Ποντιακά σωματεία και σύλλογοι Πέλλας: «Να τιμηθεί επιτέλους σωστά η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων»

Ποντιακά σωματεία και σύλλογοι Πέλλας: «Να τιμηθεί επιτέλους σωστά η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ανοιχτή επιστολή, με την οποία καλούν σε διάλογο όλα τα προσφυγικά σωματεία και τους φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή στρατηγική, ποντιακά σωματεία και σύλλογοι της Πέλλας δηλώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τιμήσει επιτέλους σωστά η Γενοκτονία των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής.

«Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια οι τελετές μνήμης έχουν απαξιωτικό χαρακτήρα από μεριάς της ελληνικής κυβέρνησης, με οδηγίες  της τελευταίας στιγμής», αναφέρεται.
Αυτό που ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση είναι να αναγνωρίσει ότι υπήρξε μία και συνεχής Γενοκτονία των Ελλήνων, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, σε συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων και οργανισμών με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας.

Προτείνεται δε η μέρα που θα οριστεί να είναι αργία τιμής και εθνικού πένθους. Παράλληλα, γίνεται λόγος για τη δημιουργία ενός κεντρικού χώρου απόδοσης τιμών, όπου θα γίνονται κεντρικές εκδηλώσεις παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

πηγή pontosnews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X