό έγινε η καταστροφική διάλυση της ομάδας περσυ! Αν λέω αν τερματίσαμε δεύτεροι και χωρίς τα είκοσι μυρια που δεν ξέρω που πήγαν φαντάσου με τι θα πέσαμε περσυ! Αλλά αυτό που στην αρχή με έκανε να αναρωτιέμαι και πλέον με κάνει να θυμώνω είναι το πως με χίλιους τρόπους γίνεται προσπάθεια να φύγουν οι ευθύνες από τον πρόεδρο και να πάνε σε υπαλλήλους της ΠΑΕ , όταν ο πρόεδρος έχει ευθύνες που εμφανώς τους στηρίζει και όταν το μπα τζετ που διαθέτει είναι για να γελάς. Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε τα πράγματα με το ονομα τους ότι το μπατζετ και κατά συνέπεια το ρόστερ μας είναι μεσαίας ομάδας στην Ελλαδιτσα?

 11. Αλέξανδρος

  Απ’οτι φαίνεται το σχέδιο της ΑΕΚ είναι το γνωστό «έχει ο θεός».
  Κοινώς, λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο.

 12. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

  Πολλές φορές θέτονταν το δίλημμα Αραούχο ή Πόνσε. Πριν δούμε ποιον και αν μπορεί να αποκτήσει η ΑΕΚ, πρέπει να έχει αποφασιστεί με ποιον τρόπο θέλει να παίξει. Διότι πολύ απλά, μιλάμε για δύο επιθετικούς με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Αυτα λες Σταυρο μια σοβαρη διοίκηση θα επαιρνε και τους δυο!!Δυστυχως η διοικηση εχει δειξει οτι δεν ειναι για μεγαλα πραγματα!!Η φιλοσοφια της ειναι αναλώσιμοι και μετριοι ποδοσφαιριστες ανωλωσιμοι προπονητες και τεχνικοι διευθυντές!! Δεν πρόκειται να γινουμε ανταγωνιστικοι των δυο γαυρων και το ξερεις!Μπορουσε να βγει ο Μελισσανιδης και να πει οτι εως να τελειωσει το γηπεδο ετσι θα παμε καθαρες κουβεντες ,αλλα ουτε αυτο κανει γιατι μας θεωρει προβατα!!

  • πολύ σωστός ο φίλος..

   »η διοικηση εχει δειξει οτι δεν ειναι για μεγαλα πραγματα»

   αυτή η διοίκηση που χτίζει γήπεδο

   αυτή η διοίκηση που επεκτείνει το προπονητικό κέντρο

   αυτή η διοίκηση που έχει την ομάδα με 0 χρέη

   ήταν για μεγάλα πράγματα αυτοί που χρέωναν κάποια εκατομμύρια τους καφέδες..

   αυτοί που έφερναν το κάθε παλτό, υπερκοστολογημένο, και τρέχατε σαν τα ζα στα αεροδρόμια..

   αχ Ελλάδα μου, τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά..

   • ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

    Μαλλον δεν καταλαβες τι λεω δεν τα ισοπεδώνω ολα , εγω μιλησα για το αγωνιστικο κομματι και εσυ το πας στο γηπεδικο!!Θυμιζεις την ιστορια που οταν χανουμε βλεπουμε φωτογραφιες των εργασιων του γηπεδου!!Δηλαδη εσυ τι θες ενα ωραιο γηπεδο με λιγοστους θεατες και μετριους παικτες??Εγω τα θελω ολα!!

    • δηλαδή ρε φίλε τι θες;

     να σε πάρει ο ίδιος ο Μελισσανίδης τηλέφωνο και να σου πει ότι μέχρι να τελειώσει το γήπεδο ΔΕΝ θα δαπανηθούν χρήματα για μεταγραφές;

     δεν το καταλαβαίνεις μόνος σου;

     και γιατί τα ρίχνετε όλοι στους δημοσιογράφους; και αυτοί μια δουλειά κάνουν..

     αν δεν σας αρέσει η δουλειά τους, ΜΗΝ τους διαβάζετε/ακούτε!

     πόσο δύσκολο είναι;

     σαν τα κακομαθημένα παιδάκια κάνετε!

     άκου εκεί »εγώ τα θέλω όλα»!

     ε πήγαινε και τσόνταρε 2-3 εκατομμύρια τότε!

     • Όταν τελειώσει το γήπεδο και εφόσον μετά την ολοκλήρωσή του, με το καλό, δούμε ότι επενδύει στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, τότε και μόνον τότε αγοράζουμε εισιτήρια ή εισιτήρια διαρκείας.

      • και γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να το γράψεις;

       κάν’ το!

       θα δει ο Μελισσανίδης το σχόλιο σου και θα στεναχωρηθεί..

       είπαμε.. σαν τα κακομαθημένα παιδάκια κάνετε!

