Παπαχαρτοφύλης: «Θα βρούμε την καλύτερη λύση για τους τελικούς»

Εικόνες από το Νέβα Αγίας Πετρούπολης-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα χάντμπολ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Στάθης Παπαχαρτοφύλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM για τα όσα απασχολούν την «Ένωση» το τελευταίο διάστημα.

Αναφέρθηκε στο θέμα της έδρας των τελικών, την αναβολή του αγώνα με την Ίσταντς αλλά και την εικόνα του Γαλατσίου που προκαλεί θλίψη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάθης Παπαχαρτοφύλης στον OVER FM:

«Είχαμε πει ότι ο αρχικός μας στόχος ήταν η κατάκτηση του EHF European Cup. Καταφέραμε μεταξύ σφύρας και άκμονος να φτάσουμε στον τελικό, όπου κι εκεί η συμμετοχή μας έχει εμπόδια, ενώ ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε στην μεγαλύτερη εγκατάσταση της χώρας. Είχαμε την ατυχία η Ίσταντς να έχει κρούσματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε με τη διοίκηση και ψάχνουμε την κατάλληλη έδρα»

Για το τι έγινε τελικά με την Ίσταντς: «Είναι θολή η εικόνα. Αν και η Ίσταντς έστειλε και στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και σε εμάς τα κατάλληλα έγγραφα από για ένα κρούσμα σε αθλητή. Με ένα κρούσμα οι σουηδικές αρχές δεν τους άφησαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, ενώ το πρωτόκολλό τους λέει ότι με ένα κρούσμα, αν αυτό γινόταν στη Σουηδία, θα έπαιζαν. Θα είχε αναβληθεί αν είχαν 5 κρούσματα, οπότε αυτό μας προξένησε εντύπωση. Ό,τι έγινε έγινε».

Για το ότι και οι δύο τελικοί θα γίνουν στην Ελλάδα: «Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πριν τους τελικούς και για όλες τις διοργανώσεις είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση που υπάρξει ένα πρόβλημα με ομάδα που δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω κρουσμάτων, αμέσως θα ίσχυε η αρχή του ποιος έχει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι όποιοι αγώνες να γίνουν στην έδρας της ομάδας που δεν έχει το πρόβλημα. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μας έστειλε επιστολή ότι και τα 2 ματς θα γίνουν στην Ελλάδα. Το πότε θα γίνουν δεν έχει οριστεί καθώς θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού στη σουηδική ομάδα, από την διαθεσιμότητα του γηπέδου και από τις τηλεοπτικές ανάγκες.  Οι πιθανές ημερομηνίες είναι 28 και 30 Μαΐου.  Αυτό θα γίνει γνωστό πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα».

Για το θέμα της έδρας: «Ψάχνουμε και εντός και εκτός Αθηνών. Αυτή τη στιγμή είμαι με τον κ. Παπασταμάτη, τον κ. Αλεξίου και τον κ. Χατσίκα. Είδαμε με μεγάλη μας λύπη αυτή την εγκατάσταση του Γαλατσίου που δεν ανήκει πλέον στον αθλητισμό. Είναι μια αποτυχία όλου του αθλητικού κινήματος μια τέτοια εγκατάσταση η οποία είναι κόσμημα να μην χρησιμοποιείται για τον αθλητισμό, αλλά μόνο για θεατρικές ή για τηλεοπτικές παραγωγές. Το ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολο, διότι η εγκατάσταση που θα χρησιμοποιήσουμε απαιτείται να μας παραδοθεί για 4 μέρες, οπότε δεν υπάρχει κενό στο ‘Ν. Γκάλης’ για να γίνει αυτό. Με ενέργειες του κ. Παπασταμάτη είχαμε καταφέρει και με τη συνέργεια του κ. Αυγενάκη και του Βαγγέλη Μπραουδάκη που είναι άνθρωπος του αθληματός μας, να μας δοθεί το Ν. Γκάλης. Δυστυχώς μετά το συμβάν είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε από την αρχή. Τα πιο πιθανά γήπεδα είναι η Κοζάνη, η Χαλκίδα, αλλά τα χρονικά περιθώρια είναι στενά συν ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από την έδρα του τελικού».

Για τα στοιχεία της κάθε έδρας: «Τα υπέρ της Κοζάνης, είναι ένα έτοιμο γήπεδο, φιλόξενη πόλη η εγκατάσταση είναι γνωστή στους περισσότερους αθλητές μέσω της Εθνικής. Από την άλλη η Χαλκίδα είναι κοντά στην Αθήνα, ενδεχομένως με τη συμμετοχή μας του χρόνου στο European Handball League ή και τη SEHA League, θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση. Θα συνεκτιμήσουμε τους παράγοντες και θα δούμε μια είναι η καλύτερη λύση».

Για το ότι υπόλοιπες ομάδες δέχθηκαν να γίνει άμεσα το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες, αλλά και την Ομοσπονδία για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν. Σε μια επίδειξη fair play δέχθηκαν να αγωνιστούν νωρίτερα και αυτό δείχνει κάτι για το άθλημά μας».

Για τον πιθανό ημιτελικό με τον Διομήδη: «Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου  και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Υπάρχει όντως μια κακή παράδοση με τον Διομήδη τα τελευταία χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και θα δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Είμαστε αισιόδοξοι».

Για το «αντίο» του Χριστόφορου Μπακαούκα: «Ήταν μια συγκινητική στιγμή η αποχώρηση του Χριστόφορου και ο τρόπος που έγινε. Είναι κρίμα που λόγω των μέτρων δεν μπόρεσε να υπάρξει περισσότερος κόσμος για να χειροκροτήσει αυτόν τον μεγάλο αθλητή. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί συγκινηθήκαμε ιδιαίτερα».

Για την ατυχία με τους τραυματισμούς: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει κάποιος από τους τραυματίες κάτι φέτος.  Μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο Ουγκάλντε που χειρουργήθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου. Ωστόσο πρόθεσή μας είναι οι παίκτες μας να επιστρέψουν με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, ώστε η επόμενη χρονιά να μας βρει όλους μαζί και υγιείς στο 100%».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X