Ήρθε το πρώτο: Το σήκωσε η ΑΕΚάρα και ξεφτίλισε ΠΑΟΚ και διαιτησία!

Ήρθε το πρώτο: Το σήκωσε η ΑΕΚάρα και ξεφτίλισε ΠΑΟΚ και διαιτησία!
Photo Credits: INTIME

Κυπελλούχος η ΑΕΚ μέσα στην Κοζάνη με 24-22 και πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδος!

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν είναι «κιτρινόμαυρο» και ανήκει στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδος που πήγε στη Κοζάνη για να παίξει χάντμπολ. Η ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα «ξεφτίλισε» ΠΑΟΚ και διαιτησία επικρατώντας με 24-22.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια κατάφερε να δείξει την ποιότητα και την ανωτερότητα της ακόμα και σε ένα παιχνίδι που δεν παίχτηκε χάντμπολ αλλά …ξύλο. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν τις λύσεις ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και στο τέλος πανηγύρισαν δίκαια την πρώτη από τις τρεις κούπες που διεκδικούν φέτος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Περισσότερες διακοπές παρά αγωνιστικά λεπτά είχε το πρώτο ημίχρονο με τον πάγκο του ΠΑΟΚ κυριολεκτικά να διαμαρτύρεται για τα πάντα. Μέσα στο γήπεδο οι παίκτες έκαναν ότι μπορούσαν για να σταματήσουν τον ρυθμό του αγώνα και να πάνε το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, στις εντάσεις και στα νεύρα. Η εμπειρία της ΑΕΚ ωστόσο δεν τους επέτρεψε να τινάξουν το ματς στον …αέρα με τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθούν να διατηρήσουν το πλάνο τους μέσα στο γήπεδο.

Άνοιξε το σκορ με τον Λέμος, προηγήθηκε με τον Μπουνέτα σε 3-2 και τον Κεδέρη σε 4-2 με το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα λόγω των πολλά διακοπών. Στο 7′ δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έριξαν τον Μπουνέτα στο γήπεδο με τον Σεϊρεκίδη να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και τον Μπουνέτα να δέχεται δίλεπτη. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ένα ξέσπασμα να ανεβάσουν γρήγορα την διαφορά σε 9-5 και με δύο γκολ του Μυλωνά να κάνουν το 11-6. Η «Ένωση» έχασε αρκετές επιθέσεις με τον Αραμαπτζήνα κάνει το 13-10 ενώ ο Κεδέρης ανέβασε ξανά την διαφορά στο +4 με το 14-11 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου.

Με ψυχή μέχρι το τέλος

Οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά φάουλ συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ καταστρέφοντας τον ρυθμό του αγώνα. Η «Ένωση» προηγήθηκε με 15-13 με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στη συνέχεια σε 16-15. Ο Αραπακόπουλος κέρδισε πέναλτι και δίλεπτη για το 17-15. Οι αποκρούσεις του Άρσιτς κράτησαν την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι δίνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 17-17. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε άμεσα με τον Μπουνέτα, ενώ στο 17′  οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν εκ νέου σε 20-20.

Ακολούθησε νέα διακοπή στο παιχνίδι μετά από τραυματισμό του Λιάπη. Τα τελευταία λεπτά ήταν για γερά νεύρα. Ο Καλόμοιρος πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ για το 23-22 και στην εκπνοή η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι κατακτώντας το Κύπελλο με 24-22.


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 24-22

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-2, 10-6, 11-7, 13-9, 14-11 (ημίχρονο), 15-13, 17-17, 20-18, 20-20, 21-21, 24-22

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 4, Γιάντσα, Τζηράς, Δομπρής 2, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 4, Κοτσιώνης, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 4, Κεδέρης 4

ΠΑΟΚ: Τσαναξίδης 3, Μέντουριτς 2, Λιάπης 3, Αποστόλου, Στογιάνοβιτς 6, Σεϊρεκίδης, Καραγκιοζόπουλος 3, Καβουσανάκης, Τζωρτζίνης 1, Γκιγκόφ, Άρσιτς, Παπαβασίλης 3, Νικολαΐδης 1, Γιορανίδης, Κυριακίδης, Παλάσκας

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Μπέτμαν, Δίλεπτα: 3-7, Πέναλτι: 4/5-1/1





LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X