«Top» επιλογή για τα δεδομένα της Ελλάδας και με σοβαρή ενίσχυση θα φέρει αποτέλεσμα

«Top» επιλογή για τα δεδομένα της Ελλάδας και με σοβαρή ενίσχυση θα φέρει αποτέλεσμα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που έχει όλες τις προϋποθέσεις να οδηγήσει ψηλά μια ΑΕΚ που θα λύσει άμεσα τα προβλήματά της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να βρεις το γιατί υπάρχει κόσμος που λένε και γράφουν απίθανα πράγματα για την επιλογή του νέου τεχνικού της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πρέπει αναγκαστικά να κοιτάξεις στο γενικότερο κλίμα λόγω της πορείας της ομάδας. Και φυσικά και στο γνωστό δεδομένο που θέλει την ΑΕΚ να αφήνει πάντα τους επικοινωνιακούς χειρισμούς σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που αποτελεί στρατηγική επιλογή όμως και γι’ αυτό δεν σηκώνει και κριτική. Αυτό είναι, να το συζητάμε δεν έχει νόημα.

Φυσικά εξήγηση θα βρεις και στο γεγονός πως είναι πολλοί αυτοί που είτε αδυνατούν, είτε δεν έχουν διάθεση να καταλάβουν πως η ελληνική αγορά δεν είναι η αγορά που ήταν πριν ακόμη και δέκα χρόνια. Πρόσφατα γράψαμε για το αδύνατο του να βρεθεί πλέον η ΑΕΚ στην θέση που ήταν ακόμη και το φθινόπωρο του 2010 όταν έψαχνε αντικαταστάτη του Μπάγεβιτς κι επέλεγε ανάμεσα σε top ονόματα, που τους περνούσε interview. Τότε όμως και επίσης και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, ο δεύτερος, κάποιες χρονιές και ο τρίτος, έβγαινε στο Champions League ή έμπαινε σε προκριματικούς με πολλές πιθανότητες πρόκρισης.

Τώρα, είναι ο ΟΣΦΠ η μόνη ομάδα που τουλάχιστον για φέτος έχει δικαίωμα να βλέπει προς την συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση και να κρατάει αυτή την βιτρίνα, για όποιον σκέφτεται να ενταχθεί σε αυτόν. Από του χρόνου θα είναι και γι’ αυτούς ακόμη πιο δύσκολο. Οι υπόλοιποι παίζουν στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση και μάλιστα πρέπει να περάσουν και προκριματικούς, που εύκολους δεν τους λες.

Η ΑΕΚ δεν είχε περιθώριο να ψάξει τον… δικό της Μαρτίνς

Όποιος θέλει τα καταλαβαίνει αυτά, όποιος θέλει ας συνεχίσει να λέει τα δικά του, δεν έχει κανένα νόημα. Η ΑΕΚ στην φάση που είναι, ρεαλιστικά δεν είχε το περιθώριο ούτε καν να ψάξει τον… δικό της Μαρτίνς. Που και να τον είχε βρει και να έπαιρνε το δεδομένο ρίσκο, δεν είναι καν βέβαιο πως θα έβλεπε σε αυτήν την ευκαιρία που είδε ο Πορτογάλος στον ΟΣΦΠ, την άνοιξη του 2018. Βεβαίως κι αυτό το μοντέλο, θα είχε συνοδευτεί από γκρίνια.

Γιατί αν τώρα υποτιμούν έναν προπονητή που έφερε δυο χρονιές σερί σερβική ομάδα στην φάση των ομίλων του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας (με το νέο format της διοργάνωσης) κι ακολούθως βρήκε «χρυσό» συμβόλαιο σε top ομάδα στις αραβικές χώρες, τι θα έλεγαν για τον κάποιον από την Γκιμαράες, που θα είχε να παρουσιάσει μια συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου ή κάποια έξοδο στην Ευρώπη το πολύ; Δε χρειάζεται να χάνουμε το μυαλό μας λοιπόν με αυτή την συζήτηση και ήδη αφιερώσαμε κι εδώ υπερβολικά πολύ χώρο.