       • Φίλε φ.φ. δεν έχεις δίκιο.
        Οι ομάδες είναι ο κόσμος τους. Δεν παίζουμε εδώ τo παιχνίδι «ποιος είναι ο μεγαλύτερος ΑΕΚάρας». Είναι δουλειά των σωματείων να μπορούν να φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο (γι’ αυτό υπάρχει και το marketing).
        Είτε έχουν διαρκείας 10 χρόνια είτε έρχονται για πρώτη φορά στο γήπεδο. Οι ομάδες του εξωτερικού για παράδειγμα, προσπαθούν να προσελκύσουν το γυναικείο φύλο με διάφορους τρόπους.
        Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή θυμίζει σύλλογο του ’90. Όλα κινούνται γύρω απ’ το πως δεν θα στενοχωρηθεί ο Πρόεδρος ακόμα και όταν κάνει χοντρά λάθη που τα βλέπουμε στο αγωνιστικό (όχι στις υποδομές).
        Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεις μια τέτοια απαράδεκτη ΑΕΚ (μετά από πρωτάθλημα και με είσοδο σε ομίλους ΤσΛ) και το μόνο που σας νοιάζει είναι να μην πούμε τίποτα για τον Πρόεδρο. Μπαλίτσα θέλει να δει ο κόσμος και να βλέπει την ομάδα του να διεκδικεί κάτι. Δεν είμαστε ουτε οικονομολόγοι ούτε δουλεύουμε σε κατασκευαστική.
        Ο Πρόεδρος δεν έχει καταφέρει συνεπώς να κάνει πρωταθλητισμό. Η ψαλίδα με τους άλλους ανοίγει και το μόνο που ακούμε είναι για τα μπετά και τους σωλήνες. Με το ρημάδι το αγωνιστικό τι γίνεται ?
        Δεν ξέρω από που προέρχεται αυτή η σιγουριά ότι θα τα σκάσει όταν γίνει το γήπεδο. Δεν υπάρχει τίποτα το ορθολογικό σε αυτό.
        Να σου θυμίσω ότι η Λάρισα έπεσε Β’ Εθνική με καινούργιο γήπεδο.
        Να σου θυμίσω ότι ο παοκ δεν έπαιρνε ούτε κύπελλο παγωτό με δική του έδρα και μάλιστα καυτή. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λέω εγώ…

        • ρε παιδιά, αυτά που γράφετε τα εννοείτε πραγματικά;

         γιατί αν τα εννοείτε, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!

         θέλετε η ομάδα να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο, εσείς που κάθεστε και γράφετε από το πρωί μέχρι το βράδυ σχόλια στα site..

         ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ;

         για ποιο λόγο χτίζει το γήπεδο ο Μελισσανίδης;

         γιατί να μην καθόταν ωραία και καλά στο ΟΑΚΑ, να έφερνε αβέρτα μεταγραφές, κερδίζοντας και την εκτίμηση από όλα τα αρρωστάκια-οπαδούς, γράφοντας στο χιόνι τα χρέη;

         και για να τελειώνουμε.. όλοι εσείς που αραδιάζετε οικονομοτεχνικές αναλύσεις για το τι πρέπει να κάνει (γέλια) ο Μελισσανίδης για να εκτοξεύσει την ΑΕΚ..

         ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΠΑΓΚΟ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΑ;

         άλλο εκφράζω τη γνώμη μου, και άλλο αυτό το τουρλουμπούκι αερολογίας που όλοι μας απολαμβάνουμε εδώ και μήνες..

         τέλος πάντων, όποιος επιθυμεί να κάνει την ψυχοθεραπεία του, βρίζοντας τον Μελισσανίδη και τους δημοσιογράφους, ας το κάνει.

         μην έχετε την απαίτηση να σας πάρουν και στα σοβαρά όμως..

         • αδελφέ μου συνενωσίτη, πιστεύω πως ο Μελισσανίδης χτίζει το γήπεδο για να παραμείνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας (και είναι και το σωστό), αλλά κι επειδή θέλει μετά να πουλήσει την ομάδα και να έχει και κέρδος. Αυτό μου λέει εμένα η εμπειρία μου με το προηγούμενο πέρασμά του από τον προεδρικό θώκο της ομάδας, που πούλησε την ΑΕΚ στον Τροχανά, έβγαλε και κέρδος, και πούλησε και την μπουτίκ με σχεδόν στο 20 της εκατό της τιμής της ομάδας!!!!!!! Πιστεύω πως θα καταλαβαίνεις κι εσύ πως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να έρθει στην ομάδα, η τιμή της δεν αλλάζει σαν υπεραξία, αλλά ένα γήπεδο την ανεβάζει κατακόρυφα σε τιμή!!!!!! Δηλαδή εάν φέτος έπαιρνε 3 παίκτες των 3 εκατομμυρίων και τερμάτιζε τρίτος, αν την πουλούσε του χρόνου χωρίς γήπεδο πόσο λες να έβγαζε παραπάνω χρήμα???? Αυτό εννοώ και είμαι σίγουρος-το λέω από τότε που έβαλε την ομάδα στο χρηματιστήριο ελίτ ομάδων της Ευρώπης-πως θα πουλήσει στο τέλος του γηπέδου.

         • Καρφι δεν του καιγεται του Μελισσανιδη για τον κοσμο.Το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να τελειωσει το γηπεδο και να πουλησει μια ομαδα διχως χρεη και με δικος της γηπεδο.Προς δικο του οφελος κυριως..Το τελευταιο που τον ενδιαφερει ειναι το αγωνιστικο τμημα,παλι με ελευθερους θα παμε και δανεικους και θα μας κανει πλακα ο γαβρος και ο παοκ…

       • Δεν το γράφω για να το διαβάσει ο Μελισσανίδης. Δεν μ’ ενδιαφέρει αυτό. Το γράφω για να καλέσω μ’ αυτόν τον τρόπο όλους τους νοήμονες ΑΕΚτζήδες (εξαιρουμένων των προβάτων) για να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

