Εμείς και οι άλλοι!

Το τέλος της αθωότητας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασε και αυτό. Η πρώτη ευρωπαϊκή εβδομάδα σε ομίλους. Στο Champions League για την ΑΕΚ, στο Europa League για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Υπενθυμίζω τις διοργανώσεις, γιατί ορισμένοι είναι ξεχασιάρηδες. Σκεφτείτε ποιοι είναι. Εκείνοι που απαξίωναν τα 14 αήττητα ματς της ΑΕΚ, επειδή τάχα μου συνέβησαν στο Europa League. Και που θεωρούσαν ως ομάδες διαλογής κάτι Μίλαν που συμμετείχαν εκεί, ενώ τώρα εμφανίζονται ως μεγαθήρια η Μπέτις (ούτε ο Φερέρ δεν το πιστεύει) και η…ίδια η Μίλαν.

Εχει ο καιρός γυρίσματα. Αυτό το αήττητο σε 14 παιχνίδια, θα αργήσει πολύ να επαναληφθεί. Κατά τη γνώμη μου, είναι αδύνατο για τα επόμενα χρόνια να υπάρξει τέτοιο φαινόμενο, όπως αυτό της ΑΕΚ. Αλλά ας μη χανόμαστε με παρελθοντολογία. Ετσι και αλλιώς, με αυτά ασχολείται όποιος δεν έχει παρόν και μέλλον. Δείτε με ποιους έπαιζαν οι ελληνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ έπαιξε με τον Αγιαξ που εκκολάπτει τη νέα χρυσή φουρνιά του. Οι μυρωδιάδες του ποδοσφαίρου που έχουν φτάσει μέχρι βαλκανικό κύπελλο, λένε με στόμφο: ποιος Τάντιτς; Ποιος Ζίγιεκ; Ποιος Ντε Γιονγκ; Μόνο αυτοί, αν τους βάλεις στη σούμα υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ ως χρηματιστηριακή αξία. Η ΑΕΚ είχε μια ομάδα που ξέρει να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο, με ταχύτητα, δύναμη, έκανε λάθη, έχασε.

Ως εδώ καλά. Ούτε διασυρμός, ούτε έπεσε από τα σύννεφα κανείς. Ολοι κατάλαβαν τη σκληρή πραγματικότητα της διοργάνωσης και προχωρούν. Ο στόχος ξεκάθαρος: η ομάδα να βελτιωθεί από το αμέσως επόμενο παιχνίδι, να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, είτε ως 2η (εξαιρετικά δύσκολο), είτε ως 3η (μεγάλη υπέρβαση και αυτό). Ας δούμε και τους «θριαμβευτές».

Ο ΠΑΟΚ του ευρωΛουτσέσκου, έκανε τον Σάρι να γελά. Εδειξε πόσο αργοκίνητες κουρούτες είναι οι πολυδιαφισμένοι Χατσερίντι και Βέρνμπλουμ. Σωστά διερωτήθηκε σχολιαστής που συχνά πυκνά αβαντάρει το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης: Γι’ αυτό ήθελε να μπει στο Champions League; Για να παίζει με σέντερ φορ τον Πέλκα; Για να πηγαίνει για τιμητικές ήττες; Για να κάνει ήρωα τον Πασχαλάκη;

Απαντήσεις δεν θα λάβετε πουθενά. Εδώ οι άνθρωποι ανακάλυψαν πάλι πέναλτι και τους αδίκησε η διαιτησία. Σαν τους άλλους, εκείνους ντε που εισβάλλουν με τον Βαγγέλη και τον κυρ Σάββα στα ημίχρονα για να τα ψάλουν στους διαιτητές. Φαίνεται πως και από το σύνδεσμο…Γενεύης, είναι της εξυγίνασης.

Εκεί τι να πεις. Ακούς και διαβάζεις πράγματα για την Μπέτις, που θα κάνουν τον…Φερέρ να βγάλει μαλλιά. Και τι ομάδα είναι αυτή, και πως δεν παίζεται με τίποτα, και τι έπος έκανε η ομαδάρα του Μαρτίνς που δεν έφαγε μισή ντουζίνα γκολ. Ποια; Η Μπέτις, που παίζει ακόμα με τον Χοακίν στην 11άδα.

Η ομάδα που ήρθε και έκανε ροτέισον για να μην κουραστεί για το ισπανικό πρωτάθλημα. Οι λεβέντες του Πειραιά, με την ατέλειωτη γνώση της ευρωπαϊκής κουλτούρας (τόσες 3άρες, 5άρες και 7άρες έχουν εισπράξει), κράτησαν ψηλά τη σημαία. Δουλευόμαστε μεταξύ μας τελικά.

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X