Ο Αλμπάνης, η λογική θλάση και ο δίκαια πρωταθλητής…

Ο Αλμπάνης, η λογική θλάση και ο δίκαια πρωταθλητής…
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από λίγη ώρα, στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρωτάθλημα. Δεν χωράει η παραμικρή αμφισβήτηση, ότι είναι δίκαια πρωταθλητής. Το ότι το κατακτά από την 20η αγωνιστική, δηλαδή από τα 2/3 του, είναι μεν υπερβολικό, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί δικό του πρόβλημα.

Για την ΑΕΚ, που είναι και η μόνη που μας ενδιαφέρει, τα έχουμε γράψει πολλές φορές για τα λάθη που την έθεσαν τόσο νωρίς εκτός της διεκδίκησης του φετινού τίτλου και φυσικά θα έχουμε πολλά ακόμα να γράψουμε ως το τέλος, όταν και θα γίνει ο συνολικός απολογισμός.

Το ζήτημα είναι ότι την Κυριακή, η «Ένωση» παίζει τα… ρέστα της για την 2η θέση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με νίκη, φτάνει στο -2 από τον ΟΣΦΠ, με την απόφαση του CAS να εκκρεμεί και με την ισοβαθμία, δική της. Όσες πιθανότητες κι αν έχει για να κάνει και φέτος «διπλό» στο Φάληρο, θα πρέπει να… πεθάνει μέσα στο γήπεδο, για να τις εξαντλήσει. Απλά πράγματα.

Ύστερα από ένα σερί με δύο αγώνες την εβδομάδα και ειδικά μετά το τελευταίο, που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Περιστέρι και απαιτούσε πολύ νεύρο και ένταση, ήταν λογικό κι επόμενο για το σημερινό ματς με τον ΟΦΗ, να έχει πρώτιστη σημασία, μόνο το να έρθει η νίκη. Ήρθε…

Το δεύτερο που είχε εξίσου μεγάλη σημασία ήταν να μην προκύψει τραυματισμός. Δυστυχώς, προέκυψε. Μια απόλυτα φυσιολογική θλάση για τον Χουλτ, που έχει τραβήξει όλη τη σεζόν, μεγάλο… κουπί, αφού έμεινε ο μόνος καθαρόαιμος ακραίος μπακ για τα αριστερά, από το αντίστοιχο ματς με τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο, όταν κι έπαθε τη ρήξη χιαστών, ο Λόπες.

Πολύ σημαντική η απουσία του Χουλτ και η ΑΕΚ πάει την Κυριακή στο Φάληρο για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, χωρίς αριστερό μπακ. Το ίδιο βέβαια έγινε και πέρυσι, στο ματς που έκρινε το 80% του πρωταθλήματος για την «Ένωση», με τον Γκάλο να παίζει δεξιά και τον Μπακάκη, αναγκαστικά αριστερά. Το ίδιο θα γίνει από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει και κάτι διαφορετικό και την ερχόμενη Κυριακή.

Το δεύτερο ευχάριστο του σημερινού μεσημεριού, μετά το «τρίποντο» της ομάδας, ήταν η παρουσία του Χρήστου Αλμπάνη. Αν μη τι άλλο, όταν δεν έχεις και πολύ βαθύ ρόστερ, αυτό που έχεις, πρέπει να το αξιοποιείς. Ήταν ένα από τα βασικά λάθη του Μαρίνου κι αντιστοίχως, ένα από τα βασικά συν του Μανόλο.

Είναι πολύ θετικό ότι δεν υπάρχει και για αυτή την εβδομάδα που ξεκινά αύριο, παιχνίδι στα μέσα της. Υπάρχει μεγάλη κόπωση στην ΑΕΚ και κατέστη σήμερα, πιο εμφανές από ποτέ. Γιατί ναι μεν μπορεί ο Μανόλο να είπε σωστά, μετά το ματς: «Όλοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να βοηθήσουν την ομάδα και σε κάθε ματς, όταν μπαίνουμε στα αποδυτήρια, να είμαστε νεκροί από την κούραση», αλλά όταν το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο και η δε σαρξ ασθενής, τότε θολώνει και το μυαλό και ειδικά σε ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό με τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο, είναι πολύ δύσκολο να έχεις τύχη.

Κακά τα ψέματα, όπως στο πρώτο μισό της σεζόν, η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ρούφηξε πολλή ενέργεια από την ΑΕΚ, κάτι που της στοίχισε – μεταξύ άλλων – στο πρωτάθλημα, καλό θα είναι τώρα, να έχει η «Ένωση» περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και φρεσκάδας.

Και όσο κι αν είναι ακόμα νωρίς για να το σκεφτόμαστε, θα είναι ευχής έργον, αν πρώτα ο Θεός, περάσει η ομάδα τον Ατρόμητο στα τέλη του μήνα, να πέσουν μεταξύ τους σε διπλό ημιτελικό, για μια φορά, ο ΟΣΦΠ με τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή, όμως, υπάρχει μόνο η μάχη της Κυριακής, με εκείνους που δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό. Εκείνους, που από τότε που έπαψαν να παίζουν με τα «δεκανίκια της 20ετίας», η ΑΕΚ τους ταπείνωσε οχτώ φορές μέσα σε μια διετία, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και που σήμερα, έχασαν για πλάκα, δεύτερο σερί πρωτάθλημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X