Μιλόγεβιτς: «Από τις αποδοκιμασίες πως κέρδισε τους παίκτες και το στοίχημα»

Μιλόγεβιτς: «Από τις αποδοκιμασίες πως κέρδισε τους παίκτες και το στοίχημα»
Photo Credits: INTIME

H ακτινογραφία του νέου προπονητή της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ρεπόρτερ της NOVA Γιώργος Βασιλείου σκιαγράφει για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, τον οποίο έζησε από κοντά στον πάγκο του Πανιωνίου τη σεζόν 2016-17.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, με τον Σέρβο τεχνικό να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την ονειρική χρονιά με τον Πανιώνιο το 2016-17.

Αν υπάρχει ένας προπονητής που πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα και η πορεία του κάθε χρόνο είναι σε ανοδική πορεία, βάση αριθμών και τίτλων, αυτός είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Από την δυσπιστία και τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση

Ο 51ος ετών Μιλόγεβιτς σημερα, (ξανά)συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 2016, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου σχεδόν μία εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος, διαδεχόμενος τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ουσιαστικά παρέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, όπως ούτε και οι μεταγραφές που είχαν γίνει εκείνο το καλοκαίρι. Ο κόσμος του Πανιωνίου δεν είχε δει με καλό μάτι τον ερχομό του άγνωστου προπονητικά τότε Μιλόγεβιτς και η κριτική ήταν έντονη από την αρχή.

Ειδικά μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας με την ήττα 3-0 από τον Κισσαμικό και την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε ακούσει κάμποσα ο Σέρβος τεχνικός. Ουδέποτε έδωσε σημασία, αλλά άφησε να μιλά η δουλειά του γι’ αυτόν και η στιγμή που έγινε σύνθημα και αποθεωνόταν σε κάθε ματς στη Νέα Σμύρνη δεν άργησε να έρθει. Πέντε χρόνια μετά μάλιστα, ο Μιλόγεβιτς ψηφίστηκε από τον κόσμο της ομάδας ως ο καλύτερος προπονητής του Πανιωνίου τον 21ο αιώνα.

Σπουδαίες νίκες με Πανιώνιο

Στη θητεία του στον Πανιώνιο έχει να επιδείξει πολλά σπουδαία αποτελέσματα με σημαντικότερο όλων το διπλό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” επί του Ολυμπιακού μετά τη σεζόν 1965-66 στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Από την ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν ηττήθηκε μόνο στα Play-Off με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική σε αδιάφορο ματς, καθώς είχε εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία με τον Πανιώνιο. Νωρίτερα βέβαια είχε κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και γκολ του Γεσίλ, ενώ στην κανονική περίοδο είχε πάρει 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Δύο ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και δύο ήττες εκτός έδρας, ενώ κέρδισε μία φορά τον ΠΑΟΚ με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στη Νέα Σμύρνη.

Έπαιρνε το μάξιμουμ από τους παίκτες του

Ερχόμενος στον Πανιώνιο ο Μιλόγεβιτς είναι αλήθεια ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει πολλά αμέσως. Είδε την ομάδα, συνομίλησε με τους παίκτες του και σταδιακά άρχισε να βάζει τις δικές του πινελιές. Ο Πανιώνιος επί των ημερών του έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, είχε καλά τρεξίματα, ασφυκτικό πρέσινγκ, με τρομερό τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση. Γενικώς έριξε πολλή δουλειά στη θητεία του στον Πανιώνιο και ένα ακόμα προτέρημά του είναι ότι προσαρμοζόταν στις απουσίες που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακόμα και όταν έχασε τον Ανσαριφάρντ που παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό κατάφερε χωρίς ουσιαστική ενίσχυση να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν. Για να είμαι ακριβοδίκαιος, ο Μιλόγεβιτς παρέλαβε μια καλοκουρδισμένη μηχανή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και την εξέλιξε ακόμα περισσότερο με το ταλέντο του και την προσωπικότητά του. Ήταν ένας προπονητής που βρισκόταν κοντά στους παίκτες, συζητούσε μαζί τους τα προβλήματα που προέκυπταν και στο τέλος έβρισκε την καλύτερη λύση για όλους. Επίσης, είχε την ικανότητα να παίρνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων από κάθε παίκτη της ομάδας. Εργατικός, έξυπνος, προσαρμοστικός σε δύσκολες καταστάσεις και με την σοβαρότητα να τον διακρίνει είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορείς να συναντήσεις στον άνθρωπο και προπονητή Μιλόγεβιτς.


Ανέβασε επίπεδο τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε την οξυδέρκεια να αποχωρήσει μετά την εντυπωσιακή χρονιά με τον Πανιώνιο και να αποδεχθεί την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα. Άλλωστε, ο Πανιώνιος ένα χρόνο συμβόλαιο του είχε προσφέρει, με τις δύο πλευρές να χωρίζουν σαν φίλοι. Ο Σέρβος τεχνικός στον Ερυθρό Αστέρα των πολλών οικονομικών προβλημάτων κατάφερε να προσφέρει τεράστια… ανάσα, οδηγώντας την ομάδα του Βελιγραδίου στους ομίλους του Champions League τόσο στην πρώτη χρονιά, όσο και στην δεύτερη.

Μάλιστα, με τον Ερυθρό Αστέρα πέτυχε μια σπουδαία νίκη στο “Μαρακανά” επί της Λίβερπουλ με 2-0 τον Νοέμβριο του 2018. Με την Σερβική ομάδα κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Σερβίας, ενώ αναδείχθηκε και τις δύο χρονιές καλύτερος Σέρβος προπονητής, όπως και κορυφαίος προπονητής του Σερβικού πρωταθλήματος (2017-18, 2018-19) για να αναχωρήσει στη συνέχεια για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί όπου έμεινε μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο.

πηγή Novasports

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X