Ετοιμη δεν θα είναι, αλλά…

Ετοιμη δεν θα είναι, αλλά…
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρυσι τέτοια εποχή είχε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα φιλικά. Ακολούθως αποκλείστηκε από το Champions League, πέρασε στο Europa League και στο τέλος κατέκτησε τον πρώτο και μεγαλύτερο στόχο της σεζόν, το πρωτάθλημα. Φέτος δεν έχει καν σκοράρει ακόμη στα φιλικά… Προφανώς και όποιος θεωρεί ότι επειδή δεν βάζει γκολ και δεν κερδίζει, χωρίς να εκτιμά τα γεγονότα που έχει μπροστά του, δεν έχει και πολύ σχέση με το ποδόσφαιρο.

Διότι κάπως έτσι θα φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ θα μπει στους ομίλους του Champions League και θα χάσει το πρωτάθλημα… Αστειότητες.

Τα φιλικά δημιουργούν μια πρώτη εικόνα, για τους «έξω». Οι «μέσα» ξέρουν πάνω-κάτω που βαδίζει η ομάδα, ποιες αρχές θα έχει, τι θα προσπαθήσει να κάνει. «Θα», μελλοντικά. Και απέναντι σε μια ομάδα που σε λιγότερο από μία εβδομάδα παίζει το πρώτο επίσημο ματς, σε μια παραδοσιακή δύσκολη έδρα, με κάκιστο χορτάρι, η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε καν. Ένα το κρατούμενο. Πολύ καλό.

Η ΑΕΚ έκανε φάσεις, παρότι δεν είχε τον οργανωτή της (Μάνταλο), τον σέντερ φορ (Πόνσε), για πάνω από 20 λεπτά τον εξτρέμ (Μπογέ) και τον έτερο χαφ με οργανωτικές ικανότητες (Αλεφ) δίπλα στον Σιμόες. Δεύτερο κρατούμενο. Πολύ καλό επίσης.

Ως Πρωταθλήτρια, ως ομάδα με αρχές από πέρυσι και με μεταγραφές… ψαγμένες, όχι της… τύχης, η ΑΕΚ προσφέρει μια ηρεμία και εμπιστοσύνη. Όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί. Το ίδιο προσφέρει και ο Ουζουνίδης, τον οποίο δεν ξέρουμε καν αν προλάβει να έχει χημεία με την ομάδα όταν… πρέπει. Και όμως παρουσιάζει μια θαυμαστή ψυχραιμία.

Σιγά-σιγά η εικόνα «καθαρίζει» στην ΑΕΚ. Σύντομα θα γίνει πιο «καθαρή». Ποιοι θα κάνουν τη διαφορά, ποιοι μπορούν να σταθούν στο επίπεδο, ποιοι όχι.

Ακόμη η ΑΕΚ δεν έχει προλάβει να δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο σχήμα και στα πρόσωπα που θα τραβήξουν το κουπί. Ούτε καν αυτούς που θα παίξουν πάνω-κάτω στα διπλά ματς την εβδομάδα του Αυγούστου στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ουζουνίδης κινείται και δουλεύει με… άνεση. Αυτή του την έδωσε ο Μελισσανίδης. Του έχει δώσει το χρίσμα του πιο ισχυρού προπονητή επί των ημερών του. Προφανώς και δεν είμαστε… μελλοντολόγοι, ούτε καν… ο Χορταρέας να σας πούμε τι θα γίνει τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Εκτιμήσεις κάνουμε και αναλύσεις με βάση τα γεγονότα.

Η ΑΕΚ ήξερε τι χρειαζόταν και ξέρει τι χρειάζεται. Έφερε παίκτες, θα φέρει και άλλους τον Αύγουστο. Χαφ σίγουρα θέλει, για να… χαιρετίσουν όσοι δεν μπορούν.

Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεσοεπιθετικά. Ο Μάνταλος που δεν έχει πάρει… μπρος ακόμη, ο Λιβάγια που στο Περιστέρι έκανε άνω-κάτω μόνος του μια άμυνα, ο Μπόγε που έπαιξε μόλις 20 λεπτά, ο Πόνσε και ο Αλεφ που δεν έχουν κάνει ούτε προπόνηση με την ομάδα καν.

Χρόνο χρειάζονται όλα αυτά. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της λιγότερο από 20 ημέρες. Προφανώς και δεν θα είναι έτοιμη 7-8 Αυγούστου να παίξει αυτό που θέλει ο Ουζουνίδης μέσα στην σεζόν. Ο στόχος είναι να κάνει η ΑΕΚ αυτά που πρέπει στο πρώτο ματς και μετά να πάει στον επαναληπτικό πιο… καλά. Και επειδή μιλάμε για προκριματικά Champions League, οι απαιτήσεις δεν θα είναι να δούμε την ΑΕΚ που θα περιμένουμε να δούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΥΓ: Κακό νέο ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι. Θα τον κρατήσει πίσω. Ωστόσο, έτσι και αλλιώς πίστευα ότι δεν θα είναι βασικός στα διπλά ματς των προκριματικών του Champions League.

ΥΓ1: Οι εύκολα χαμένες ευκαιρίες του Γιακουμάκη δεν τον αφήνουν να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Το χειρότερο για φορ.

ΥΓ2: Μοράν-Αϊντάρεβιτς δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ο Γαλανόπουλος μοιάζει στάσιμος, χωρίς ουσιαστικά εξέλιξη στο παιχνίδι του. Σιμόες-Αλεφ και άμεσα χαφ τον Αύγουστο. Και πολύ καλό χαφ.

ΥΓ3: Λόπες χαφ-εξτρέμ μου κάνει, πολύ. Οσο λιγότερα γράφονται και λέγονται για τον Μπότο, τόσο καλύτερα. Τον γουστάρει και ο Ουζουνίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X