     • Φίλε στο γράφω με Αεκζίδικη αγάπη. Το 0 χρέη, και τα άλλα, (χρήση γηπέδου κλπ) θα τα δούμε όταν η ΠΑΕ αλλάξει χέρια. Μέχρι τότε να κρατάμε μικρό καλάθι.
      Πολύ σωστά και συμφωνώ μαζί σου, εάν θέλεις διαβάζεις και παίρνεις στα σοβαρά δημοσιογράφο που συγκρίνει την ΑΕΚ με την Τόττεναμ.
      Από κει και πέρα μια στοιχειώδης λογική λέει ότι τα χρήματα που χάθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, οι μετριότητες που αποκτήθηκαν και δεν προσέφεραν τίποτα συν ένα «μνημονιακό» ποσό θα έφερναν στις ομάδα 2-3 αξιοπρεπέστατους παίκτες. Και ξέρεις, δεν έχουμε την απαίτηση για «κάθε χρόνο πρωτάθλημα», αλλά να τερματίζεις με 23 βαθμούς από τον 1ο και 18 από τον 2ο, & να παρουσιάζεις αυτό το θέαμα, με τόσα αρνητικά ρεκόρ, δεν δικαιολογείται με τίποτα.
      Και να θυμηθείς, μακάρι να βγω ψεύτης. Η ΟΥΕΦΑ δεν δίνει τα χρήματα των ομίλων για να έχεις καβάντζα. Τα δίνει για να επενδύσεις στο έμψυχο δυναμικό, να γίνεις ανταγωνιστικός να ανέβει ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ. Έχουμε και τα επεισόδια. Μια χαρά. Στην γωνία θα μας περιμένουν.

  • Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες. Με αυτήν τη διοίκηση η ΑΕΚ είχε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών και σε ό,τι αφορά τη θέση, ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη

 13. Kitrinomavros Aetos

  Τη διοίκηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να μπαλώσει τα κενά ή απλώς να συμπληρώσει το ρόστερ, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
  Όμως με αυτή τη συλλογιστική και αναπόφευκτα λάθη θα γίνουν (μέτριοι παίχτες ή παίχτες-λαχεία) και οι επιλογές περιορίζονται (παίχτες σε ίδιες θέσεις ή με κοινά χαρακτηριστικά).
  Δυστυχώς μία από τα ίδια θα έχουμε και φέτος, αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα.

 14. Χωρίς αμφιβολία όλοι οι δημοσιογράφοι βρίσκεστε σε αμηχανία και γράφετε εντελώς αντιφατικά πράγματα. Από τη μία ακούμε για παίκτες που πρέπει να είναι από το »πάνω ράφι» και να κάνουν τη διαφορά, από την άλλη για συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και καλό σκάουτινγκ. Επίσης αυτό που δε θέλετε να καταλάβετε, προφανώς εσκεμμένα, είναι ότι και 6 παίκτες να έρθουν αύριο, αν δεν είναι παίκτες ποιότητας ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Αντίθετα αν έρθουν 5 παίκτες μέσα Ιουλίου και έχουν πολύ καλά βιογραφικά και μεγάλα συμβόλαια θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Δεν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να παλεύει να κρατήσει τον Ολιβέιρα και να φέρει τον Ιτουράσπε και η ΑΕΚ να κοιτάει κάποιον 28χρονο από τη β’ Ισπανίας που δεν ήταν καν βασικός στη Λας Φάπας και να μιλάμε για ΑΕΚ που θα διεκδικεί πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε τους Ματσίς και Πέτερσον, όλοι οι υπόλοιποι μεταγραφικοί στόχοι προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και κυρίως την ιστορία της ομάδας. Παίκτες όπως ο Γκουάλ, ο Ογούσου και οι λοιποί άχρηστοι είναι για τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά με αυτόν τον προπονητή τι να περιμένουμε;

  Είναι δυνατόν διοίκηση μεγάλης ομάδας να συνεχίζει με τον προπονητή που έχει »φάει» φλόκο τρεις συνεχόμενες χρονιές από μία μικρότερη ομάδα; Και μην ακούσω για διαιτησία. Άσχετα με το διαιτητικό κομμάτι η ομάδα δεν υπήρχε πουθενά. Στον τελευταίο τελικό για παράδειγμα φάνηκε ότι ο ψυχάκιας κατέβηκε, για να μην χάσει, όχι για να κερδίσει. Αυτό φανερώνει νοοτροπία μικρής ομάδας. Ακόμη και μετά το γκολ που δεχθήκαμε ο εμμονικός στην άκρη του πάγκου δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως επιθετικό πλάνο. Και 47 ημίχρονα να παίζαμε με αυτόν τον προπονητή η ΑΕΚ δεθα έβαζε ποτέ γκολ.

  Και το χειρότερο είναι η ειρωνεία από εσάς προς τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οι οποίοι είναι πολλά επίπεδα πάνω από την ΑΕΚ πλέον. Σήμερα για παράδειγμα το σάιτ έβγαλε υποτιμητικό άρθρο μιλώντας για »χυλόπιτα» του Βαρέλα στον ΠΑΟΚ. Ασχολίαστο….. Μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τι λεφτά προσέφερε ο Σαββίδης στον Βαρέλα; Σε περίπτωση που δε διαβάσατε θα σας πω εγώ. 1,1 εκατομμύρια, ετησίως, για 3 χρόνια. Η ΑΕΚ πότε θα δώσει τέτοια λεφτά; Νομίζετε ότι με τις αστείες μεταγραφές που θα κάνουμε θα χτυπήσουμε πρωτάθλημα; Το πολύ πιθανότερο είναι να παλεύουμε με Άρη και βάζελο για την τρίτη θέση.

  Ούτε στους ομίλους του Γιουρόπα δε θα μπούμε. ‘Εχετε δει τους υποψήφιους αντιπάλους στα πλέι-οφ; Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Σεβίλλη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Βόλφσμπουργκ είναι μόνο κάποιες από τις ομάδες. Με Ντέλετιτς, Γκουάλ και Μέσα θα γίνουμε ο περίγελος της Ευρώπης. Οι πεντάρες θα γίνουν συνήθειο.

  Για να συνοψίσω, λίγη αξιοπρέπεια δε βλάπτει. Δεν απευθύνεστε ούτε σε άμυαλα ορκ, ούτε σε αιθεροβάμονες γαύρους. Μη μας λέτε ότι η ΑΕΚ θα πάρει παίκτες για να χτυπήσει το πρωτάθλημα και μετά μας λέτε για γήπεδα, συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές και όλα αυτά τα κουραφέξαλα. Κουραστήκαμε.

