ΑΕΚ-Αρης: Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων του ματς στο ΟΑΚΑ

Εικόνες από το ΑΕΚ-Αρης

ΑΕΚ-Αρης: Η κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης που έπαιξαν στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ για μια ακόμα φορά κινήθηκε στην μετριότητα και τελικά έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Άρη.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι του ματς του ΟΑΚΑ:

Παναγιώτης Τσιντώτας: Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε, όμως όταν χρειάστηκε, έκανε στο 24’ μια εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Γκάμα από τα όρια της περιοχής, το οποίο μάλιστα κόντραρε. Στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε επίσης ένα τετ α τετ σχεδόν από το μισό μέτρο και κράτησε το μηδέν.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Πήρε ολόκληρη την δεξιά πλευρά. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν είχε προβλήματα, καθώς πήρε βοήθειες από τον Μπακάκη. Στην επίθεση έκανε αρκετά ανεβάσματα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο τα περισσότερα από τα γεμίσματά του, κατέληξαν σε κόρνερ. Και στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβηκε πολλές φορές από την πλευρά του, αλλά χωρίς αποτελεσματικότητα.

Στράτος Σβάρνας: Είχε πολύ σωστές αντιδράσεις και κάλυπτε πολύ καλά τους χώρους, στον τομέα ευθύνης του στο κέντρο της άμυνας. Επίσης με την μπάλα στα πόδια του, επιχείρησε αρκετές φορές να ανοίξει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν και έβγαλε σωστές 40άρες μπαλιές κυρίως προς το δεξί άκρο της επίθεσης.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Ο ρόλος του λίμπερο πάντα του ταίριαζε. Και αποδείχθηκε και σ’ αυτό το ματς. Είχε πληθωρική παρουσία στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Ενώ στα ανεβάσματά του στις στατικές φάσεις, είχε και μια κεφαλιά η οποία κτύπησε στο δοκάρι.  Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν σχεδόν όλη η άμυνα της ΑΕΚ.

Μιχάλης Μπακάκης: Έπαιξε και σ’ αυτό το ματς ως τρίτος στόπερ στην τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Έδωσε πολλές βοήθειες και στα άκρα και στον άξονα και κάλυψε σωστά τους χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ. Και πολλές φορές πρόλαβε να σταματήσει αντίπαλες επιθέσεις, πριν γίνουν επικίνδυνες.

Έλντερ Λόπες: Είχε ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα πάνω του και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τις περισσότερες επιθέσεις της ΑΕΚ από την πλευρά του. Έκανε πολλά ανεβάσματα, αλλά στα περισσότερα εξ αυτών, για ακόμα μια φορά, δεν είχε σωστές επιλογές στον τρόπο που πέρασε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Γέβχεν Σάκχοφ: Μέτριο παιχνίδι από τον Ουκρανό μέσο. Τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, ο Σάκχοφ προσέφερε λίγα πράγματα. Με λάθος επιλογές και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Εξ ου και η επιλογή του Χιμένεθ για την αλλαγή τόσο νωρίς.

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι και χάρη στα δικά του κλεψίματα ειδικώς και την παρουσία του στο κέντρο γενικώς, η ΑΕΚ έβγαλε ένα πρώτο τέταρτο πίεσης στον Άρη. Γενικώς όμως, ο Πολωνός χαφ έβγαλε πολλή δουλειά τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Παρότι έκανε και κάποια λάθη. Πιθανότατα να μην είχε πλέον πολλές δυνάμεις, εξ ου και η αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πέτρος Μάνταλος: Το παιχνίδι το ξεκίνησε ως αριστερός επιθετικός στην τριάδα της γραμμής κρούσης. Ήταν πολύ κινητικός και πήρε πολλές μπάλες στα πόδια. Οι περισσότερες από τις καλές επιθέσεις της ΑΕΚ, ήταν από τις δικές τους εμπνεύσεις. Όπως όμως και αυτές που χάλασαν, παρότι είχαν καλές προϋποθέσεις να καταλήξουν σε σημαντική φάση για την ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο για μεγάλο διάστημα έπαιξε σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον επιθετικό, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει την διαφορά.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε πολύ να βοηθήσει την ΑΕΚ να φτάσει σε σωστές επιθέσεις. Έκανε συνεχώς κίνηση μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο είχε και βιαστικές επιλογές στον τρόπο που άνοιγε τις επιθέσεις, κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του και η παρουσία του, ελάχιστα άλλαξε. Παρόλο που είχε διάθεση και έδωσε μάχες.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Έβγαλε δουλειά στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και μάλιστα αθόρυβη. Ο τρόπος που άλλαζε το παιχνίδι με μακρινές μπαλιές αλλά και γενικώς οι εμπνεύσεις του, ήταν αυτές που άνοιξαν την επίθεση της ομάδας. Για κάποιο λόγο έφυγε και πάλι από το γήπεδο, πριν καν συμπληρωθούν 65 λεπτά στο παιχνίδι.


Οι αλλαγές

Κώστας Γαλανόπουλος: Από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι έδωσε λίγη περισσότερη ενέργεια στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Υπήρχαν και στιγμές που δοκίμασε να πατήσει και την αντίπαλη περιοχή. Αλλά πάντα και αυτός έπεφτε στην… πολυκοσμία που είχε ο Άρης στον άξονα.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Ήταν επιλογή του Χιμένεθ να τον βάλει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Και η αλήθεια είναι πως ο Σέρβος χαφ δεν έδωσε κάτι παραπάνω ούτε στο κομμάτι το ανασταλτικό, αλλά κυρίως δεν έδωσε στο δημιουργικό.

Ιονούτς Νεντελτσεάρου: Αναγκαστική η αλλαγή στην θέση του τραυματία Σβάρνα. Αν δεν την βοήθεια του πληθωρικού Τσίγκρι, μπορεί και να είχε προβλήματα. Το μοναδικό καλό που έκανε, ήταν μια κατεβασιά στην οποία κέρδισε ένα κόρνερ.

Λιβάι Γκαρσία: Επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από τον τραυματισμό του. Σίγουρα του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός. Προσπάθησε να πάρει κάποιες προσωπικές ενέργειες από την πλευρά του, αλλά χωρίς να τις ολοκληρώσει.

Μάριο Μιτάι: Η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Και μάλιστα τον έβαλε σε ρόλο εξτρέμ για να αλλάξει και το σύστημα. Ο Μιτάι είχε μια καλή προσπάθεια, αλλά κακή σέντρα προς τον Καρίμ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X