Τεσσάρα στο ρελαντί η ΑΕΚ και πάμε…τελικό!

Τεσσάρα στο ρελαντί η ΑΕΚ και πάμε…τελικό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φαινόταν εδώ και μέρες, πως η διακοπή έκανε καλό στην ΑΕΚ. Επέστρεψαν παίκτες από τραυματισμούς, άλλοι πήραν ανάσες, κάποιοι βρήκαν απλά τον εαυτό τους. Τώρα που η Ενωση μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν και στοχεύει στην κούπα, έριξε μια βαρβάτη τεσσάρα στον Παναιτωλικό. Δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, χωρίς να φορτσάρει, η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και έδειξε πως γέμισε επιλογές.

Τα πολλά ζητήματα που υπήρχαν στην αμυντική γραμμή και η ανάγκη να παίξει για πρώτη φορά φέτος το δίδυμο των Οικονόμου, Σβάρνα (πρώτη φορά βασικός σε παιχνίδι πρωταθλήματος), έκανε τον Χιμένεθ να παίξει ξανά με σχήμα που περιλάμβανε τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Η μόνη διαφοροποίηση αφορούσε το ρόλο του Μπακάκη, που έπαιξε ως δεξί στόπερ, κάνοντας πολλά κλεψίματα και αλλεπάλληλα ανεβάσματα με την μπάλα.

Η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του ματς από το πρώτο λεπτό. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έλειπε η τελική πάσα και ο παίκτης που θα την αξιοποιούσε. Ο Κρίστισιτς ήταν εκεί για να παίρνει όλες τις πρώτες μπάλες και να ξεκινά σωστά το παιχνίδι, ο Μπακασέτας προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι και με πίεση ψηλά, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδιζαν μπάλες και δεν άφηναν τον Παναιτωλικό να…αναπνεύσει.

Ισως αυτό είναι και το σημαντικότερο στοιχείο. Πως ο Παναιτωλικός, όχι απλά δεν απείλησε τον Μπάρκα, αλλά ούτε καν μπόρεσε να πατήσει στην περιοχή της ΑΕΚ. Μοιραία, με την μπάλα να είναι συνεχώς στο μισό γήπεδο των φιλοξενούμενων, ήταν θέμα χρόνου η ΑΕΚ να έβρισκε το γκολ. Αυτό δεν προέκυψε στα μακρινά σουτ ή στα οφσάιντ που έκοβε συνεχώς η «καρμανιόλα» που λεγόταν Παπαδάκης, αλλά ήρθε έπειτα από ωραία «κομπίνα» και κεφαλιά του Οικονόμου μετά από συστημένη σέντρα του Μπακασέτα.

Η ΑΕΚ είχε πάρει προβάδισμα, έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και ο Χιμένεθ δεν είχε κανένα λόγο να πάει σε αλλαγές στο ημίχρονο. Τα πράγματα άλλωστε εξελίχθηκαν ιδανικά, με την Ενωση να διπλασιάζει τα τέρματα της στο 50’, έπειτα από την ωραία προσπάθεια των Μπακάκη, Κλωναρίδη και το λάθος γύρισμα του Μαλή.

Μοιραία, έπειτα από το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι «κιτρινόμαυροι» εύλογα άρχισαν να στρέφονται στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Το πρέσινγκ στην άμυνα του Παναιτωλικού δεν ήταν πλέον τόσο ασφυκτικό, αλλά οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν και πάλι να βγουν από το καβούκι τους και να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης για τον Μπάρκα.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, ήταν εξαιρετική από τα άκρα με τους Μπακάκη, Κλωναρίδη και Χουλτ, είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα από τις στατικές φάσεις. Ετσι, έφτασε και σε τρίτο γκολ – με μαγική ασίστ του Μάνταλου και υπέροχο τελείωμα του Μπογέ – και σε τέταρτο γκολ με τον Γαλανόπουλο που εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Αλμπάνη και ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Ενωσης.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Κλωναρίδης (76’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (52’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Χουλτ, Μπογέ, Λιβάγια (67’ Αλμπάνης)

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης (77’ Λιάβας), Μαλής, Μιχάϊ, Αμαράλ, Πάουλο (53’ Τσιγγάρας), Λουσέρο, Ντίας, Μάζουρεκ, Μανά (64’ Γκούγκα), Μπαϊροβιτς

Ο Φωτιάς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τον Μάζουρεκ (37’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X