Ευτυχώς είχε καθαρίσει την Ευρώπη, μία από τα ίδια (1-1) η ΑΕΚ στην Τρίπολη! (VIDEO)

Ευτυχώς είχε καθαρίσει την Ευρώπη, μία από τα ίδια (1-1) η ΑΕΚ στην Τρίπολη! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Με πολλές ελλείψεις, αλλά και τις γνωστές αδυναμίες η ΑΕΚ, προηγήθηκε με γκολάρα του Καρίμ δίχως να κρατήσει τη νίκη ως το φινάλε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέτυχε να εξασφαλίσει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά παραμένει μέσα σε μια άκρως προβληματική και απογοητευτική σεζόν. Στο ίδιο μοτίβο που κινήθηκε στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αν και προηγήθηκε με γκολάρα του Ανσαριφάρντ, έπειτα από τρομερό συνδυασμό Τάνκοβιτς και Αλμπάνη, πληγώθηκε από λάθος του Αθανασιάδη και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Τουλάχιστον, έχει εξασφαλιστεί ο στόχος της Ευρώπης, διότι φάνηκε ξεκάθαρα πως η ΑΕΚ έφτασε οριακά ως εδώ. Βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε να διαχειριστεί απόψε ο Χιμένεθ, που πήγε στην Τρίπολη δίχως Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάι, Ολιβέιρα, Νταντσένκο και προσπάθησε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που πήραν χρόνο.

Ελεγξε το ματς

Με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν από τραυματισμούς με παίκτες επιβαρυμένους από σειρά αγώνων, ο Χιμένεθ πήγε στην Τρίπολη με διαφορετική προσέγγιση. Επέλεξε για πρώτη φορά επί των ημερών του στην τελευταία θητεία, να παίξει με διάταξη 3-4-3, έχοντας τον Μπακάκη τρίτο στόπερ, Βασιλαντωνόπουλο και Μιτάι στις πτέρυγες, Τάνκοβιτς και Αλμπάνη να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, που ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Παρά τα πολλά νέα πρόσωπα και το νεωτερικό σχηματισμό, η ΑΕΚ είχε αρκετά καλή οργάνωση και ιδιαίτερα σοβαρή προσέγγιση στο παιχνίδι. Είναι ενδεικτικό, πως στα πρώτα 40’ δεν δέχτηκε καν φάση σε κανονική διάρκεια παιχνιδιού, αν και στο τελευταίο πεντάλεπτο φάνηκε να υπάρχει χαλάρωση και ο Αστέρας έβγαλε 1-2 επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη. Αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ, ήταν δημιουργία στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ δεν είχε τον παίκτη που θα έκανε παιχνίδι από τον άξονα, έπαιζε από τα άκρα και σχεδόν μονόπαντα από δεξιά, λόγω των αρκετών προωθήσεων του Βασιλαντωνόπουλου. Ο Μιτάι από την άλλη πλευρά, έκανε ώριμο και συγκεντρωμένο παιχνίδι, δεν έκανε τυφλές σέντρες, αλλά έψαχνε τους συνδυασμούς. Ωστόσο, φάνηκε πως είχε λάβει οδηγίες να μην ανεβαίνει τόσο συχνά και ειδικά όταν προς το τέλος του ημιχρόνου δέχτηκε φάση στην πλάτη του από τον Τιλίκα.

Ηταν φανερό, πως η ΑΕΚ χρειαζόταν παιχνίδι από τον άξονα και τρόπους για να βάλει στο ματς τον Ανσαριφάρντ. Ωστόσο, αν και αυτή ήταν δουλειά που θα έπρεπε να γίνεται από Αλμπάνη και Τάνκοβιτς, με συγκλίσεις προς τον άξονα, συνέβη μετρημένες φορές στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα η Ενωση να μην είναι απειλητική και να έχει μετρημένες φάσεις. Φαινόταν πάντως, πως ήλεγχε το παιχνίδι, αλλά έλειπε η σωστή τελική επιλογή.