  • Kitrinomavros Aetos

   Εύγε, κάπτεν!
   Απλώς να συμπληρώσω ότι ειδικά φέτος θα είναι ακόμη πιο σφιχτό το budget.
   Aφενός λόγω Αγια-Σοφιάς, αφετέρου λόγω δυσαρέσκειας του κόσμου, άρα μικρής κίνησης των διαρκείας + τιμωρίας της ομάδας από την UEFA με ποινή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, άρα μείωσης εσόδων.
   Πόσο μάλλον, όταν στους προκριματικούς του Europa συμμετέχουν ομάδες του βεληνεκούς που ανέφερες, οπότε τελικά η πρόκριση στους ομίλους να φαντάζει πολύ δύσκολη…
   Για ακόμη μία χρονιά, η ομάδα θα πορευτεί με μπαλώματα, δανεικούς, μετριότητες και παίχτες-λαχεία και αν της βγει της βγήκε, σχεδόν ανέξοδα και εκ του ασφαλούς.

  • Σωστός!

   Φέτος τα πράγματα θα είναι χειρότερα και αυτό φαίνεται ήδη….ούτε 5000 διαρκείας δεν θα πάρει ο τίγρης και πολλά του είναι.

   θα μας πεθάνουν στα παλτά και θα τρέχουμε πάλι για την 3η θέση.

  • Θα μπορούσα να απαντήσω πολλά. Αλλά όταν χάνεται η αξιοπρέπεια και πρόκειται για κουραφέξαλα, τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή ξεκούραση

   • Έχεις το θράσος να ειρωνεύεσαι, όταν όλοι οι δημοσιογράφοι μας έχετε φλομώσει στο ψέμα; Όταν όμως στο γήπεδο θα πηγαίνουν ο Μελισσανίδης και άλλα χίλια άτομα δε θα κλαίγεσαι, ούτε θα μας λες κυκλοθυμικούς.

    • Τελευταία φορά. Συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι με τρόπο που προσβάλει. Εχω το θάρρος της γνώμης μου. Αν σου φαίνεται θράσος, μάλλον δεν το καταλαβαίνεις σωστά. Μιλάω ως Καζαντζόγλου και όχι ως κάποιος Captain America. Δεν έχω πει κανένα ψέμα σε κανέναν και σε προκαλώ να βρεις κάποιον, ειδάλλως είσαι ένας τιποτένιος συκοφάντης. Δεν είναι δική μου δουλειά πόσοι θα πηγαίνουν στο γήπεδο και δεν έχω κανένα λόγο να κλαίγομαι ή να αποκαλέσω κάποιον κυκλοθυμικό επειδή θα επιλέξει να μην πάει στο γήπεδο.

   • Αγαπήτε κ Καζαντόγλου θα πρέπει να καταλάβετε ότι απευθύνεστε σε οπάδους με κρίση και ανιδιοτελή αγάπη στην ομάδα και όχι Γαύρους Βορρά και Νότου πού απλά θέλουν νίκες και πόνο στον αντίπαλο!

    Το μόνο που ζητάμε είναι αξιοπρέπεια και απο τους ηγέτες τις ομάδας και απο τους δημοσιογράφους και σωστή πληροφόρηση!!

    Το να συγκρίνουμε τις μεταγραφικές επίλογες της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ ειδικά φέτος είναι υποτίμηση την νοημοσύνης μας τι και έαν ο Κρισισιτς έπαιξε Champions League έχει καμιά σχέση με το Σακχοφ ή το Μπισεσβάρ ….;

    3 φόρες ήτα απο ΠΑΟΚ σε κύπελλο όπως και να το έγινε είναι αποτυχία και οι υπέυθυνοι δεν θα έπρεπε να συνεχίσουν !

    Παρόλα αυτά εμείς δεν ζητάμε υπερβολές ζητάμε μια ομάδα με υγεία και να προσφέρει και καλό ποδόσφαιρο για να απολαμβάνουμε τις Κυριακές μας και όχι να υποφέρουν τα μάτια μας όπως φέτος !!

    Μόνο ΑΕΚ , Σεβαστείτε τους φιλάθλους !! Φέτος βλέπω τον τίγρη να παίζει τάβλι με τον Ντουσαν στο γήπεδο άντι να βλέπει μπάλα

    • Νομίζω πως σέβομαι κάθε αναγνώστη, δίχως να θεωρώ κάποιους πιο έξυπνους. Το κάνω προσπαθώντας να υπάρχουν κείμενα που τεκμηριώνουν την άποψη μου, μακριά από τσιτάτα και συνθήματα. Ναι, θεωρώ καλύτερο τον Κρίστισιτς από τον Σάκχοφ. Εσείς είδατε αυτόν τον παίκτη με τον Αστέρα ή έχετε διαβάσει το βιογραφικό του και σας φαίνεται λίγος; Συμφωνώ για την αποτυχία, περιμένω τις αλλαγές.

   • Ειλικρινεστατη απορια: γιατι δεν απαντας?? και μαλιστα απο οτι λες μπορεις να απαντησεις πολλα!! Εαν εχεις διαφορετικη αποψη….ειναι θεμα «αξιοπρεπειας»?? Κανεις απο τους προλαλησαντες δεν εγραψε κατι προσβλητικο που να δειχνει ελλειψη αξιοπρέπειας, αλλο εαν εσυ προσωπικα δεν συμφωνεις! Εγω παντως ουδόλως διαφωνω

  • Άψογος. Τέλος η κοροϊδία. Διαρκείας στο παρά πέντε και αν.

