Απογοήτευση ξανά η ΑΕΚ, στο 0-0 με Αρη και τερμάτισε 4η!

Απογοήτευση ξανά η ΑΕΚ, στο 0-0 με Αρη και τερμάτισε 4η!
Photo Credits: INTIME

Ούτε τον Αρη κατάφερε να κερδίσει η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να βρει γκολ και μόνο χάρη στον Τσιντώτα κράτησε το μηδέν στην άμυνα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η χρονιά να φύγει και να μην ξανάρθει για την ΑΕΚ. Μια σεζόν απογοητευτική από την αρχή ως το φινάλε, που δεν έχεις να κρατήσεις σχεδόν τίποτα. Ασορτί με την εικόνα της ΑΕΚ καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και η τελευταία γεύση. Μια ομάδα που θεωρητικά ήθελε τη νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση και να προσπεράσει τον Αρη, σκόρπισε ξανά απογοήτευση με την εμφάνιση της και έμεινε στο στείρο 0-0, που την έριξε οριστικά στην 4η θέση της βαθμολογίας!

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις φάσεις της, που φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν είχε κανένα σχέδιο και αγωνιστικό πλάνο για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Μια ομάδα που περίμενε μάταια μια ατομική έμπνευση, που δεν είχε ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης και έμεινε σε όλο το 90λεπτο με το μη λειτουργικό 3-4-3. Ο Αρης ήθελε την ισοπαλία και την πήρε εύκολα και αν δεν ήταν ο Τσιντώτας, ίσως να είχε και άλλα προβλήματα.

«Μάσησε» το πέναλτι ο Λετονός

Μολονότι ο Αρης αγωνίζεται κατεξοχήν με διάταξη 4-2-3-1, ο Χιμένεθ διατήρησε και σε αυτό το παιχνίδι το 3-4-3 που του άρεσε όπως εφαρμόστηκε. Ετσι, αν και θεωρητικά ήταν μια διάταξη που δεν θα επέτρεπε στην ΑΕΚ να κυριαρχήσει μέσα στο παιχνίδι, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η Ενωση υπήρξε εξαιρετικά συμπαγής κατά το πρώτο ημίχρονο, με τους Σιμάνσκι και Σάκχοφ στον άξονα να βρίσκουν λύσεις στην υπεραριθμία του Αρη.

Ετσι, η ΑΕΚ κατάφερε αφ’ ενός να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιντώτα, αλλά παράλληλα να βρει χώρους για να βγάλει κάποιες σωστές επιθέσεις και να απειλήσει. Η ΑΕΚ δεν ήταν ισοπεδωτική, δεν έκλεισε τον Αρη στα καρέ του, αλλά φαινόταν πως ήλεγχε το παιχνίδι και το είχε φέρει στα μέτρα της. Εάν μάλιστα δεν υπήρχαν κάποιες επιπόλαιες ενέργειες στην τελική επιλογή, η Ενωση θα μπορούσε να προηγείται στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ είχε ισορροπία στο παιχνίδι της και χτυπούσε τον Αρη σε κάθε ευκαιρία που έκλεβε την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Βέβαια, θα μπορούσε να σκοράρει και αν καταλογιζόταν το πασιφανές πέναλτι που της αρνήθηκε ο Λετονός Τρεϊμάνις, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως το χέρι του Σάκιτς που ανακόπτει την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, δεν βρίσκεται σε φυσική θέση και σταματά την πορεία της μπάλας προς το τέρμα. Είχε και το δοκάρι σε άλλη κεφαλιά του Ουκρανού, αλλά έμεινε στο 0-0.

Παιχνίδι τακτικής

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τα δύο κεντρικά χαφ του. Εριξε στο ματς Γαλανόπουλο και Κρίστισιτς, με ξεκάθαρο στόχο να αυξήσει την πίεση, να κερδίσει περισσότερες μπάλες στη μεσαία γραμμή και να γίνει ακόμα πιο απειλητικός. Συν τοις άλλοις, οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκε να ανεβάζουν κάποια μέτρα τις γραμμές μέσα στο γήπεδο, ώστε να γίνουν αυτοί κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Ο Μάντζιος προσπάθησε να απαντήσει στην πίεση της ΑΕΚ με την παρουσία του Μαντσίνι και το τρυκ με τους «κοντούς» μεσοεπιθετικούς που του έχει βγει κατά το παρελθόν. Ωστόσο, η ΑΕΚ πλέον πατούσε πολύ πιο γερά μέσα στο γήπεδο. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Λιβάι, ώστε να εκμεταλλευθεί την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα του, δίχως να αλλάξει πάντως τον σχηματισμό των «κιτρινόμαυρων». Το ματς άρχισε να ανοίγει, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν το γκολ.

Ο Αρης είχε τη μεγάλη στιγμή του με το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή του Μαντσίνι, αλλά ο Τσιντώτας αποδείχθηκε φύλακας άγγελος ξανά για την ΑΕΚ και με εκπληκτική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η αναγκαστική αντικατάσταση του Μπακάκη έφερε στο ματς και τον Μιτάι, με τον Λόπες να παίζει τρίτος στόπερ και τον νεαρό Αλβανό να καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά για τα 15 λεπτά που απέμεναν.

Από τα πόδια του Μιτάι θα μπορούσε να έρθει το γκολ της ΑΕΚ, αλλά η σέντρα του δεν ήταν καλή και η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Ανσαριφάρντ. Παρά την παρουσία του Λιβάι στην 11άδα, η ΑΕΚ έπαιζε πολύ από αριστερά, δεν αξιοποίησε την επιστροφή του μεγάλου αστεριού της και εγκλωβίστηκε στην καλή αμυντική παρουσία του Σούντγκρεν. Η τελευταία ευκαιρία ήρθε στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Κρίστισιτς από σέντρα του Μιτάι, αλλά σκορ δεν υπήρξε.

ΑΕΚ-Αρης 0-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-4-3): Τσιντώτας, Μπακάκης (78’ Μιτάι), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (64’ Νεντελτσεάρου), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (46’ Κρίστισιτς), Σάκχοφ (46’ Γαλανόπουλος), Λόπες, Τάνκοβιτς (64’ Γκαρσία), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια, Σάσα, Γκαρσία (90’ Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (74’ Μπρούνο), Γκάμα (74’ Σίλβα), Μάνος (56’ Μαντσίνι)

Ο Λετονός Τρεϊμάνις χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μάνταλο (25’), Σάκχοφ (39’), Τσιγκρίνσκι (62’) – Σούντγκρεν (89’), Κουέστα (90’+).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X