Όταν «μιλάνε» οι τίτλοι και όχι το… build up!

Όταν «μιλάνε» οι τίτλοι και όχι το… build up!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το «καυτό» θέμα του νέου τεχνικού, ενώ έχει και υστερόγραφα για μπάσκετ και για χάντμπολ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μείζον θέμα του προπονητή, έχουμε μέχρι σήμερα, δύο δεδομένα. Το ένα ότι η ΑΕΚ ασχολήθηκε πάρα πολύ σοβαρά και έκανε προχωρημένες επαφές στο υψηλότερο επίπεδο που είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το δεύτερο ότι τις τελευταίες μέρες, είναι ξεκάθαρα στην… pole position του ενδιαφέροντος και των επαφών, ο Σεργκέι Ρεμπρόφ.

Δεν ξέρω τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (μεσημέρι Πέμπτης), τι κατάληξη θα έχει η περίπτωση Ρεμπρόφ και γενικότερα ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Αυτό που θέλω ωστόσο εδώ να καταγράψω, είναι την ταπεινή μου άποψη.

Και για μένα, η κίνηση της ΑΕΚ για τον Ρεμπρόφ, είναι δεδομένα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει για κάποιον προπονητή, αν θα πετύχει σε μία ομάδα, ούτε καν αν θα «δέσει» με τη χημεία της.


Επτά χρόνια, οχτώ κούπες!

Αλλά όταν ένας προπονητής έρχεται από το εξωτερικό, έχοντας στην επταετή θητεία του, σηκώσει οχτώ κούπες, τότε το βιογραφικό και η αξία του, «μιλάνε» από μόνα τους. Δεν πρόκειται ούτε για ρίσκο, ούτε για στοιχήματα.

Πέντε πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ, έχει προλάβει να σηκώσει ο Ουκρανός, με προπονητική καριέρα σε δύο ομάδες, δηλαδή στην Ντιναμό Κιέβου και στην Φερεντσβάρος.

Όπως, για να ξέρουμε τι λέμε, ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ αποτελεί δεδομένα σωστή κίνηση για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να θέλει τον Λουτσέσκου. Ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι με ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, έχει πάρει άλλα δύο Κύπελλα με την Ραπίντ Βουκουρεστίου, την οποία είχε οδηγήσει και στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Και στην Αλ Χιλάλ, πήρε και το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας και τον πρώτο της ηπειρωτικό τίτλο σε 17 χρόνια. Και το νταμπλ στη Σαουδική Αραβία πέρυσι.

Δύο κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση

Το βασικό ζητούμενο για μια ομάδα πρωταθλητισμού, όπως είναι η ΑΕΚ, όταν κοιτάει για προπονητή, προφανώς και πρέπει να είναι τα επιτεύγματά του, οι τίτλοι και οι διακρίσεις του. Και όχι αν παίζει 4-4-2 ή 4-3-3 ή αν του αρέσει να ξεκινάει το… build up από τον τερματοφύλακα, πράγμα για το οποίο επιλέχθηκε ο Καρντόσο!

Χωρίς λοιπόν ακόμα να μπορώ να εκτιμήσω τι θα γίνει με τον προπονητή στην ΑΕΚ, οφείλω να πω ότι η στόχευση της όσον αφορά στα δύο τουλάχιστον πρόσωπα, που δεδομένα ασχολήθηκε ή ασχολείται ακόμα σοβαρά, δηλαδή ο Λουτσέσκου και ο Ρεμπρόφ, είναι σωστές κινήσεις.

Με την επισήμανση πάντα όσον αφορά στον Ρουμάνο, για να μην παρεξηγηθώ, ότι αναφέρομαι στην προπονητική του αξία και όχι στις επίσης δεδομένα λογικές αντιδράσεις που θα υπήρχαν από τον κόσμο της ομάδας, λόγω των όσων είχε πει όταν ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ.: Κάθισα βραδάκι Τετάρτης μπροστά από την τηλεόραση, στο γραφείο μου στην «ΩΡΑ», να δω το μπασκετάκι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ. Ξέροντας εκ προοιμίου τι θα δω. Την ΑΕΚ να το παλεύει όσο μπορεί και πως όσο και να το πάλευε, αν… τολμούσε να πάει για την έκπληξη, δεδομένα δεν θα την άφηναν. Το έχουμε δει άλλωστε, πολλές φορές το ίδιο έργο. Προσπαθείς να είσαι ήρεμος, να μην εκνευριστείς, γιατί χαλάς και την υγεία σου. Δεν γίνεται. Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για αυτή την ντροπή που είδαμε πάλι. Ένα πράγμα μόνο έχω να πω. Είναι η πρώτη φορά, από τότε που ο Μάκης Αγγελόπουλος βγήκε μπροστά και αναγέννησε το μπάσκετ της ΑΕΚ, που δεν μου δείχνει τόσο δυναμικός όσο ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Πιθανότατα επειδή πήρε μεγάλα ρίσκα και επένδυσε τόσα πολλά στη φετινή ΑΕΚ και του στράβωσε σε όλα η χρονιά από τις ασύλληπτες και ασταμάτητες ατυχίες. Και τον δικαιολογώ απόλυτα. Απλά δεν μπορώ να κάνω ότι δεν βλέπω και να μην καταγράψω μια διαφορά όσον αφορά στο δυναμισμό της παρουσίας του, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Υ.Γ.2.: Το σαββατοκύριακο που μας έρχεται, ξεκινάει (πρώτα ο Θεός) και η… υπερκούπωση στο χάντμπολ. Το έχουμε μεγάλη ανάγκη όλοι μας! Περισσότερα θα πούμε, μετά την πρώτη κούπα, για να μην… ματιάσουμε κανέναν!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X