Προπονητής με παραστάσεις από το top επίπεδο

Η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Μιλόγεβιτς επιλέγει έναν προπονητή με παραστάσεις από το top επίπεδο. Που στις 6 Νοεμβρίου του 2018, σε ματς που η Λίβερπουλ έπαιζε ακόμη για την πρόκριση της και δεν την είχε εξασφαλισμένη, την κέρδισε με 2-0 στο Βελιγράδι. Κέρδισε με σερβική ομάδα, την Λίβερπουλ του Κλοπ. Για να χαρακτηρίζεται εδώ «λύση ανάγκης» από τον κάθε άσχετο, τον κάθε εμπαθή και τον κάθε βλαμμένο. Συγγνώμη για το τελευταίο, αλλά δυστυχώς παίζει κι αυτό.

Προπονητή που ξέρει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι στην ουσία ακόμη στο πρώτο κομμάτι της καριέρας του και για τα δεδομένα της ελληνικής Super League, έχει κάνει ήδη τρομερή υπέρβαση, όταν έβγαλε τον Πανιώνιο τέταρτο, το 2017. Έναν προπονητή που η ΑΕΚ δυο φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο προσπάθησε να πάρει και δεν μπορούσε.

Θα πει κάποιος γιατί δε στράφηκε πρώτα σε αυτόν. Ο καθένας έχει το σκεπτικό του, σαφώς κι εντός του μηχανισμού του σχεδιασμού της ΑΕΚ, είχαν το σκεπτικό τους, είχε και ο Μελισσανίδης το δικό του, ποντάροντας αρχικά στην πιθανότητα να ταράξει τα νερά σε πολλά επίπεδα με τον Λουτσέσκου. Ωστόσο ο Μιλόγεβιτς ποτέ δεν έπαψε να είναι η προφανή επιλογής και στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο επίκεντρο.

Όσοι παρακολουθούν το ρεπορτάζ προσεκτικά, ξέρουν πως από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ήδη η πιθανότητα για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε ανέβει πολύ. Για τον οποίο να θυμίσω επίσης, πως πριν κλείσει στην Αλ Αχλί και με τον Μαρτίνς να αντιμετωπίζει δυσκολίες στον ΟΣΦΠ, υπήρξε περίοδος που είχε βρεθεί με… το ένα πόδι στου Ρέντη.

 

Εξαιρετική επιλογή ο Μιλόγεβιτς

Στο επίπεδο του ανταγωνισμού που κινείται η ΑΕΚ και ειδικότερα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω της πορείας της το τελευταίο διάστημα, ασφαλείς επιλογές δεν υπάρχουν. Ο Μιλόγεβιτς είναι μια εξαιρετική επιλογή, με δεδομένες θετικές προϋποθέσεις. Μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ζωή. Κι ακόμη και το γεγονός πως η μόνιμα εγκαταστημένη γύρω από την ΑΕΚ μίρλα, μειώνει την πραγματική διάσταση της επιλογής αυτής, ίσως είναι θετικό για την φάση που βρισκόμαστε.

Από κει και πέρα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, είναι ένας προπονητής, όπως και οι υπόλοιποι που απασχόλησαν πολύ την ΑΕΚ, που το αποτέλεσμα που θα σου φέρουν, εξαρτάται πολύ από τις επιλογές που θα έχουν στην διάθεση τους. Πάντα με δεδομένο πως έρχεται σε μια ομάδα που κάθε χρόνο ξεκινά με στόχο να κάνει πρωταθλητισμό. Έχει δείξει και στον Πανιώνιο, αλλά και στον Αστέρα πως μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα καλύτερο από το αναμενόμενο σε σχέση με τα υλικά που διαθέτει, αλλά στην ΑΕΚ δεν έρχεται για να κάνει αυτό.

Έρχεται για να δουλέψει και να καθοδηγήσει σωστά, μια ομάδα που θα έχει ανεβάσει το ποιοτικό της επίπεδο με τις κινήσεις που θα κάνει και στο αμέσως επόμενο διάστημα, αυτό είναι το ζητούμενο. Ο Μιλόγεβιτς έχει καθαρή εικόνα, είναι αντίστοιχη με αυτή που έχουμε οι περισσότεροι και δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ. Θα αναζητήσει πρόσθεση ποιότητας και κυρίως προσωπικότητας. Γιατί στην δεύτερη κατηγορία, ίσως πάσχει ακόμη περισσότερο η ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X