Κονέ or not Κονέ

Κονέ or not Κονέ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τον Κρίστιτσιτς δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Για αρχή, ας έρθει πρώτα με το καλό να μπει στα Σπάτα και να φορέσει την κιτρινόμαυρη φόρμα. Κατά δεύτερον, όσοι παρακολούθησαν έστω και ένα ματς του Ερυθρού Αστέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και με αντιπάλους σαν τη Νάπολι, την Παρί και την Λίβερπουλ, υποθέτω κατάλαβαν απολύτως τους λόγους που η ΑΕΚ το κυνηγάει αυτό τον παίκτη από το καλοκαίρι. Χαφ που να μην κωλώνει να ρίξει κλωτσιά και να παίζει με την μπάλα μπροστά και όχι πίσω ή παράλληλα, είναι μέσος που έλειπε πολύ. Εξαιρετικά πολύ. Επομένως καλώς να ορίσει. Πάμε παρακάτω.

Η ΑΕΚ την περίπτωση του Κονέ, δεν την έχει ξεχάσει. Δεν την έχει μέσα στον μεταγραφικό της σχεδιασμό. Αλλά ούτε το καλοκαίρι του 2017, την είχε. Όμως η απόκτηση και η παρουσία του Κονέ εντός γηπέδου και αποδυτηρίων, έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ’ όλα όσα έγιναν την περυσινή σεζόν και όλα όσα πέτυχε η ΑΕΚ. Μπορεί την τεράστια σημασία αυτού του ρόλου, ειδικά μέσα στα αποδυτήρια, η πλατιά μάζα του κόσμου να τη συνειδητοποίησε από τον τρόπο που τηλεοπτικά απάντησε ο Κονέ στις ασυναρτησίες του Βιεϊρίνια. Ίσως εκεί να τη συνειδητοποίησαν και κάποιοι μέσα στην ΑΕΚ.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως ο Κονέ ήταν ένα σημαντικό στέλεχος της πρωταθληματικής ομάδας. Βοήθησε σε όλα. Ακόμα και σε ματς που δεν είχε παίξει ούτε δευτερόλεπτο. Εξ ου και στις πρώτες σκέψεις του Χιμένεθ για τη νέα ΑΕΚ, στο ενδεχόμενο που θα παρέμενε στον πάγκο, ο Κονέ ήταν μέσα. Όπως ήταν μέσα και στον αρχικό σχεδιασμό που είχε κάνει ο Ουζουνίδης. Και ήταν από τους παίκτες που ο Μαρίνος ήθελε πολύ και από την πρώτη μέρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για να ξέρουμε ωστόσο και τι λέμε και να βάζουμε και τα πράγματα σε μια σειρά, για όλο αυτό που (δεν) έγινε το καλοκαίρι με την ΑΕΚ και τον Κονέ,  δεν ευθύνεται ούτε η μια, ούτε η άλλη πλευρά. Διότι από την μια μεριά, ο Κονέ δεν μπορούσε να κάνει τον ήρωα και να χαρίσει ελαφρά τη καρδιά τα πολλά χρήματα που του όφειλε η Ουντινέζε. Ενώ από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ πολύ φυσιολογικά, δεν ήταν δυνατόν να περιμένει πότε ο Κονέ θα τα έβρισκε με τους Ιταλούς, για να τον αποκτήσει ως ελεύθερο. Ούτε φυσικά ήταν πολύ λογικό να πάει να πληρώσει για να πάρει με μεταγραφή έναν παίκτη, που η Ουντινέζε τον είχε τελειωμένο ακόμα και από τις προπονήσεις.

Θα μου πείτε πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να τον είχε πάρει ακόμα και στις αρχές Σεπτέμβρη, όταν πλέον ο Κονέ είχε μείνει ελεύθερος. Και αν το είχε κάνει, τώρα θα τον είχε πανέτοιμο και σε φουλ αγωνιστική ετοιμότητα. Μπορεί όμως και να κατανοήσει κανείς και το στράβωμα που έφαγαν στην ΑΕΚ, με την χαλαρότητα με την οποία (φαινόταν να) διαχειρίστηκε ο Κονέ την ιστορία της λύσης του συμβολαίου με την Ουντινέζε. Έστω και αν ούτε και αυτό ήταν ακριβώς έτσι. Όπως και να έχει, ότι έγινε, έγινε. Ο χρόνος πίσω πλέον δεν γυρίζει. Το σημαντικό, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ, όχι μόνο τις μεταγραφές, είναι όσα θα γίνουν και όχι όσα έγιναν.

Η ΑΕΚ λοιπόν, πολύ καλά κάνει και κρατά ανοικτό το θέμα του Κονέ και το (ξανά)εξετάζει. Προφανώς και είναι αγκάθι το γεγονός πως δεν έχει κάνει ούτε καλοκαιρινή προετοιμασία, ούτε έχει παίξει μπάλα έξι μήνες. Φυσικά και δεν θα είναι ετοιμοπόλεμος άμεσα. Όμως ο Κονέ εξακολουθεί να γουστάρει την μπάλα, αλλά και να θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Εξακολουθεί να είναι και πολύ φιλόδοξος. Επομένως σε οποιαδήποτε ομάδα πάει, θα δουλέψει σαν σκυλί για να καλύψει το χαμένος έδαφος. Αλλά θα βάλει μια (ίσως και πιο πολλές) τζούρα πιο σκληρά, αν πρόκειται για την ΑΕΚ. Εκεί που ένιωθε και θα νιώθει πάντα σαν το σπίτι του και αυτό δεν αμφισβητείται. Όπως δεν αμφισβητείται η τεχνική του κατάρτιση και οι εικόνες που κουβαλά από το καμπιονάτο.

Επίσης μην ξεχνάτε πως όλες οι κινήσεις που κάνει η ΑΕΚ, είναι με ορίζοντα το κτίσιμο της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Και ο Κονέ ακόμα και στα 32 του, με καλοκαιρινή προετοιμασία στα πόδια του, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στέλεχος της ομάδας. Όπως ήταν και στην περυσινή σεζόν. Θα είναι σημαντικός και όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Και στο εξωαγωνιστικό και στα αποδυτήρια και παντού. Κάτι που δεν αφορά μόνο την επόμενη σεζόν, αλλά και την τρέχουσα. Ακόμα δηλαδή και ανέτοιμος αγωνιστικά ο Κονέ, έχει την προσωπικότητα και της (ΑΕΚτζήδικες) εικόνες για να κάνει δουλίτσα μέσα στα αποδυτήρια.

Προφανώς και αυτού του είδους η κίνηση, είναι μια απόφαση που η ΑΕΚ δεν είναι απλό να πάρει. Δεν χρειάζεται ούτε αυτό ιδιαίτερη ανάλυση. Ενδεχομένως έχει βάλει άλλες προτεραιότητες. Ίσως και να υπάρχουν άλλα πράγματα στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Άλλωστε η πραγματικότητα είναι, πως σε κάθε ισχυρό λόγο για να γίνει η κίνηση με τον Κονέ αυτή την εποχή, υπάρχει και (επίσης ισχυρός) αντίλογος ώστε να μην γίνει.  Ωστόσο μεταξύ μας, αν βάλουμε στο τραπέζι ζυγαριά, τα θετικά μιας τέτοιας κίνηση, θα βαρύνουν (πολύ) περισσότερο. Με την αυστηρή προϋπόθεση, πως θα πρόκειται για μια έξτρα του σχεδιασμού κίνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X