 15. Γιώργος Σαλ.

  Η ΑΕΚ ξοδεύει εμφανώς λιγότερα από τους άλλους δύο. Αποτελεσμα: Τις τρεις από τις τέσσερις χρονιές στην πρώτη κατηγορία να μένει πολλούς βαθμούς μακριά από την κορυφή και μόνο τη μία να είναι ανταγωνιστική ως το τέλος. Ποιος είναι ο κανόνας και ποια η εξαίρεση κύριε Καζοντζογλου; Δυστυχώς μακροπρόθεσμα τα μπάτζετ καθορίζουν αποτελέσματα. Δείτε τη Σίτι. Τι ήταν παλιά και τι έγινε τα τελευταία χρόνια; Τι άλλαξε; Το μπάτζετ.

  • Δεν άλλαξε μόνο το μπάτζετ. Για να καταφέρει να πάρει δεύτερο σερί πρωτάθλημα, χρειάστηκε να φέρει έναν σούπερ προπονητή και να την κάνει ομάδα. Ειδάλλως, σκόρπαγε λεφτά δίχως να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα

   • Γιωργος Σαλ.

    Κατανοώ το επιχείρημά σας. Τι μας εμποδίζει στην ΑΕΚ να φέρουμε πολύ καλό προπονητή (καλύτερο του Μανόλο) και αντίστοιχα πολύ καλούς παίκτες που εύλογα αυτός ο προπονητής θα απαιτήσει; Η α΄θξηση του μπάτζετ προφανώς δεν είναι πανάκεια για την δημιουργία δυνατής ομάβας, είναι όμως απαραίτητη συνθήκη. Και για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου. Όταν αυξάνεται το μπάτζετ αυξάνονται και οι πιθάνοτητες να βρεθούν στην ομάδα καλά μυαλά να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις ορθά. ( βλ. πρόσληψη Γουαρντιόλα στην Σίτι.) Στην αντίθετη περίπτωση, στα καθ’ημάς, η ΑΕΚ ξοδεύοντας διαρκώς πολύ λιγότερα από τους άλλους δύο θα πρέπει να υπερέχει αισθητά σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη δουλειά και επιλέγουν παίκτες φτηνούς και καλούς. Έχουμε δει κάτι τέτοιο ως τώρα ή ελπίζουμε να το δούμε στο μέλλον με τρόπο που να μας δίδιει συγκριτικό πλεονέκτημα;

    • File mou xwris na thelw na uperaspistw kanena, epeidh zw sto Manchester kai uposthrizw th City apo to 2002, mhn sugkrineis ta asugkrita. Den mporeis na sugkrineis th City me thn AEK. Sth City xtisane oloklhrh politeia me ghpeda (oi U21 paizoun se ghpedo 12000 thesewn), sxoleia gia ta tsiko, proponhtika (ta kalutera ston kosmo), phran ton kalutero proponhth ston kosmo, eixane bash empurwn paiktwn kai pernoun pitsirikades edw kai xronia pou bgoun den bgoun exoun kerdos, exoun omades na tous dinoun danoikous se olo ton kosmo kai poulane 5-6 19xronous me 10-20 ekatomuria ton kathena. Apo auta h AEK kai kathe ellhnikh omada den mporei na kanei oute to 1/10. To thema einai na exoume upomonh kai siga siga na xtuzoume. Bebaia exeis apoluto dikio san filathlos na aganaktizesai me tis emfaniseis mas fetos kai to oti parolo pou eixame mia terastia eukairia na xtisoume kati kalo gia Ellada me ta esoda tou ChL telika dialisame kai oti xtisame me ton fobo ths oikonomikhs katastrofhs. Eutuxws se upodomes kati paei na ginei, dustuxws se skaouting, proponhtes, kai paiktes mikrainoume. Gia na petuxeis me xamhlotero mpatzet ta theleis ola auta, oxi mono proponhth.

    • Αυτό είναι και το πνεύμα του κειμένου Γιώργο, αλλά αρκετοί δεν έκαναν τον κόπο να το διαβάσουν. Κανείς δεν εμποδίζει την ΑΕΚ, να κάνει καλύτερες επιλογές προπονητή και παίκτη. Αλλά προτού πας σε αυτούς, οφείλεις να έχεις χαράξει τη στρατηγική γι’ αυτό.

 16. Σταύρο σταματήστε σε κάθε άρθρο να υποβαθμίζετε τον ρόλο των χρημάτων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Καταλάβαμε, ξέρουμε ότι και φέτος θα τη βγάλουμε στη φτήνια μην προσπαθείτε να απενοχοποιήσετε και να δικαιολογήσετε την επιλογή του Μεγάλου. Επίσης ο Μπογιέ έπαιρνε 600 και ο Λάζαρος 350 αλλά σε κάθε παράδειγμα που δικαιώνει αυτόν τον συλογισμό υπάρχουν πέντε που τον καταρίπτουν. Όσο πιο ακριβούς παίκτες παίρνεις τόσο περισσότερο μειώνεις την πιθανότητα να μην σου βγουν και αυξάνεις αντίστοιχα την πιθανότητα να είναι καθοριστικοί για τους στόχους της εκάστοτε ομάδας. Διαφορετικά γιατί να μην έχουμε ακόμα Πλατέλες Αραβίδηδες Σοιλέδηδες Γροντήδες και διάφορους άλλους. Θλίβομαι όταν επανειλημμένα προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα λες και απευθύνεστε σε χαχόλους.

