Εγγύηση αυτή η ΑΕΚ ότι δεν χαρίζει τίποτα

Εγγύηση αυτή η ΑΕΚ ότι δεν χαρίζει τίποτα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog ενόψει του… νταμπλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει συμμετάσχει σε 26 τελικούς Κυπέλλου και μεθαύριο θα παίξει τον 27ο τελικό. Έχει νικήσει τους 15 και έχει χάσει στους 11 τελικούς. Ο ΠΑΟΚ έχει συμμετάσχει σε 22 τελικούς Κυπέλλου και μεθαύριο θα παίξει τον 23ο του τελικό. Έχει νικήσει τους 8 και έχει χάσει τους 14.

Η φυσική ροή των τίτλων του Κυπέλλου, έτσι όπως τους γνωρίζαμε, αντιστράφηκε τα τελευταία έξι χρόνια. Η winner ΑΕΚ των τελικών Κυπέλλου μετατράπηκε σε looser, χάνοντας τέσσερις σερί τελικούς (2017, 2018, 2019, 2020) και ο looser ΠΑΟΚ των τελικών Κυπέλλου μετατράπηκε σε winner, νικώντας τέσσερις στους πέντε τελικούς (2017, 2018, 2019, 2021).

Πριν από την εξαετία βέβαια, στον τελικό του 2016, η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο, αλλά οι τέσσερις σερί χαμένοι τελικοί, τρεις από τον ΠΑΟΚ και ένας από τον Ολυμπιακό, αν μη τι άλλο, είναι βαρύ.

Προφανώς υπάρχουν και εξωαγωνιστικά αίτια για την απώλεια των δύο από τους τέσσερις τίτλους, ελέω Καλφόγλου το 2017 στον Βόλο και Τσβάιερ το 2019 στο ΟΑΚΑ, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η ΑΕΚ σε κανέναν από τους τέσσερις αυτούς τελικούς, δεν στάθηκε στο ύψος της.

Ήρθε και… έδεσε

Το μέγεθος της ΑΕΚ και η ιστορία της, δεν συνάδουν με το να… χαρίζει τρόπαια και με το να μην στέκεται στο ύψος μιας τόσο σοβαρής περίστασης, όπως είναι ένας τελικός Κυπέλλου. Φυσικά και είναι μέσα στο παιχνίδι και η νίκη και η ήττα, και η χαρά και η απώλεια, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να τα έχεις δώσει όλα. Και υπήρξε παράπονο – δικαιολογημένο κατά την ταπεινή μου άποψη – από τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, για τις εμφανίσεις της ομάδας σε αυτούς τους τελικούς.

Η κανονική νοοτροπία ΑΕΚ όμως, επέστρεψε φέτος, μαζί με την επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και ήρθε και… έδεσε, λες και ήταν της μοίρας της γραφτό με τη νοοτροπία του Ματίας Αλμέιδα. Αυτό το κράμα, έφερε φυσικά το πρωτάθλημα, έφερε το αήττητο στα δέκα παιχνίδια των play off που έκριναν τον τίτλο, έφεραν για την ΑΕΚ τους περισσότερους βαθμούς στα ντέρμπι μεταξύ του big-5, συν την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού.

Το μόνο σίγουρο για τον τελικό

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και μάλιστα έγιναν μέσα σε μόλις δέκα μήνες. Και η looser ΑΕΚ που έμεινε εκτός Ευρώπης πριν από ένα χρόνο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετατράπηκε σε μια ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, που κατέκτησε το πρωτάθλημα και θέλει μια νίκη ακόμα για να κατακτήσει νταμπλ ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια!

Ένας τελικός Κυπέλλου είναι ένα διαφορετικό ματς, κι από τη στιγμή που κοντράρονται σε αυτόν, η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, οι πιθανότητες είναι 50-50. Και σε έναν τελικό, όσες αγωνιστικές αναλύσεις κι αν κάνουμε, μπορούν να πάνε… περίπατο, από την οποιαδήποτε συγκυρία, από μια τυχαία φάση, από ένα ανάποδο σφύριγμα, από το πώς θα έχουν ξυπνήσει κάποιοι παίκτες το πρωί του αγώνα.

Αλλά, αν μη τι άλλο, αν για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι, είναι πως αυτή η ΑΕΚ διακατέχεται από τη σωστή νοοτροπία. Και πως αν υπήρχαν κάποιες πιθανότητες για να χαλαρώσουν οι παίκτες της επειδή πανηγύρισαν πριν από λίγες μέρες το πρωτάθλημα, υπάρχει πλέον ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους κόψει ακόμα και την όποια σκέψη για χαλάρωση.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X