Μία κίνηση να αλλάξει την ψυχολογία…

Μία κίνηση να αλλάξει την ψυχολογία…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει και επίσημα την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και ψάχνει το έναυσμα για να βελτιωθεί το κλίμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν για την ΑΕΚ, στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Ενδεχομένως θα μπορούσαν, αν η ΑΕΚ είχε βρει τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες να ήταν πολύ πιο έτοιμη σε σχέση με αυτό που εμφανίζεται τώρα, για τις βασικές αγωνιστικές ανάγκες της. Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω, ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό πολύ φρέσκο με αρκετά ζητήματα που έχει συνολικά η ομάδα που θα μου προκαλούσε τρομερή αίσθηση να βρισκόταν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας αυτή την εποχή.

Υπό κανονικές συνθήκες, ένα κλαμπ όπως η ΑΕΚ που βγαίνει από μια απόλυτα αποτυχημένη σεζόν, θα έπρεπε να είχε τις δομές για να αντιδράσει και να είναι έτοιμο. Συμβαίνει σε πολλές ομάδες, τελευταία μου έρχεται στο μυαλό η Ρόμα με τον Μουρίνιο, που ανακοινώνουν συμφωνίες με τον επόμενο τεχνικό τους πριν καν λήξει η σεζόν. Αλλά είναι σα να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, εάν πιστέψουμε πως η ΑΕΚ λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν δεδομένες αδυναμίες στην ΑΕΚ, που πρέπει να διορθωθούν. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ως δια μαγείας, αλλά με δουλειά και σταθερή βελτίωση. Για το τώρα, αυτό που χρειάζεται είναι η ΑΕΚ να βρει βηματισμό και να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις που θα δίνουν όραμα. Χρόνος υπάρχει, αρκεί να τον εκμεταλλευθεί σωστά η ΑΕΚ και κυρίως να μπορέσει να βρει με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται τον εκλεκτό της, προκειμένου να μειώσει την νέας αποτυχίας.

Απαγορεύονται νέα στοιχήματα

Κανείς δεν είναι μάγος. Ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις την επιτυχία ενός προπονητή ή ενός ποδοσφαιριστή που έρχεται σε μία ομάδα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες, τους οποίους αν τους ακολουθείς μειώνεις πάρα πολύ την πιθανότητα του λάθους. Επί παραδείγματι, επειδή τις τελευταίες μέρες βλέπω, ότι κάποιοι έφτασαν να αθωώνουν τον Καρντόσο και το πρότζεκτ που κλήθηκε να εφαρμόσει, να θυμίσω πως το πρόβλημα με τον Πορτογάλο δεν ήταν οι ιδέες του και το ποδοσφαιρικό πλάνο για να μπορέσει να αλλάξει την ΑΕΚ.


Ο Καρντόσο όπου προσπάθησε να το εφαρμόσει αυτό, απέτυχε παταγωδώς. Είχε μία και μόνο αξιοπρεπή πορεία σε μία μικρομεσαία ομάδα της Πορτογαλίας, την οποία την έβγαλε από το άγχος των τελευταίων θέσεων και μόνο, και δύο παταγώδεις αποτυχίες σε περάσματα από Ισπανία και Γαλλία, όπου δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει πολύ γρήγορα μία κίνηση που θα αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου, που θα δημιουργήσει ξανά πίστη σε αυτό που επιχειρείται και στην προσπάθειά της ομάδας να στηθεί ξανά από την αρχή.

Δεν νομίζω, ότι μπορεί αυτό να αποτελεί τίποτα άλλο στη δεδομένη χρονική συγκυρία, πέρα από τη συμφωνία με έναν προπονητή που θα δίνει πραγματικά ελπίδα και όραμα για το μέλλον Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική επιλογή που θα κάνει ο Μελισσανίδης και ποιες θα είναι οι συστάσεις που θα πάρει. Πρέπει να βρει προπονητή που θα ψήσει το Μελισσανίδη, που θα κάνει γκελ στον κόσμο και πού θα πείθει τους υπεύθυνους της ομάδας, ότι έχει τα εχέγγυα για να βγάλει σταδιακά στο γήπεδο ξανά κάτι που θα αρέσει και δεν θα τρομάζει.

Ο Ρεμπρόφ και οι άλλοι

Μία ΑΕΚ, η οποία θα μπορεί πραγματικά να φτάσει σταδιακά στην ομάδα που δίδαξε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στις αρχές των 90s και θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους και Ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ο Ρεμπρόφ φαντάζει μία περίπτωση τέτοια. Προπονητής εθισμένος στον πρωταθλητισμό, έστω κι αν το έκανε αρχικά στο ασφαλές περιβάλλον που του προσέφερε η Ντιναμό Κιέβου. Πέτυχε σημαντικά πράγματα με τη Φερεντσβάρος και την έκανε μεγάλη δύναμη και με σημαντική παρουσία και στους ομίλους του Champions League, έκανε το πέρασμά του από την Αραβία.


Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση διατηρώ ακόμα πάρα πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η ΑΕΚ μπορεί να μπει ζεστά στην υπόθεση και να είναι πραγματικά ο Ουκρανός αυτός που η ΑΕΚ θα μπορούσε να περιμένει για να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της. Διότι μπορεί να μην υπάρχει deadline, αλλά νομίζω πως αντιλαμβάνονται άπαντες, ότι δεν είναι και άπλετος ο χρόνος μέχρι να υπάρξει τελική λύση. Εσχάτως μαθαίνω πως υπάρχουν κάποιες επαφές με προπονητή από την ισπανική αγορά, υπάρχει στη λίστα και προπονητής από την κεντρική Ευρώπη.

Ολα αυτά είναι θέματα που σταδιακά πρέπει να τελειώσουν για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει, να βρει ξανά βηματισμό και να επανέλθει σε καθεστώς ηρεμίας και όχι εσωστρέφειας και μόνιμης γκρίνιας. Αντιλαμβάνομαι, ότι η φετινή σεζόν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης. Είναι πάρα πολύ βαρύ και μη ανεκτό το -30 για οποιονδήποτε. Γι’ αυτό η ίδια η ΑΕΚ είναι αυτή που πρέπει να κάνει πρώτα το βήμα προκειμένου να δώσει στον κόσμο τη θετική ψυχολογία και την καλή αύρα για να προχωρήσει στη συνέχεια.

Δεν χρειάζεται κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά απαιτείται κίνηση ουσίας που να πείσει όμως τον κόσμο πως δεν είναι ένα στοίχημα που έγινε απλά υπό πίεση, αλλά μία ψαγμένη επιλογή που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που φαντάζει άλυτο για την ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι τελικά να πετύχουν ο Παπαδημητρίου, ο Κονέ και οι υπόλοιποι σε όσα απέτυχαν όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί τους. Αλλά οφείλω να περιμένω τα έργα και τις ημέρες τους πρώτα και έπειτα να τους κρίνω. Ολα τα υπόλοιπα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο.

Περί Λουτσέσκου

Και μια κουβέντα για τον Λουτσέσκου. Στο δικό μου το μυαλό, παρά το ότι ο Μελισσανίδης κατέστησε ξεκάθαρο πολλές φορές, ότι δεν υπάρχει ζήτημα με τον Λουτσέσκου, όσο η ΑΕΚ δεν κλείνει προπονητή και όσο ο Ρουμάνος δεν κάνει το βήμα στην Ιταλία και δεν βρίσκει κάποια ομάδα που να τον ψήνει από το Καμπιονάτο δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο. Εστω και αν τελικά αυτό το θέμα δεν πρόκειται να ανοίξει, νομίζω πως είναι μία καλή ευκαιρία προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα όπως τα έχω εγώ στο μυαλό μου.

Κατά τη γνώμη μου, προκειμένου η ΑΕΚ να πετύχει και να κατακτά τίτλους, δέχομαι να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο. Με ενόχλησαν πάρα πολύ τα όσα είπε ο Λουτσέσκου κατά το παρελθόν. Εκτιμώ πάρα πολύ τα όσα πέτυχε στον ΠΑΟΚ και θεωρώ, ότι είναι ένας προπονητής που έχει γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και των καταστάσεων. Με καλύπτει ακόμα περισσότερο το γεγονός, ότι είδα τον Μελισσανίδη να μιλά με τόσο θερμά λόγια για αυτόν, όσο δεν το έχει κάνει ποτέ ξανά δημόσια για άλλο προπονητή.

Να παραδέχεται, ότι είναι φαν του και πως αυτός είναι ο προπονητής που θα του έδινε τα κλειδιά. Ολα αυτά λοιπόν με κάνουν να πιστεύω, ότι είναι μία περίπτωση που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη. Οσα είπε στο παρελθόν είναι βαριά, αλλά τα λόγια μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα λόγια. Με συγγνώμες, με διευκρινίσεις, με ξεκαθάρισμα και από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει πως χειρίζεται την κατάσταση. Στη δική μου συλλογιστική, ζούμε σε μία κοινωνία με σαθρό υπόβαθρο, είμαστε αναγκασμένοι να βιώνουμε ποδοσφαιρική κατάσταση ζούγκλας και εμείς να θέτουμε θέμα ηθικότητας, μου φαίνεται σα να φλερτάρουμε με όρια της αφέλειας  και απέχουν σίγουρα από όσο έχω εγώ στο μυαλό μου για το πώς πρέπει η ΑΕΚ να κινείται.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X