Ζήσης: «Χαίρομαι που όλος ο κύκλος θα τελειώσει έτσι όπως άρχισε, στην ΑΕΚ»

Ζήσης: «Χαίρομαι που όλος ο κύκλος θα τελειώσει έτσι όπως άρχισε, στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Ζήσης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή και μίλησε για την φετινή σεζόν

Ο Νίκος Ζήσης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή The Show Must go on και μίλησε για την φετινή σεζόν της ΑΕΚ, τον κουμπάρου του Βασίλη Σπανούλη αλλά και την εθνική ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

Για την ΑΕΚ και την δύσκολη σεζόν: «Χαίρομαι που όλος ο κύκλος θα τελειώσει έτσι όπως άρχισε. Υπήρχαν πολλές φορές που ήμουν κοντά να γυρίσω στν Ελλάδα, το ήθελα. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Χαίρομαι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Χαίρομαι που θα τελειώσω όπως άρχισα. Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά. Είναι μία χρονιά αστερίσκων και γενικότερα για την ανθρωπότητα. Έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε αρχικά με τον μεγάλο στόχο του BCL που δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Έπαιξε ρόλο για τη συνέχεια της σεζόν. Δυσκολίες πολλές, τραυματισμοί, κορονοϊός. Είχαμε ατυχίες καθώς χάσαμε κρίσιμα ματς σε λεπτομέρειες. Είμαστε τώρα στα playoffs και θέλουμε να δείξουμε το καλύτερο αλλά και το πιο ανταγωνιστικό μας πρόσωπο απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης».

«Όταν έφυγα το 2005, ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη το μεγάλο φαβορί, ενώ ο Ολυμπιακός μαζί με την ΑΕΚ, το Μαρούσι, το Περιστέρι και ο Ηρακλής ήμασταν όλοι στο ίδιο καζάνι. Προσπαθούσαμε όλοι να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα άλλαξαν, όμως τα επόμενα χρόνια μονοπωλούσε το ενδιαφέρον τα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός δυνάμωσε πολύ και ήταν ξεκάθαρα δύο μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Με την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, θυμίζει λίγο την κατάσταση όπως ήταν πριν φύγω, δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί. Έχουμε δει κάποιες ομάδες, όπως το Λαύριο και ο Προμηθέας, που έχουν βγει μπροστά και έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται άξια μέσα στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Τα χρόνια έχουν αλλάξει, γενικά σαν ελληνικό μπάσκετ είμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και επειδή ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ, όλοι όσοι έχουν να κάνουν με το μπάσκετ πρέπει δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι ώστε να μην χάσουμε ότι έχουμε χτίσει τα τελευταία 30-40 χρόνια σαν χώρα, αλλά να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε το άθλημα να πάει μπροστά και να φέρει επιτυχίες με την εθνική ομάδα, να εξελιχθεί το προϊόν και να προσπαθήσουμε να γίνουμε ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Η αγάπη και το μικρόβιο του μπάσκετ υπάρχει μέσα στον Έλληνα».

Για τον κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη: «Τι να πω εγώ στον Βασίλη. Είναι πολύ προσωπικό και μεγάλο θέμα. Το πότε θα σταματήσει ένας τόσο μεγάλος παίκτης σαν τον Βασίλη πρέπει να το έχεις επεξεργαστεί πολύ μέσα σου. Δεν θα ήθελα να τον επηρεάσω. Η σχέση μου με τον Βασίλη είναι μοναδική. Είμαστε φίλοι από 16 ετών. Χτίσαμε μία αδερφική σχέση πολλών ετών. Του είχα πει να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του. Του αξίζει να αποφασίσει ο ίδιος και να ορίσει πότε θα είναι το τέλος του.Ο Βασίλης σίγουρα θα μπορεί να προσφέρει στην Εθνική. Αυτό το comeback το έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται. Γιατί να μην γίνει κάτι τέτοιο και για τον Βασίλη».

Για την ΕΟΚ και όσα συμβαίνουν στην Ομοσπονδία: «Νομίζω ότι είναι κρίμα ο Ολυμπιακός να λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ζημιώνεται το ίδιο το προϊόν. Δεν μπορεί μία ομάδα που είναι απ’ τις καλύτερες στην Ευρώπη. Εγώ επειδή έζησα στο εξωτερικό, πάντα τα έβλεπα τα πράγματα πιο σφαιρικά. Πάντα έβλεπα το καλό της Ελλάδας και του ελληνικού μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός λείπει πολύ από το πρωτάθλημα. Προφανώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, γι’ αυτό μίλησα πριν για σταυροδρόμι. Γίνονται εκλογές αυτή η καθυστέρηση, η αναβολή και γενικότερα όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν τιμούν το ελληνικό μπάσκετ. Πρέπει να διαφυλάξουμε το προϊόν μας. Να κάνουμε βήματα μπροστά».

Όσο για το μέρος που ξεχωρίζει: «Το πως ένιωθα στο Μπάμπεργκ εγώ και η οικογένειά μου ήταν κάτι το διαφορετικό, αυτό το μέρος ξεχωρίζω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πέρασα καλά στην Ιταλία, πέρασα και εκεί φανταστικά. Η ατμόσφαιρα της ομάδας στο Μπάμπεργκ και τα συναισθήματα που βγαίνουν τόσο σε εμένα όσο και στην οικογένειά μου ήταν μοναδικά».

Για την ομάδα που βλέπει να κατακτά την EuroLeague: «Εγώ έχω πει από την αρχή ότι η Εφές θα το πάρει. Και οι άλλες ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους αλλά η Εφές το αξίζει από την περσινή χρονιά».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X