  • Αλλος αναφέρεται για ψίχουλα. Εγώ παραποιώ την πραγματικότητα, όταν όσα λες για Μπογέ και Χριστοδουλόπουλο δείχνουν πως η αξία ενός παίκτη δεν μετριέται ΜΟΝΟ με τα λεφτά. Το ζήτημα είναι πως θέλεις να τον ταιριάξεις, πόσο καλά τον έχεις ψάξει, πόσο πολύ θα κολλήσει

   • Σταύρο, έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο πλέον. Η δικτύωση των ομάδων, των Scouts, των manager είναι τέτοια πλέον που είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις παίχτες λαβράκια που δεν έχουν βρει άλλες ομάδες και που δεν αντικατοπτρίζεται η ποδοσφαιρική αξία τους στην οικονομική αξία τους. Επιπλέον το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα έχει ανατιμηθεί, ακόμα και οι μέτριοι παίχτες σήμερα είναι πιο ακριβοί από ότι ήταν παλιά. Στο παιχνίδι των μεταγραφών δεν έχεις πια να ανταγωνιστείς μόνο τις Ευρωπαϊκές ομάδες με τα μεγάλα μπάτζετ, αλλά και την Ασία και την Αμερική, Βόρεια και Νότια και φυσικά τους Άραβες… Σήμερα λοιπόν είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις φθηνό παίχτη και να είναι σε τιμή ευκαιρίας. Μπορεί ενδεχομένως να βρεις καλούς παίχτες αλλά να είναι «προβληματικές» περιπτώσεις, λόγω χαρακτήρα (όπως ο Λιβάγια, ο Βράνιες, ο Τσόσιτς), λόγω τραυματισμών (όπως ο Τσιγκρίνσκι), ή λόγω ηλικίας (όπως ο Λέσκοτ που δεν ακούμπησε)… Η ΑΕΚ έχει επιλέξει να πάει σε αυτή τη στρατηγική, να παίρνει τέτοιες περιπτώσεις παιχτών υψηλού ρίσκου και δανεικούς με οψιόν, την οποία δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει. Οπότε κάθε καλοκαίρι έρχονται 10 και φεύγουν 10… Επιπλέον όταν κάποιος θέλει λεφτά για νέο συμβόλαιο, όπως είδαμε φέτος, μένει εκτός ομάδας, και τελικά έχεις ένα μόνιμο ράβε ξήλωνε με συνεχείς ελλείψεις σε θέσεις κλειδιά, κυρίως στην επίθεση όπου οι καλοί παίχτες είναι και πιο ακριβοί. Το πλάνο αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα είναι ίδιο και φέτος, και είναι και φέτος καταδικασμένο να αποτύχει. Αν η διοίκηση δεν ρίξει κάποια από τα πολλά έσοδα των τελευταίων ετών για να κλείσει με 2-3 καλούς και ακριβούς παίχτες τις μεγάλες τρύπες, τουλάχιστον στην επίθεση και τα εξτρέμ, η ομάδα δεν θα πάει πουθενά, οι αξίες των παιχτών μας χωρίς επιτυχίες θα παραμένουν χαμηλές οπότε ούτε να πουλήσεις θα μπορείς και ταυτόχρονα ο κόσμος θα ξενερώσει κι άλλο και τα έσοδα από διαρκείας και εισιτήρια θα πέσουν κι άλλο… Γενικά δηλαδή η βασική αρχή είναι ότι για να βγάλεις λεφτά πρέπει κάποια στιγμή και να βάλεις και αυτό είναι πιο έντονο και πιο ορατό παρά ποτέ πλέον στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και φυσικά κανείς δεν λέει να βάλει η διοίκηση όσα βάζουν ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ, αλλά δεν μπορεί να μη βάζεις τίποτα και να έχεις τη φιλοδοξία να τους ανταγωνιστείς… Εκτός αν έχουν πάρει απόφαση στην διοίκηση ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους άλλους δύο, οπότε ας βγουν να το πουν στον κόσμο, ο οποίος είναι ξενερωμένος και όχι άδικα… Γι’αυτό άλλωστε εισπράττετε αρνητική κριτική και εσείς οι δημοσιογράφοι από τον κόσμο, γιατί δεν είστε αρκετά σκληροί με τη διοίκηση, και δεν σου το λέω προσωπικά. Εσύ τουλάχιστον έχεις το θάρρος να απαντάς και αυτό σε τιμά, ωστόσο ακόμα κι εσύ τα στρογγυλεύεις και δείχνεις πίστη στο ότι η διοίκηση θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα… Εγώ με την ανοργανωσιά που βλέπω δεν το πιστεύω, αλλά μακάρι να είσαι σωστός εσύ κι όχι εγώ… Εγώ, παρά το περσινό πρωτάθλημα το οποίο μας κοίμισε, εδώ και χρόνια βλέπω μια διοίκηση που ασχολείται κυρίως με το γήπεδο και τα διοικητικά του Δήμου και το αγωνιστικό σκέλος το έχει αφήσει με έναν μίνιμουμ μπάτζετ στα χέρια ανθρώπων που ακόμα κι αν είχαν το ειδικό βάρος δεν θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά περισσότερα. Αν το ίδιο βιολί συνεχιστεί και φέτος θα δούμε απλά μια από τα ίδια… γιατί όπως είπε ο ίδιος ο Μελισσανίδης, κατά την επιστροφή της ΑΕΚ από Τεργέστη τον Νοέμβριο του ’94, «αυτή η στάνη αυτό το τυρί το βγάζει”…

