Μονά-ζυγά, κερδισμένη η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αφήνει κατά μέρος την ονοματολογία και συγκλίνει σε συμπεράσματα για τον προπονητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες είναι πολύ έντονες, καθώς αρχίζει να γράφεται η σελίδα της ΑΕΚ της επόμενης περιόδου.

Είναι δεδομένο, πως έπειτα από τρεις αποτυχημένες χρονιές και ειδικά το περυσινό χαλί, κάνεις δεν πείθεται από τα λόγια. Απαντες, περιμένουν τις πράξεις αλλαγής στην ΑΕΚ. Ετσι κι αλλιώς, ο καθένας κρίνεται μέσα από μέσα στο γήπεδο. Ολοι κρίνονται από τα έργα και τις πράξεις τους, από την ικανότητα να κάνουν σωστές επιλογές.

Ειδικά φέτος, όπου για την ΑΕΚ δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο περιθώριο για αποτυχία, η πίεση εύλογα είναι αυξημένη. Τις τελευταίες μέρες, έπειτα από την από τη δημοσιοποίηση κάποιων εκ των ονομάτων που στοχεύει η ΑΕΚ για την τεχνική της ηγεσία, υπάρχει πολύ μεγάλη κουβέντα γύρω από το ποιος είναι ο πλέον ικανός, αυτός που θεωρείται ως πλέον αποτελεσματικός για να τραβήξει το καράβι και να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή.


Σε υψηλό επίπεδο άπαντες

Αλλος προτιμά τον Ρεμπρόφ, που έχει τη λάμψη του παρελθόντος ως παίκτης και επιτυχημένο προπονητικό ξεκίνημα στις ομάδες που εργάστηκε. Αλλος δίνει προβάδισμα στον Μιλόγεβιτς, που γνωρίζει πολύ καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα και μπορεί να προσαρμοστεί και να είναι άμεσα αποδοτικός. Αλλος αναζητά ακόμα κάτι διαφορετικό στο εξωτερικό, άλλος θέλει τον Λουτσέσκου αφήνοντας στην άκρη το κακό παρελθόν, κυρίως γιατί αντιλαμβάνεται πως η ανάγκη της ΑΕΚ είναι μεγαλύτερη για άμεσα αποτελέσματα.

Εκτιμώ πάντως, πως αυτό που θα συμφωνήσουμε όλοι και αποτελεί ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, είναι πως όσα ονόματα έχουν βγει στην επιφάνεια, αλλά και όσα ονόματα ψηλαφίζω ρεπορταζιακά πως έχει ακόμα η ΑΕΚ στη φαρέτρα των επιλογών της, μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: ό,τι στην ΑΕΚ έμαθαν από τα λάθη τους, κατάλαβαν τα πολλά και σημαντικά κενά που άφησαν τα προηγούμενα χρόνια με τις επιλογές που υπήρξαν και πλέον προχωρούν σε κάτι διαφορετικό που θα έχει πολύ καλές πιθανότητες επιτυχίας.

Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ. Αυτό είναι γεγονός. Ακόμα και τον Μουρίνιο ή τον Κλοπ να έφερνε η ΑΕΚ στον πάγκο της, ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα βέβαιος για την επιτυχία ενός εγχειρήματος. Ωστόσο, υπάρχουν οι βάσεις και αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δείχνει πως όποια τελική επιλογή και αν κάνει θα είναι σε καλό επίπεδο και θα δείχνει πως η ομάδα μπαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια, ο προπονητής είναι σημαντικός παράγοντας προκειμένου να βοηθήσει την ΑΕΚ να εξελιχθεί και να γίνει μία ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική που θα αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο.


Χρειάζονται και μεταγραφές

Αλλά από την άλλη, όλο αυτό πρέπει να στηριχθεί και με πολλές και σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες που χρειάζεται η ΑΕΚ. Αναφέρομαι ξανά σε παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα που φάνηκε ξεκάθαρα, ότι έλειπαν από το υλικό της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Παίκτες με κλάση και χαρακτηριστικά τέτοια, που θα μπορούν να σηκώσουν και τους υπόλοιπους και θα μπορέσουν να οδηγήσουν την ΑΕΚ ξανά στις επιτυχίες.


Δεν θεωρώ, ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε καλά. Σας το έγραψα και πριν λίγες ημέρες, πως με συγκεκριμένες κινήσεις, το πράγμα γυρίζει. Αλλά θα πρέπει φέτος οι επιλογές να περάσουν από πολλά κόσκινα, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πιθανότητα αποτυχίας. Πιστεύω, ότι με την επιλογή του προπονητή – όποιος και αν είναι τελικά από αυτούς που συζητιούνται – η ΑΕΚ θα είναι κερδισμένη και θα έχει κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά. Αυτό που μένει από κει και πέρα είναι να έρθει να δουλέψει με όρεξη και να αντιληφθεί πού βρίσκεται και στη συνέχεια, να προικιστεί με τις κατάλληλες προσθήκες. Τότε όλα θα αρχίσουν να μπαίνουν στη σειρά που πρέπει.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X