Η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα με τον προπονητή!

Η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα με τον προπονητή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου δεν είδε κάτι στην Τρίπολη που να τον κάνει να αλλάξει γνώμη για το μέλλον της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μπορώ να πω, ότι περίμενα και κάτι διαφορετικό από την ΑΕΚ.

Οταν δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όταν οι παίκτες δεν αισθάνονται πως υπάρχει κίνητρο, τότε χαλαρώνουν επικίνδυνα. Ειδικά μάλιστα φέτος, όπου αρκετοί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι με όσα συνέβησαν μέσα στη χρονιά. Και βέβαια, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που δεν κατάφερε να επιλύσει ποτέ σε αγωνιστικό επίπεδο. Μοιραία, το ματς στην Τρίπολη ήταν μία από τα ίδια.

Ενας καθρέπτης της φετινής σεζόν. Αυτό που έβλεπες ξεκάθαρα είναι πως η ΑΕΚ κάτι έχει. Εχει μία πρώτη ύλη που μπορείς να δουλέψεις σκληρά και να τη βελτιώσεις, αλλά και πάρα πολλές αδυναμίες. Δεν ξέρει πώς να επιτεθεί, στηρίζεται αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο. Εχει τεράστιο πρόβλημα σε όλη την αμυντική λειτουργία. Ετσι μόνο λίγες μέρες έπειτα από την έκλαμψη της Λεωφόρου, ξαναγυρίσαμε στην ίδια νοσηρή κατάσταση.

Διότι, όταν εντοπίζεις χαλαρά μία ισοπαλία με τον Αστέρα, προφανώς βάζεις χαμηλά τον πήχη για όσα θέλεις να πετύχεις σε βάθος χρόνου. Δεν περιμέναμε το ματς στην Τρίπολη για να κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα, αλλά είναι πάντα σημαντικό να μην εμφανιστεί κανένας παραμορφωτικός καθρέφτης που υπάρχει πιθανότητα να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Είναι αναγκαίο, πως η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα.

Τα ζητήματα του Χιμένεθ

Πρέπει να αλλάξει και αυτό δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ακόμα και αν νικήσει ακόμα και με…δέκα γκολ τον Αρη την Κυριακή. Εκτιμώ πως με όλα όσα συνέβησαν τη φετινή σεζόν δεν υπάρχουν πια μυστικά που μπορεί να κρύψει κάποιος. Ολοι έχουν κριθεί, παίκτες και προπονητές. Ο καθένας έχει πάρει τη δική του θέση στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και μέσα στην αξιολόγηση της ομάδας. Δεν θέλω να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή τους παίκτες, γιατί κατά την άποψη μου, το μείζον αφορά το νέο προπονητή.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Χιμένεθ, κυρίως για τους δύο τίτλους που έχει δώσει στην ΑΕΚ. Γνωρίζετε νομίζω όσοι παρακολουθείτε την κατά καιρούς αρθρογραφία μου, ότι δεν ανήκω στους θαυμαστές του, καθώς πιστεύω πως πρόκειται για έναν προπονητή που δεν έχει την προσωπικότητα που χρειάζεται, δεν μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς μέσα στην ομάδα και σίγουρα δεν μπορεί να θέσει τη δική του σφραγίδα, να εξελίξει την ομάδα και να γίνει μέρος της συνολικής ανάπτυξης της ΑΕΚ.

Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη απάντηση γι’ αυτό, από την δυσπιστία με την οποία αντιμετώπισε η ΑΕΚ τον Ισπανό, ακόμα και το καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια. Οταν υπήρχε σχεδόν ανακούφιση για την αποχώρηση του, έστω και με το πρόσχημα των οικογενειακών λόγων. Κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ χρειάζεται έναν προπονητή, ο οποίος θα είναι το απόλυτο νούμερο 1 μέσα στα αποδυτήρια.

Αυτός που περιμένω στην ΑΕΚ

Θα είναι εκείνος που θα μπορέσει να ξανακάνει την ΑΕΚ ομάδα. Θα δουλέψει με ενθουσιασμό, θα βρει κίνητρα να ξανακάνει την ΑΕΚ πρώτη. Χρειάζεται ένας προπονητής που θα δημιουργήσει ξανά στεγανά μέσα στα Σπάτα, που θα είναι το απόλυτο αφεντικό των αποδυτηρίων, που θα κάνει να φαίνεται περιττή η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη γύρω από την ομάδα στην καθημερινότητά της. Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά για να μπορέσει η ΑΕΚ να λειτουργήσει σε συνθήκες κανονικότητας, από τις οποίες απέχει συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Προφανώς και είναι αναγκαίες και άκρως σημαντικές οι προσθήκες ποδοσφαιριστών, που θα συνδυάζουν προσωπικότητα και ποιότητα για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο αν δεν έρθει ένας προπονητής που θα εμπνέει, που θα είναι πάνω από όλους, που θα αποτελεί φάρο για την ΑΕΚ του μέλλοντος, νομίζω πως θα γίνει πάλι μία τρύπα στο νερό. Ακριβώς επειδή το διακύβευμα είναι πάρα πολύ υψηλό και δεν χωρούν λάθη, η επιλογή πρέπει να γίνει με πολύ ξεκάθαρα κριτήρια, που δεν θα αφήνουν αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα και εγκλωβισμοί

Ο προπονητής θα πρέπει να καλύπτει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη. Να δίνει όραμα στον κόσμο, να προκαλεί σεβασμό μέσα στα αποδυτήρια. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να πάει σε κάτι λιγότερο. Αν αποτύχει αυτό το πρότζεκτ, αν δεν μπορέσει να βρει ένα προπονητή, τότε θα συνεχίσει τη φθίνουσα πορεία. Τις τελευταίες μέρες, ολοένα και πιο συχνά πυκνώνει το δίλημμα Χιμένεθ ή Λουτσέσκου, Λουτσέσκου ή Χιμένεθ.

Νομίζω πως στη ζωή και ειδικά στον αθλητισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αντιλαμβάνομαι πως ο Ισπανός είναι αγαπητός σε κομμάτι του κόσμου και αποτελεί μία ασφαλή επιλογή για την ΑΕΚ, κατανοώ πως ο Λουτσέσκου είναι απωθημένο του Μελισσανίδη που το πιστεύει πολύ, αλλά κοντράρει στην δυσαρέσκεια του κόσμου αναφορικά με το παρελθόν του Ρουμάνου. Αλλά η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να εγκλωβιστεί μόνο σε δύο επιλογές.

Υπάρχουν χιλιάδες προπονητές ανά τον πλανήτη, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις που αν τις κατανοείς σωστά, αν τις δουλέψεις με το σωστό τρόπο, τότε μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις. Αρκεί να μη γίνουν τσάτρα πάτρα οι επιλογές, αλλά με ώριμο τρόπο, ξεκάθαρη σκέψη και με κατανόηση πως η ΑΕΚ δεν θέλει απλά ένα καλό κόουτς, αλλά ένα προπονητή που θα της γυρίσει τη σελίδα και στο κάτω μέρος της θα βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X