Εκβιάζουν για κυβερνητικό χτύπημα στην ΕΠΟ

ΕΠΟ: Αρχίζουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ο Ενωσίτης έχει πολλά ράμματα για τη γούνα του Ολυμπιακού και δύο κουβέντες για όσα συνέβησαν με την ΑΕΚ στην Τρίπολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό το κωλογήπεδο στην Τρίπολη δεν χρωστάει καλό στην ομάδα μας. Και δεν είναι τόσο μια ισοπαλία, όσο άδικο και να ήταν ως αποτέλεσμα. Είναι φυσικά ο τραυματισμός του παικταρά Ελίασον, που είναι η μεγαλύτερη απώλεια. Αλλά τα κομβικά της αγωνιστικής ήταν από το ντέρμπι. Αυτά δηλαδή που μπορεί να έχουν βαθύ αντίκτυπο στο πρωτάθλημα.

Όλο αυτό που γίνεται μετά το τέλος του ντέρμπι της Λεωφόρου από την πλευρά του Ολυμπιακού, έχει ένα στόχο. Πίεση, εκβιασμός. Προς την εκτελεστική εξουσία. Ο στόχος είναι να πάρουν κάτι άμεσα, σε επίπεδο θεσμικών αρχών στο ποδόσφαιρο. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα εκτός ποδοσφαίρου. Αλλά σε ό,τι σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ο στόχος είναι να πιεστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάτι άμεσο που να στρέφεται εναντίον της σημερινής κατάστασης στην ΕΠΟ. Εξωθεσμικό; Μη εφαρμόσιμο στην πράξη; Ενδεχομένως. Αλλά σε κάθε περίπτωση κάτι που αν γίνει θα προκαλέσει αναταραχή. Και η αναταραχή μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις που πιστεύουν πως θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον τους.

Αυτό το μαύρο κι άραχνο ψυχικά που εκφράζει ο σημερινός Ολυμπιακός δεν μπορεί να ανεχθεί καμιά άλλη πραγματικότητα εκτός από την απόλυτη κυριαρχία του, αξίζει δεν αξίζει, με όποιο τίμημα, σε βάρος των υπόλοιπων. Όταν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα μιλάει για ποδόσφαιρο, αυτοί δηλητηριάζουν καθημερινά, σπέρνουν τοξικότητα, δημιουργούν και με τα επικοινωνιακά τους εργαλεία μια εικονική πραγματικότητα. Ενώ απολύτως τίποτα το φοβερό και τρομερό δεν συμβαίνει σε επίπεδο διαιτησίας φέτος, εκτός από το όργιο του Καραντώνη υπέρ τους στην Τρίπολη, αυτοί προσπαθούν σώνει και ντε να δημιουργήσουν την εικόνα πως η διαιτησία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Εφόσον δεν περνάει της επαγγελματικής διαιτησίας υπό τον Κλάτενμπεργκ, αυτό που τους μένει να κάνουν είναι να εκβιάσουν την κυβέρνηση με όσα μέσα διαθέτουν, έτσι ώστε να προβεί σε κάποια κίνηση κατά της ΕΠΟ. Κι εδώ πλέον θα φανούν όλα και κυρίως τι ρόλο παίζει ο καθένας. Αν τους παραδώσουν γη και ύδωρ τώρα δηλαδή. Δεν είναι εύκολο. Δεν παίζουν μόνοι τους. Στο παιχνίδι πλέον είναι όλοι οι μεγάλοι, δεν είναι το 2011, το 2012 και το 2014 σήμερα. Αλλά ο στόχος τους είναι αυτός. Όλα για το 100-0 κι όποιος αντέξει.

Η ευθύνη όσων τους έβαλαν έμμεσα πλάτη για να δημιουργήσουν θέμα διαιτησίας, γίνεται εκατό φορές μεγαλύτερη τώρα. Από την μία για παράδειγμα οι ρεπόρτερ Παναθηναϊκού μιλούν για Σαρρήδες και Γκιρτζίκηδες και λένε πως πλέον με την αλλαγή στην ΕΠΟ τα πρωταθλήματα κρίνονται στο γήπεδο, από την άλλη πάει ο κ. Μαυροκουκουλάκης στην συνέλευση της ΕΠΟ κι επιτίθεται στην ομοσπονδία και ζητάει να δώσει την διεύθυνση της διαιτησίας στην Λίγκα. Που αυτή την στιγμή είναι υπό τον Μαρινάκη και ορέγεται να αναλάβει το κουμάντο τους, μέσω της παρουσίας Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή θα μας τρελάνετε παιδιά; Πολύ θέλουμε να δούμε, αν θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να έχει αυτή την στάση. Ή αν έστω και τώρα θα κατανοήσουν τι ακριβώς γίνεται πίσω από αυτή την ιστορία και θα αποφασίσουν να στηρίξουν την νομιμότητα. Δηλαδή επαγγελματική διαιτησία ναι, αλλά όπως προβλέπεται υπό την ευθύνη της ΕΠΟ.

Κλείνουμε με την διαιτησία της Τρίπολης. Η φάση του εγκληματικού μαρκαρίσματος στον Ελίασον, είναι πρώτιστα ευθύνη του Τσαγκαράκη στο VAR. Ο Τσαγκαράκης διαπιστευτήρια έχει δώσει χρόνια τώρα. Φαίνεται πως η παραμονή του στην Super League 2 για μια σεζόν, μετά το αλήστου μνήμης Ατρόμητος – Ολυμπιακός, δεν τον ωφέλησε ιδιαίτερα. Τι να πεις για έναν διαιτητή που βλέπει στην οθόνη του καθαρά τι έγινε και δεν καλεί τον Φωτιά για να δει την φάση και να δώσει κόκκινη κάρτα;

Ο Φωτιάς από την άλλη, αν και δεν είχε πρόθεση να αδικήσει κανέναν κι αυτό φαινόταν σε όλο το παιχνίδι, έπρεπε να αντιληφθεί άμεσα τι προσπαθούσαν να κάνουν οι γηπεδούχοι και να διαχειριστεί ανάλογα το παιχνίδι από νωρίς. Αν το είχε κάνει, ο Ελίασον θα ήταν σήμερα υγιής. Αυτή είναι η μεγάλη του ευθύνη.

Ο Ενωσίτης

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X