Χήνας: «Στην Πυλαία παίξαμε με ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο μας!»

Χήνας: «Στην Πυλαία παίξαμε με ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο μας!»
Photo Credits: INTIME

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΚ με δηλώσεις του έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους βάση

Ο Γιώργος Χήνας με δηλώσεις του στην «Ωρα» θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα που συνέβησαν στην σειρά με τον ΠΑΟΚ και για τις συνθήκες που συνάντησε η ΑΕΚ στην Πυλαια παρόλο που δεν τις δημοσιοποίησε για να μην δηλητηριάσει το κλίμα εν μέσω αγώνων.

-Γιώργο, ποια η γνώμη σου, για τον «πόλεμο» που ξεκίνησε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για μία φάση και πάλι, αγνοώντας τα προηγούμενα 39 λεπτά του αγώνα;

«Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Νομίζω εθελοτυφλούν, γιατί μιλάμε για μία χρονιά, στην οποία έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ πέντε φορές και έχουμε μία ήττα. Σε αυτή την ήττα είχαμε παράπονα από την διαιτησία, παρόλο που δεν είπαμε τίποτα. Το να πατάμε σε μία μόνο φάση, ενός κορυφαίου διαιτητή Ευρωλίγκας και να πούμε ότι έκρινε μία σειρά, με 20 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα»

«Οι διοικήσεις των δύο ομάδων έχουμε πολύ καλές σχέσεις, Για το κομμάτι της φιλοξενίας, ξεχνούν ότι παίξαμε στην Πυλαία δύο παιχνίδια με ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο μας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πίσω από τον πάγκο μας υπήρχε κόσμος που φώναζε, έβριζε, έφτυνε. Υπήρχε επίθεση προς οικογένεια αθλητή της ΑΕΚ.

Το λάθος της ΑΕΚ, είναι ότι επειδή έχουμε καλή σχέση, δεν σηκώσαμε το θέμα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κακής φιλοξενίας στο ΟΑΚΑ. Οι όποιες αντιδράσεις των ανθρώπων της κερκίδας, προήλθαν από τις προκλήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που φαίνονται και από το βίντεο του αγώνα. Σε καμία περίπτωση, δεν έχουν σχέση αυτά, με όσα έγιναν στην Πυλαία».
-Το… λάδι στη φωτιά που ρίχνει ο ΠΑΟΚ με τις υπερβολικές αντιδράσεις του, προκαλεί κίνδυνο στο να μείνει ενωτικό, το κλίμα στο ελληνικό μπάσκετ, για το οποίο η ΑΕΚ έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες;
«Όντως έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες, η ΑΕΚ και συνεχίζουμε να κάνουμε. Θυμίζω ότι έχει βγει μπροστά ο κύριος Αγγελόπουλος, σε κινήσεις και για την αναδιάρθρωση του ΕΣΑΚΕ και για την ενιαία τηλεοπτική διαχείριση, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Άφησε ένα μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο η ΑΕΚ, στον ΟΤΕ. Επίσης, έχουν γίνει από τον κύριο Αγγελόπουλο, κινήσεις για αυξήσεις εσόδων, με χορηγίες και για τον ΕΣΑΚΕ. Δεν βοηθούν το κλίμα, αυτές οι αντιδράσεις».
-Γιατί η ΑΕΚ αδικείται συνέχεια, από τη διαιτησία φέτος; Μήπως παίζονται κάποια προεκλογικά παιχνίδια, πίσω από την πλάτη της;
«Παρά τις κινήσεις που έχει κάνει η ΑΕΚ, για αναβάθμιση του αθλήματος, φαίνεται ότι τελικά ότι αυτές οι κινήσεις δεν επαρκούν, γιατί μέσα από τις φετινές διαιτησίες, καταλάβαμε ότι δεν είναι αρεστή η ΑΕΚ. Παρότι έγιναν αυτές οι κινήσεις, για να βοηθήσουμε το άθλημα και τον ΕΣΑΚΕ, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν εκλάβει ως αδυναμία μας, το ότι δεν χτυπάμε το… χέρι στο τραπέζι. Προφανώς, οι επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ, δημιουργούν μια σύγχυση στο κομμάτι της διαιτησίας και υπάρχουν επιπτώσεις για την ομάδες που προσπαθούν. Μάλλον είμαστε παράπλευρες απώλειες, ενός πολέμου».
-Πώς σκέφτεται η ΚΑΕ ΑΕΚ να αντιδράσει, ενόψει και της νέας σεζόν, για να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις;
«Το βασικό κομμάτι είναι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό που κάναμε. Σεβόμενοι πάντα, τα όργανα. Δεν θα επιτρέψουμε να αδικηθεί ξανά η ΑΕΚ, σεβόμενοι και τον κόσμο μας. Περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θα έρθουν, από τις εκλογές στην ΕΟΚ, για να πάρουμε τα μέτρα μας».
-Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν στη χώρα, λόγω πανδημίας, μάθαμε ότι το νέο γήπεδο στα Άνω Λιόσια εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγάλο στόχο της ΑΕΚ, ενόψει και της νέας περιόδου. Είναι έτσι;
«Προφανώς και είναι έτσι. Αυτό ισχύει ακριβώς. Ελπίζουμε να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπάρχουν. Να στεγαστούμε στο νέο σπίτι μας. Έχουμε σχέδια για το κλειστό στα Λιόσια. Όμοια αρένα της, δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X