Ξεκίνημα όπως στη Λεωφόρο

Με αυτήν τη λογική βγήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές, να μικρύνει τις αποστάσεις, να βρει καλύτερους τρόπους ανάπτυξης. Και στην πρώτη φάση που το έκανε σωστά, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τάνκοβιτς ξεκίνησε τη φάση και έκανε διαγώνια κίνηση ανοίγοντας την άμυνα, ο Αλμπάνης έσπασε το μπλόκο κάνοντας την ντρίπλα που χρειαζόταν και ο Ανσαριφάρντ τελείωσε με τον τρόπο που ξέρει τη φάση (57’).

Οπως είχε συμβεί και στη Λεωφόρο πριν από λίγες ημέρες, η ΑΕΚ έδειξε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο. Ξαφνικά, άρχισε να πιέζει πολύ πιο σωστά, να βρίσκει διαδρόμους και τελικές προσπάθειες. Απείλησε εκ νέου ο Ανσαριφάρντ, ήρθε μετά από λίγο το σουτ του Αλμπάνη δίπλα από το δοκάρι. Ο Ράσταβατς έκανε τριπλή αλλαγή και στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς στην πρώτη επίθεση του ο Αστέρας βρήκε γκολ, με σέντρα σουτ του Κώτσιρα που έπιασε στον…ύπνο τον Αθανασιάδη και ισοφάρισε (63’).

Ο Χιμένεθ είχε παράπονα από την αντίδραση των παικτών του και την αργοπορία στην υποστήριξη του Μιτάι που βρέθηκε με δύο αντιπάλους. Εριξε άμεσα στο ματς Γαλανόπουλο και Σαρδέλη, μετατρέποντας το σχηματισμό σε 4-3-3, με τον νεαρό να παίζει ως δεξιός εξτρέμ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ενωσης σε αγώνα πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να κυριαρχήσει, με τον Ισπανό να ρίχνει στο ματς Μάνταλο και Κοσίδη και παίζοντας με εντελώς νέα επίθεση στα τελευταία 15’.

Στα τελευταία λεπτά, ο Χιμένεθ μπέρδεψε αρκετά την ομάδα, τοποθετώντας τον Γαλανόπουλο δεξί μπακ (!) και τον Βασιλαντωνόπουλο αριστερά. Μοιραία, η ΑΕΚ δεν είχε συνοχή στο παιχνίδι της και βρισκόταν σε θέση άμυνας, με πολλές στατικές φάσεις γύρω από την εστία του Αθανασιάδη. Κάπως έτσι, ήρθε η διπλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπαράλες στο δοκάρι και του Καστάνιος δίπλα από την εστία της ΑΕΚ.

Η Ενωση έβρισκε λύσεις δημιουργικά μόνο από ατομικές εμπνεύσεις του Μάνταλου, αλλά δεν είχαν αποτελεσματικότητα. Ο αρχηγός πήρε προσπάθειες, προσπάθησε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, αλλά δεν υπήρξε κάποια καθαρή ευκαιρία. Τουλάχιστον, η ΑΕΚ κατάφερε να μη δέχεται φάσεις σε κανονική ροή παιχνιδιού και οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν θέληση για να μη χάσουν το ματς, κρατώντας το 1-1 ως το φινάλε.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνο, Αλβαρεζ (86’ Τασουλής), Μουνάβο, Μπελόκ (60’ Κανελλόπουλος), Τιλίκα (73’ Αλί Μπαμπά), Γκόμεζ (60’ Τζίμας), Σίτο (60’ Κρέσπι), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-4-3): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μιτάι (82’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (65’ Σαρδέλης), Αλμπάνης (76’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)

Ο Ευαγγέλου χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Καστάνο (90’+) – Γαλανόπουλο (79’), Βασιλαντωνόπουλο (80’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X