ΟΑΚΑ: Γι' αυτό δεν μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις! (VIDEO)

Ολα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα παραμείνει στο ΟΑΚΑ και από εκεί Νέα Φιλαδέλφεια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, συνολικής χωρητικότητας 89.234 θεατών, είναι η πρώτη αθλητική εγκατάσταση που παραδόθηκε (1982) στο complex που σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ευρώπη. Πήρε το όνομά του από τον Σπύρο Λούη, που ήταν ο νικητής του μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει τρεις διεθνείς διοργανώσεις του στίβου.

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1982 και του 1997, καθώς επίσης και τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πριν από 17 χρόνια. Κοινώς από το 2004 και μετά, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δεν έχει διοργανώσει καμία μεγάλη διοργάνωση λόγω του φθαρμένου πλαστικού τάπητα (ταρτάν), που έκτοτε δεν είχε αντικατασταθεί.

Στο πρόσφατο οδοιπορικό του gazzetta.gr, ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, εξήγησε μπροστά στην κάμερα του gTV, έχει ήδη δρομολογηθεί η αλλαγή του ταρτάν τόσο στο κεντρικό Στάδιο και το προθερμαντήριο, όσα και στα προπονητικά κέντρα του στίβου Κ1 και Κ2.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, στόχος της Πολιτείας, όπως αποτυπώνεται και στο master plan για όλο το complex, είναι η μελλοντική ανάθεση του κεντρικού Σταδίου στον ΣΕΓΑΣ, ώστε να διαμορφωθεί αποκλειστικά σε «σπίτι του ελληνικού στίβου». Και σε συνδυασμό με την ανέγερση ενός ξενοδοχείου, να μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις και μεγάλα διεθνή meeting (Diamond League).

Εκτός αυτού, στο κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο, όπου βρίσκονται και οι διοικητικές υπηρεσίες, έχουν γίνει σαρωτικές αλλαγές. Έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των δύο ηλεκτρονικών πινάκων, που πέρυσι δούλευαν στο 30%, παρ’ ότι δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά, από την στιγμή που κατασκευάστηκαν πριν 39 χρόνια, ενώ έχουν βαφτεί – για πρώτη φορά μετά το 2004 – τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων.

Το στέγαστρο του Σταδίου, στα τόξα είναι πλήρως επισκέψιμο και προσεχώς αναμένεται να ανοίξει και για το κοινό. Έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην κονίστρα που βρίσκεται σε βάθος 70 μέτρων κάτω από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου (εκεί που στήθηκε η τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων), έχει μέγεθος όσο ένας σταθμός μετρό και φιλοξενεί το κέντρο ηλεκτρονικού ελέγχου του γηπέδου.

Η συντήρηση του χλοοτάπητα αποτελεί ευθύνη των ομάδων που χρησιμοποιούν το γήπεδο (ΑΕΚ) και υπάρχουν ρήτρες που τις υποχρεώνουν να φροντίζουν για την διατήρησή του σε άρτια κατάσταση. Όπως μας εξηγεί ο κ. Χαλιορής και η υπεύθυνη του κεντρικού Σταδίου, κ. Χριστίνα Μιχαήλ, η νέα διοίκηση δεν έχει ακόμη βρεθεί αντιμέτωπη με τον παράγοντα των ζημιών που προκύπτουν από τυχόν επεισόδια των χούλιγκανς της εξέδρας. Πολύ απλά γιατί η έναρξη της θητείας της, συνέπεσε με την έξαρση της πανδημίας, η οποία και σταμάτησε την προσέλευση των φιλάθλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X