Θεοδωρίδου: «Πρόωρο να μιλάμε για εμβολιασμούς παιδιών» (VIDEO)

Θεοδωρίδου: «Πρόωρο να μιλάμε για εμβολιασμούς παιδιών» (VIDEO)

Οσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο θέμα της μίξης δυο διαφορετικών εμβολίων στην πρώτη και δεύτερη δόση αναφέρθηκε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου ο λεγόμενος τύπος mix and match είναι υπό μελέτη και αναμένονται το καλοκαίρι τα σχετικά αποτελέσματα. Όπως είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανότατα να επιβεβαιώνει τη δυνατότητα χορήγησης εναλλακτικών εμβολίων.

Μέχρι τότε συστήνεται σε όλους τους εμβολιασμούς η συνέπεια δηλαδή να γίνεται η πρώτη και δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Μίλησε για τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών και πρόσθεσε πως ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό για τα παιδιά, είναι μικρός γι αυτό και ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος. Επανέλαβε ότι υπάρχουν μελέτες της εταιρείας Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που αναμένεται να εγκριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση «ότι αυτό δε σημαίνει ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών».

Το εμβόλιο στα παιδιά έχει ως κύριο στόχο την ανοσία και την μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ας μη σκεφτόμαστε τον εμβολιασμό των παιδιών όταν υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό των ενηλίκων, ακόμη και των υπερήλικων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X