Η ΑΕΚ σταμάτησε τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, το ματς που ενέπνευσε τον ύμνο της (VIDEO)

Η ΑΕΚ σταμάτησε τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, το ματς που ενέπνευσε τον ύμνο της (VIDEO)

Ιστορικό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα εκείνης της εποχής, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία με 3-3 και το ματς έγινε σημείο αναφοράς στον ύμνο της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη σημερινή εποχή μπορεί να μοιάζει μικρό. Με τη γνώση και την άμεση εικόνα που υπάρχει πλέον σε όλο τον κόσμο για όσα συμβαίνουν στο διεθνές ποδόσφαιρο, πολλά έχουν απομυθοποιηθεί. Πριν από μερικές δεκαετίες πάντως, αρκούσε ακόμα και ένα φιλικό με μία μεγάλη ομάδα να αποτελεί σημείο αναφοράς για έναν σύλλογο. Όπως αυτό με τη μυθική Ρεάλ Μαδρίτης για την ΑΕΚ, μία μέρα σαν σήμερα του 1965, το οποίο αποτέλεσε έναυσμα για τον ύμνο της ομάδας και ήταν για χρόνια πρώτη κουβέντα στα χείλη των Ενωσιτών.

Η ΑΕΚ ήθελε ένα μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για να δώσει μεγαλειώδεις διαστάσεις στα εγκαίνια του χλοοτάπητα της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο από τη Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τη φοβερή και τρομερή Ρεάλ Μαδρίτης. Με ποδοσφαιριστές τεράστιας ποιότητας προεξάρχοντος του Φέρεντς Πούσκας, η ισπανική ομάδα είχε σαρώσει τα πάντα στο διάβα της και είχε πέντε συνεχείς κατακτήσεις του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Απέναντι σε αυτήν την υπερομάδα, η ΑΕΚ έκανε απίστευτη εμφάνιση. Προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Παπαγεωργίου και Παπαϊωάννου. Η Ρεάλ μείωσε με τον Πούσκας, αλλά ο Μίμης σκόραρε και πάλι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αυτή η εμφάνιση άλλωστε ήταν που τον έβαλε στο στόχαστρο της Ρεάλ, που ζήτησε την απόκτηση του. Οι Ισπανοί πέτυχαν δύο γκολ (με τους Πίρι και Μπουένο) και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία, αλλά ακόμα και αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να ειπωθεί πως της Ρεάλ το φόβητρο έγινε το όνομα σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X