 17. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Κριτής είναι τα ΛΕΦΤΑ όχι μόνο το γήπεδο. Όταν ρίχνεις ΛΕΦΤΑ φέρνεις έναν Ακπόμ, έναν Ζαμπά, έναν Μαουρίσιο, έναν Ποντένσε, έναν Γκιγιέρμε κλπ. Όταν δεν ρίχνεις ΛΕΦΤΑ φέρνεις Αλέφες, Μοράνες, Οικονόμους, Σβάρνες, Γιαννιώτες, Αλμπάνιδες και ότι άλλο τζαμπατζίδικο παλτό κινείται στην αγορά. Όταν δεν ρίχνεις ΛΕΦΤΑ κοιτάς παιχτάκια που δεν παίζουν βασικοί ούτε στην Β Ισπανίας. Όταν δεν ρίχνεις ΛΕΦΤΑ προσπαθείς να πάρεις δανεικό τρίτη φορά τον Αραούχο και παρακαλάς την Άντερλεχτ να σου δώσει πίσω δανεικό τον Βράνιες. Βέβαια απαγορεύεται να τα γράψετε αυτά, απαγορεύεται γενικώς η λέξη ΛΕΦΤΑ δίπλα στις λέξεις σχεδιασμός και μεταγραφές. Είμαστε επίσημα η πιο μίζερη ομάδα στην Ελλάδα λόγο του ιδιοκτήτη που δεν έχει την διάθεση να ρίξει ούτε 1 ευρώ από τα λεφτά της ΑΕΚ (όχι τα δικά του). Αν μπορούσε δεν θα έκανε ούτε μια μεταγραφή το καλοκαίρι ώστε να έχει περισσότερο κέρδος του χρόνου. Ας δούμε ποιες μεταγραφές έπιασαν από πέρυσι.

  Οικονόμου ούτε καν μέτριος.
  Σβάρνας επιπέδου Β Εθνικής.
  Άλεφ τίποτα.
  Κρίστισιτς μετριότητα.
  Αλμπάνης μέτριότητα.
  Μπογέ το 20% από αυτό που περιμέναμε.
  Πόνσε η μόνη μεταγραφή που έπιασε και είναι δανεικός και πανηγυρίζατε οι δημοσιογράφοι για την πολύ καλή οψιόν που βάλαμε.

  Επίσης ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όλοι οι δημοσιογράφοι ότι πέρυσι το καλοκαίρι φέραμε
  Γιακουμάκη με ψίχουλα
  Κλωναρίδη με ψίχουλα
  Τσόσιτς με ψίχουλα
  Τροίστανσον δανεικό με χαμηλό συμβόλαιο
  Λόπες ελεύθερος
  Τυχαίο που όλες φθηνές μεταγραφές που ήρθαν πέρυσι το καλοκαίρι δεν έπιασε ούτε ένας εκτός του Λόπες;;; Μην πούμε τώρα για τον Ιανουάριο που ήρθαν από τα πανέρια οι Μοράν, Μασούντ ενώ πηγαίναμε για πρωτάθλημα και ο Χουλτ που τον ξέραμε. Από τους 8 παίχτες λοιπόν που ήρθαν πέρυσι είτε ως ελεύθεροι, είτε τελείως τζάμπα έπιασαν μόνο οι 2 (Λόπες, Χουλτ) . ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ; ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ. Φυσικά δεν βάζω μέσα τους Αραούχο, Κονέ γιατί ξέραμε τι παίρναμε και ο Αραούχο δεν θεωρείται φθηνή μεταγραφή με 1.2 εκατομμύριο συμβόλαιο. Η μόνη μεταγραφή που στοίχισε ακριβά λόγο συμβολαίου και δεν ξέραμε τι παίρναμε ήταν του Λιβάγια που επίσης πέρυσι έκανε πολύ καλή χρονιά. ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΕΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ;;;

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΤΕ;;; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΘΗΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΝΟ 1-2 ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ;;;

  • Kitrinomavros Aetos

   Μπράβο, Γάτε!
   Απλώς να συμπληρώσω, τα έξοδα της οποίας (μεταγραφή Λιβάγια) μη λησμονούμε από την πώληση ποιου παίχτη καλύφθηκαν
   (Βράνιες)…

  • Καλά τα λες εσύ….αλλά ο Τίγρης ξέρει περισσότερη μπάλα. Και φαίνεται από τις κινήσεις ΠΑΕ και την ενημέρωση των δημοσιογράφων της όλο τον χρόνο.

   Γήπεδο
   Δεν θέλει να διαταράξει τα αποδυτήρια…
   Γήπεδο
   Δεν θα πάρει παίκτη για να πάρει….
   Γήπεδο
   Τους ματιάσαμε….
   Γήπεδο
   Restart…ευκαιρίες σε όλους και αξιολόγηση εκ νέου του ροστερ.
   Γήπεδο
   3 Δυνατές μεταγραφές..
   Γήπεδο
   Τελικά μία μεταγραφή….δεν θα πάρουμε για να πάρουμε Νο 2
   Γήπεδο
   Επιστροφή Μανόλο..
   Γήπεδο
   Φταίει ο Μαρίνος..
   Γήπεδο
   Δεν είμαστε σίγουροι για τον Μανόλο
   Γήπεδο
   Παμε να το πάρουμε σαν σκυλια
   Γήπεδο
   Γενναίες αποφάσεις μετά την ήττα
   Γήπεδο
   Τα ίδια Μανωλάκη μου τα ίδια Λύμπε…
   Γήπεδο
   6 Βασικούς…Πρεπει να πέσει χρήμα
   Γήπεδο
   Αραούχο κλείνει
   Γήπεδο
   Αραούχο δεν κλείνει
   Γήπεδο
   Αραούχο μπορεί να κλείσει..
   Γήπεδο
   Τα ίδια με Βράνιες….μην τα γράφω. Ανάμεσα ΠΑΝΤΑ ΓΗΠΕΔΟ
   Γήπεδο
   Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία..
   Γήπεδο…

   ΕΛΕΟΣ
   ΕΛΕΟΣ

   ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ και ο ΤΙΓΡΗΣ ΜΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ

  • Καλό το αφήγημα που αραδιάζεις, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν μπορείς να παραθέτεις δίπλα στον Μαουρίτσιο και τον Ακπομ τον Οικονόμου και τον Αλεφ. Στους χαφ που πήραν οι άλλοι, η ΑΕΚ απέκτησε – με καθυστέρηση – τον Κρίστισιτς του Champions League και των ετών παρουσίας σε Ιταλία, Ισπανία. Λίγος; Στη θέση του Ζαμπά και του Ποντένσε, πήρε τον Μπογέ από την Τορίνο. Στη θέση του Ακπομ, τον Πόνσε. Πως ορίζεις εσύ τα ψίχουλα και τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να παρακολουθήσω

   • κ. Καζαντζόγλου το θέμα δεν είναι η ατυχής σύγκριση αμυντικών με μέσων. Το ζήτημα αφορά τις συνολικές λύσεις ανά θέση καθώς και την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις πρώτες τουλάχιστον επιλογές.

