ΑΕΚ: Ο Ζήσης και οι επιδόσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Ο Ζήσης και οι επιδόσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Τα στατιστικά επιτεύγματα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Ζήσης συνέβαλε κι εκείνος, από την πλευρά του, στη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και την πρόκρισή της στα ημιτελικά της Basket League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Ο 37χρονος γκαρντ, που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα από το 2000 έως το 2005 κι επέστρεψε στην «Ένωση» πέρυσι, μπήκε στη λίστα των παικτών της ομάδας που έχουν σημειώσει τουλάχιστον 1.300π. στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς είχε 7π. με 3/5 βολές και 2/3 δίποντα σε 21.37’, οι οποίοι του επέτρεψαν να φθάσει τους 1.300π. και να μπει σε μια ξεχωριστή λίστα για την ΑΕΚ, μαζί με τους Νίκο Χατζή, Μιχάλη Κακιούζη, Δήμο Ντικούδη, Ντούσαν Σάκοτα και Δημήτρη Ποδαρά.

Από την άλλη, με την 160ή εμφάνισή του εντός συνόρων ο Ματ Λοτζέσκι «έπιασε» το Ζάρκο Πάσπαλι στη 12η θέση της λίστας των ξένων παικτών του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις πραγματοποίησε την 127η εμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και με αυτήν έφθασε στην 40ή θέση τον Κέβιν Λάνγκφορντ. Ο Λιθουανός, με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που πήρε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μπήκε και στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας των ξένων παικτών της ΑΕΚ στην Basket League. Συγκεκριμένα, έχει πλέον 97, όσα και οι Μίρκο Μιλίσεβιτς και Βινς Χάντερ.


Στην πρώτη 10άδα μιας ιστορικής λίστας των ξένων παικτών μπήκε και ο Γιανίκ Μορέιρα. Ο Αγκολέζος σέντερ με την τάπα που έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ έφθασε στις 25 και στη 10η θέση το Σάντρο Νίτσεβιτς και το Μαλίκ Χέρστον.

Με τη νίκη τους οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν η 62η ομάδα με πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε την πρόκριση στους «4», σε συνολικά 67 προημιτελικές σειρές πλέι οφ από το 2002-2003, όταν και καθιερώθηκε το ισχύον σύστημα διεξαγωγής τους. Ήταν, ακόμα, η 15η πρόκριση ομάδας με πλεονέκτημα έδρας στις συνολικά δεκαοκτώ προημιτελικές σειρές που πήγαν σε τρίτο ματς, αφού μόνο η «Ένωση» του 2005 και το Μαρούσι του 2008 έκαναν το «μπρέικ» στο τρίτο ματς και στις δύο περιπτώσεις απέναντι στον Άρη.

Επίσης, ήταν η 15η πρόκριση της ομάδας που μπήκε στα πλέι οφ από το νούμερο 4 έναντι της ομάδας που μπήκε από το Νο 5, σε σύνολο δεκαεφτά σειρών. Κόντρα σε αυτόν τον κανόνα πήγαν μόνο ο Πανιώνιος απέναντι στο Ρέθυμνο το 2012 και ένα χρόνο μετά και πάλι οι Κρητικοί, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.


Αυτή ήταν η 160ή σειρά «best of three» -που κρίθηκε δηλαδή στις δύο νίκες- σε σύνολο 168 σειρών όλων των φάσεων και από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος, από το 1992-1993, που η ομάδα που πήρε το πρώτο παιχνίδι πήρε και τη σειρά, την πρόκριση ή τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 συνολικά τρεις φορές, με τελευταία εκείνη του 2016 απέναντι στην ΑΕΚ.

Η «Ένωση» μετράει μόνο προκρίσεις στις πέντε προημιτελικές σειρές στις οποίες αγωνίστηκε με πλεονέκτημα έδρας. Τα κατάφερε για τρίτη φορά σε τρίτο ματς μετά το 2016 κόντρα στον ΠΑΟΚ και το 2019 κόντρα στο Χολαργό. Συνολικά, πλέον, μετράει επτά κερδισμένες και τέσσερις χαμένες προημιτελικές σειρές. Εξάλλου, προκρίθηκε για 12η φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League και θα αγωνιστεί για 7η φορά με μειονέκτημα έδρας. Στις προηγούμενες έξι το ξεπέρασε μόνο το 2005, απέναντι στο Μαρούσι (1-3).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X