Χαρδαλιάς: «Δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο, έχουν καεί 20 χιλιάδες στρέμματα» (VIDEO)

Χαρδαλιάς: «Δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο, έχουν καεί 20 χιλιάδες στρέμματα» (VIDEO)

Οσα είπε για φωτιά στον Σχίνο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας.

Είναι δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες την περιοχή.

Οπως είπε μέχρι στιγμής έχουν καεί 20 χιλιάδες στρέμματα. Επιβεβαίωσε δε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, δόθηκε προληπτικά από τις Αρχές εντολή εκκένωσης και στο Αλεποχώρι εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζει να κατακαίει περιοχές της Κορίνθου.

Λίγο μετά τις 16:00, οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Νωρίτερα, με μήνυμα που εστάλη από το «112», το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και οι κάτοικοι των περιοχών Αιγειρούσες και Ντουράκος.


Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο Ναυτικός Ομιλος Αλεποχωρίου, μετά από εντολή του Λιμεναρχείου και της Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε όσοι δύναται να βρίσκονται το συντομότερο δυνατό στον όμιλο ώστε να διαθέσουν τα σκάφη τους σε περίπτωση εκκένωσης του Αλεποχωρίου δια θαλάσσης.

Αυτή την ώρα, εκτός από 17 αεροσκάφη, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X