Η ΑΕΚ κάνει την ερώτηση, έχει και την απάντηση

Η ΑΕΚ κάνει την ερώτηση, έχει και την απάντηση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εικόνα της ΑΕΚ πριν τη διακοπή και μετά από αυτή, μοιάζει ίδια. Μηδέν κίνητρο, μηδέν διάθεση, μηδέν πλάνο. Μηδέν προσδοκίες. Σκόρπιες ενέργειες για μια ομάδα που επουδενί θυμίζει τώρα την Πρωταθλήτρια που πέρυσι έκανε άνω-κάτω το πρωτάθλημα, γύριζε χαμένα ματς, έπαιζε σαν «λυσσασμένη» παντού και είχε 2-3 αρχές στο παιχνίδι της που την οδήγησαν μέχρι το τέλος.

Ένα τέλος που μπορεί να μην είχε στην ούγια του «θέαμα, ελκυστικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ» (σαν αυτά που υποσχέθηκε ο Ουζουνίδης), αλλά ήταν πετυχημένο. Και στο τέλος της ημέρας πρέπει να ξέρεις τι έχεις κάνει ως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ εδώ και μήνες αγνοεί την λέξη «πετυχημένο αποτέλεσμα».

Και αυτό είναι ευθύνη του ρόστερ που «ναι» έχει ελλείψεις, «ναι» η διοίκηση το άφησε με… τρύπες, αλλά ο προπονητής με τους παίκτες δεν δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν ούτε στις δυνατότητες τους, πόσο μάλλον να καλύψουν και τα κενά οι ίδιοι. Και αυτό είναι πρόβλημα. Πρωτίστως της ΑΕΚ. Εν συνεχεία του προπονητή. Διότι αυτός θα την «πληρώσει». Δεν γίνεται να φύγουν τόσοι παίκτες, ο προπονητής θα φύγει. Αν και στην ΑΕΚ μέχρι τώρα ισχύει η εξαίρεση. Μένει ο προπονητής και έγινε… προσπάθεια να φύγουν τρεις βασικοί. Ο ένας (ευτυχώς) γύρισε και συνεχίζει. Μακάρι τη Δευτέρα να ήταν στα Ιωάννινα βασικοί και οι άλλοι δύο.

Τι βλέπουμε λοιπόν από τον Ουζουνίδη μέχρι σήμερα: Η επίθεση σκοράρει με το στανιό. Μπόλικη ποιότητα, ελάχιστες συνεργασίες, πλάνο που δεν… βγαίνει, αλλά και δεν αλλάζει.

Ακραίοι να αλλάξουν την ροή του αγώνα δεν υπάρχουν. Ποσοτικά υπάρχουν, ποιοτικά όχι.

Ο Λιβάγια είναι με τα… φεγγάρια του που σπανίζουν φέτος, ο Πόνσε σκοράρει τίμια, αλλά Αραούχο δεν τον λες. Ο άξονας είναι μεγάλη «πληγή». Δύο παίκτες σε «παραγωγική» ηλικία (Γαλανόπουλος, Αλεφ) που θέλουν πολύ, αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν καθοδήγηση από άλλα πιο έμπειρα χαφ και αναμενόμενα «πελαγώνουν». Ειδικά ως δίδυμο. Ο Σιμόες «τελείωσε» νωρίς φέτος ελέω συμβολαίου. Άλλος χαφ δεν αποκτήθηκε για την θέση του Κονέ και του Γιόχανσον, ενώ ο Μοράν είναι μια απογοήτευση από την ημέρα που ήρθε μέχρι σήμερα. Ένας παίκτης που δικαίως αναρωτιέσαι αν γουστάρει αυτό που κάνει ή κάνει καταναγκαστικά έργα στα μέρη μας.

Η άμυνα είχε μια σκληράδα, μια συνέπεια. Όλα αυτά χάθηκαν.

Ο Μανόλο έπαιζε με Μπακάκη αριστερό στόπερ και έκανε… παπάδες. Τώρα πχ ο Μπακάκης παίζει στη θέση του και ήδη… μπούκωσε. Ο Οικονόμου είναι μια καλή λύση. Ως εκεί. Ο Τσιγκρίνσκι θέλει πάντα έναν καλό και γρήγορο δίπλα του, αλλά μεγαλώνει και ολοένα φαίνονται οι αδυναμίες του. Ο Τσόσιτς μετά τον τραυματισμό του είναι μέτριος, πολύ μέτριος. Με Βράνιες στο Βέλγιο και Λαμπρόπουλο εκτός, η ΑΕΚ έχασε δύο πολύτιμες μονάδες που «έδεναν» δίχως να μιλάμε για σπουδαία ποδοσφαιρικά ταλέντα. Και μέσα σε όλο αυτό, ο Μπάρκας δεν είναι πια… Μπάρκας. Δεν είναι ο περσινός Μπάρκας και δεν αποκλείεται να δούμε περισσότερο τον Τσιντώτα πια.

Αυτά έχουμε δει μέχρι τώρα, αυτά πρέπει να κάτσει να δει η ΑΕΚ στον καθρέφτη της. Για να λύσει τα προβλήματα της. Δεν είναι λίγα, είναι πολλά.

Να απαντήσει η διοίκηση στο ερώτημα, αν πιστεύει πραγματικά ότι με τον Ουζουνίδη μπορεί να προχωρήσει, να γυρίσει το… κουμπί.

Έναν Ουζουνίδη που παραμένει καλός προπονητής, αλλά δείχνει «εγκλωβισμένος», «πιεσμένος» και «βαλτωμένος» στο πλάνο του δίχως να μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του. Ένας Κρίστιτσιτς σαφώς και δεν φέρνει την «άνοιξη». Δεν φτάνει. Και η ΑΕΚ μοιάζει να «έκατσε» και μεταγραφικά μετά το χαρμόσυνο νέο με Μπακασέτα.

Οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Ηδη την έχει πάρει η κατηφόρα. Τέταρτη με απόσταση από τους πάνω. -14, -6, -4. Η ΑΕΚ τρέχει να καλύψει. Και όποιος τρέχει, για να προλάβει πρέπει να γίνει πιο γρήγορος, καλύτερος. Μπορεί η ΑΕΚ; Ευχής έργον θα ήταν να κερδίσει τη Δευτέρα και να λύσει τα προβλήματα της. Αλλά ακόμη και να κερδίσει τον ΠΑΣ, δεν μοιάζει ότι θα τα λύσει με την υπάρχουσα κατάσταση.

ΥΓ: Πάντως η ΑΕΚ εδώ και καιρό ψάχνεται. Και καλά κάνει. Πρέπει να είναι έτοιμη. Εδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Ουζουνίδη και αυτός αδυνατεί να την διαχειριστεί, να την εκμεταλλευτεί. Τρίτη δεν θα έχει αν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X