    Και εδώ βλέπουμε ότι πχ πήρε Μπογέ που έτυχε ότι έτυχε…Αλλά θες δύο εξτρέμ και ο άνθρωπος δεν ειναι εξτρεμ
    Στα χαφ πήρες ένα παίκτη περιέργως ανέτοιμο…ΠΟυ καθυστέρησε να μπει και ίσως του χρόνου να είναι καλύτερος αλλά ουσιαστικά δεν πρόλαβε να κάνει το κάτι παραπάνω.
    Στην άμυνα δεν συζητάω καν…

    Η διαφορά είναι οτι αυτά τα νοίκια ….είναι λεφτά. Ας πάει να πάρει ελεύθερους παίκτες ή κάποια μεταγραφή απο φτηνές αγορές. Γιατί και Πονσε και Μπογε και Αραούχο μας χαιρετίσαν κανονικά. Και δεν θα δεθούν με την ομάδα ποτέ και κάθε χρόνο ψάχνεις πάλι τα ίδια.

    Φέτος που η ομάδα θέλει κανονικά 6 βασικούς και άλλες 4 αλλαγές…Τι θα γίνει; Προφανώς δεν θα τις κάνει.
    Αλλά αν τις έκανε η χημεία μεταξύ τους θα ήταν άθλια για μεγάλο διάστημα.

    • Ισως να μη διάβασες καλά το κείμενο. Αυτό ακριβώς λέω. Ο,τι προτού κάνει επιλογές η ΑΕΚ και εμείς τις κρίνουμε, θα πρέπει να έχει αποφασίσει πως θα κινηθεί. Τι θέλει να κάνει, πως θα το κάνει. Ακόμα και ο τρόπος που επιλέγει μια ομάδα (ελεύθερους ή δανεισμούς), είναι πρώτιστα θέμα δουλειάς και αποφάσεων του ίδιου του κλαμπ. Εκεί περιμένω να δώσει στίγμα η ΑΕΚ, αντί να κάνω υπεραναλύσεις για 2-3 ονόματα που κυκλοφόρησαν και μπορεί να μην έρθουν ποτέ τελικά

     • Ενδεχομένως και όπως έχω γράψει ξανά προσπαθείτε όλοι σας , οι δημοσιογράφοι, να διατηρήσετε μια ισορροπία ανάμεσα στις τραγικές φέτος επιλογές της ΠΑΕ, στις επικείμενες αλλά και με εμάς τους φιλάθλους.
      Η απογοήτευση είναι τόσο μεγάλη, λόγω επιλογών και αδράνειας της ΠΑΕ που ενδεχομένως να μην θέλουμε ή να μπορούμε να διακρίνουμε κάποια πράγματα όπως τα γράφετε. Ακριβώς γιατί δεν εκφράζεστε, και σωστά , όπως εμείς.

      Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνω πως όλοι παρακολουθούμε ένα επίπονο έργο με την ομάδα μας να μένει στάσιμη στην καλύτερη στο αγωνιστικό κομμάτι και να υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα που δεν αποδίδουν την αλήθεια για αρκετούς λόγους ή που προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα για το καλό της ομάδας.

      Η διαφορά θεωρώ έγκειται στο ότι δυστυχώς η ομάδα μικραίνει γιατί και λόγω εποχών ελάχιστοι θα αγοράσουν διαρκείας και λίγοι θα πάνε στο γήπεδο ειδικά αν αρχίσουν τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα, όπως και φέτος.

      Εύχομαι όντως ο Τιγρης να κάνει κάτι από τις μεγάλες αλλαγές που μας δημοσιεύσατε γιατί τα πρώτα βήματα είναι σχεδόν μωρουδιακά.

      • Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι. Μη φαντάζεσαι πάντως πως υπάρχει κάποια αδιόρατη συμμαχία και συνεννόηση των δημοσιογράφων. Υπάρχει απογοήτευση και την κατανοώ, αλλά προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι και περιμένω να δω μερικές από τις κινήσεις που είπε ο Μελισσανίδης. Το αν θα αγοράσουν διαρκείας ή όχι, δεν είναι θέμα που απασχολεί εμένα, αλλά τους υπεύθυνους της ΠΑΕ. Εχεις δικαίωμα, να επιλέξεις πως θα διαχειριστείς τα χρήματα σου.

       • Ομολογώ ότι δεν ελπίζω πολλά πράγματα αλλά πλέον δεν μπορεί να γίνει και τπτ διαφορετικό.
        Αναμένουμε τον Τίγρη να κάνει ορισμένες αλλαγές…Ίσως και ο Λύμπε μπορεί να ψάξει καλύτερα αν δεν του κόβει παίκτες ο προπονητής ή να αυξήθηκε το budget ή η τεχνογνωσία/διασυνδέσεις.

        Πάντως αρχές Ιουλίου θα πρέπει να έχουμε κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του roster. Γιατί πρέπει να μπούμε ομίλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *