Να παίξει, όχι να παίξουμε

Να παίξει, όχι να παίξουμε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να εξηγούμαστε από την αρχή και να μην παρεξηγούμαστε. Ο προπονητής, όποιος και αν είναι, πάντα είναι αυτός που ξέρει καλύτερα. Γι αυτό και είναι εκεί που είναι και οι υπόλοιποι είμαστε εκεί που είμαστε. Αξίωμα και κανόνας. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει πως ένας προπονητής δεν κάνει λάθη. Αλίμονο. Όμως ο Τσίλης από το πληκτρολόγιο του, δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε προπονητή. Τελεία και παύλα.

Από την άλλη μεριά, όταν κάποια πράγματα που συμβαίνουν δεν είναι λογικά ή δεν φαίνονται λογικά, προκαλούν απορίες.  Και όσο πιο πολύ φαίνεται να ξεφεύγουν από την ποδοσφαιρική λογική, τόσο περισσότερες και μεγαλύτερες γίνονται και οι απορίες. Επιτρέψτε μου λοιπόν να εκφράσω μερικές απ’ αυτές τις απορίες, για κάτι το οποίο υποθέτω συμφωνούμε όλοι, πως μοιάζει εντελώς παράλογο.

Ο Κρίστιτσιτς ήρθε τον Γενάρη για να παίξει βασικός στην ΑΕΚ. Όχι επειδή είχε βγει από την αγωνιστική εξίσωση ο Σιμόες, αλλά διότι αυτό είχε ανάγκη η δομή της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Το χρειαζόταν ήδη από το καλοκαίρι, όταν ακόμα ο Σιμόες ήταν φουλ ενεργός αγωνιστικά. Κάτι άλλωστε που το αποδεικνύει και το γεγονός πως μέχρι και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, όσο όλοι εμείς πιστεύαμε πως δίνει μάχη για να πάρει τον Ραντόγια, η ΑΕΚ πάλευε να πείσει τον Κρίστιτσιτς να παίξει μαζί της στους ομίλους του Τσου – Λου και όχι με τον Αστέρα.

Τελικά ο Κρίστιτσιτς ήρθε τον Γενάρη. Με την ΑΕΚ να έχει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη του στη μεσαία της γραμμή. Από τότε που ήρθε, έχει παίξει μόλις σ’ ένα παιχνίδι βασικός.  Και αυτό δεν ήταν καν, από τα πιο ζόρικα. Αλλαγή μπήκε με τον ΠΑΟΚ, με προπονητή Ουζουνίδη, καθόλου δεν μπήκε με τον Ολυμπιακό με προπονητή τον Χιμένεθ. Κάπου εδώ ξεκινούν οι απορίες. Από την στιγμή που αποδεδειγμένα δεν υποφέρει από κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, γίνεται ένας τέτοιος παίκτης να μην παίζει βασικός στην ΑΕΚ;

Και αυτό το «τέτοιος παίκτης», δεν το λέμε μόνο εμείς, που μπορεί και να είμαστε μυρωδόπουλοι. Το λέγανε στον Ερυθρό Αστέρα που τον είχαν βασικό και πολλές φορές αρχηγό, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Θυμίζω τι είχε δηλώσει ο βοηθός του Μιλόγεβιτς σε σέρβικη εφημερίδα, όταν έφυγε ο Κρίστιτσιτς. «Τώρα δεν θα μπορούμε να λέμε στους νεαρούς παίκτες, δείτε τι κάνει ο Νέναντ μέσα στο γήπεδο και κάντε το ίδιο». Το λέγανε ποδοσφαιράνθρωποι όπως ο Τσιάρτας, που μπορεί όταν μιλάει για οτιδήποτε άλλο να κλείνεις τα αφτιά σου, αλλά όταν μιλά για μπάλα κάθεσαι σούζα. Θυμίζω πως είχε γράψει για τον Κρίστιτσιτς, πως του θυμίζει τον Σαβέβσκι.

Έναν τέτοιο χαφ απέκτησε η ΑΕΚ στις αρχές του Γενάρη. Και έχουμε φτάσει στα τέλη του Φλεβάρη και ακόμα συζητάμε το πότε και αν θα μπει να παίξει βασικός. Κάποιος μπορεί να πει πως χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Επιεικώς αστείο, αν αναλογιστεί κανείς πως παίκτες όπως ο Γιόχανσον ή ακόμα και ο Αϊντάρεβιτς, είχαν μπει και είχαν παίξει αμέσως, παρόλο που προερχόντουσαν από άνω του ενός μήνα διακοπές, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη Σουηδία.

Είναι αστείο να συζητάμε για τον ρυθμό που χρειάζεται ένας παίκτης, ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν, έχει κάνει συνολικά 27 ματς. Που πήγαινε από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα του Δεκέμβρη, σχεδόν χωρίς ανάσα, σε αγώνες από Κυριακή σε Τετάρτη και πάλι Κυριακή. Και μάλιστα αγώνες υψηλού επιπέδου και έντασης με Λίβερπουλ, Νάπολι και Παρί. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να έφερε στον Κρίστιτσιτς αυτό φορτωμένο πρόγραμμα με τον Αστέρα, ήταν κούραση. Αλλά είχε όλο τον καιρό να ξεκουραστεί, στις τρεις εβδομάδες που έκανε διακοπές για τα Χριστούγεννα, πριν έρθει στην ΑΕΚ και ξεκινήσει προπονήσεις.

Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά και με τους αριθμούς του Σέρβου, δεν ταιριάζει στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ειδικά από την στιγμή που γύρισε ο Σιμόες, ένα δίδυμο του Πορτογάλου με τον Κρίστιτσιτς ή και του Γαλανόπουλου με τον Κρίστιτσιτς, μπορεί να γίνει και το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ στην Ελλάδα. Και αυτή είναι και μια αίσθηση που έχει και η πλειοψηφία των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, που βλέπουν όλο αυτό το διάστημα στα Σπάτα, την ποιότητα του Σέρβου. Όλο αυτό όμως μοιάζει πολύ μακρινό, από την στιγμή που ακόμα η συζήτηση είναι, να παίξει βασικός ο Κρίστιτσιτς το Σάββατο με τον Απόλλωνα στο σκοτωμένο ματς και μετά βλέπουμε.

Προφανώς και πρώτα ο Ουζουνίδης και τώρα ο Χιμένεθ, ξέρουν καλύτερα απ’ ολους μας και έχουν εικόνα καλύτερα απ’ όλων μας. Είχαν στα χέρια τους και τα εργομετρικά του Σέρβου, που δείχνουν πράγματα. Και μπορεί όντως ακόμα να μην μπορεί να πάρει σερί 90άλεπτα. Παράξενο και αυτό, αλλά αν το δείχνουν τα εργομετρικά, δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Αλλά από το δεν είναι έτοιμος ακόμα να βγάλει συνεχόμενα 90άλεπτα, μέχρι το παίζει από δεκάλεπτα εως καθόλου, έχει απόσταση.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Ο Κρίστιτσιτς δεν είναι ούτε Μοράν, ούτε Τρίστασον. Και δεν γίνεται να έχει την διαχείριση που είχαν αυτοί οι δυο. Είναι ποδοσφαιρικά παράλογο, να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει πως ο Σέρβος, θα κάνει πράγματα και θαύματα με την ΑΕΚ. Αυτό δεν ισχύει για κανέναν ποδοσφαιριστή. Από την άλλη μεριά, είναι τρελό να θεωρούμε πως ένας παίκτης με γεμάτες σεζόν στο Καμπιονάτο, αρχηγός στον Ερυθρό Αστέρα, μέσα στην πρώτη πεντάδα με τους «κλέφτες» του Τσάμπιονς Λιγκ, να προορίζεται στην ΑΕΚ για τον πάγκο και για πρώτη ή δεύτερη αλλαγή.

Και για να ξέρουμε και τι λέμε, οι ποδοσφαιριστές είναι μεν επαγγελματίες, δεν είναι όμως και ρομπότ. Όταν έναν παίκτη, που θα μπορούσε να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Αστέρα και να είναι άρχοντας, παλεύεις να τον αποκτήσεις από το καλοκαίρι και όταν τελικά τα καταφέρνεις τον καθηλώνεις στον πάγκο, δεδομένα θα του κάνεις την ψυχολογία σπανακόπιτα. Και όταν θα αποφασίσεις να τον χρειαστείς αγωνιστικά, θα τον έχεις χάσει ψυχολογικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί πως η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να «χάσει» τόσο εύκολα μια μεταγραφή όπως αυτή του Κρίστιτσιτς, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X