Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, με τη μαγκιά του Ντέμη (VIDEO)

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, με τη μαγκιά του Ντέμη (VIDEO)

Ο ιστορικός Τελικός στο ΟΑΚΑ με το fairplay του Ντέμη Νικολαϊδη, η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ που επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το καλοκαίρι του ΄99 ξεκίνησε με όνειρα χίλια για την ΑΕΚ. Η προοπτική στην αλλαγή ιδιοκτησίας, η ελπίδα για τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η ενίσχυση με παίκτες που είχαν σημαντικά βιογραφικά, έπειθε πως η πορεία της Ενωσης θα ήταν καλή. Το φινάλε της περιόδου, έπειτα από απίστευτες εξελίξεις, γλυκάθηκε με το κύπελλο που κατέκτησε η ΑΕΚ επικρατώντας με 3-0 του Ιωνικού. Ο τελικός που έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 2000, έφερνε ελπίδα στην ΑΕΚ και χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη ενέργεια του Νικολαϊδη.

Ηταν μια πορεία που είχε ως αποκορύφωμα τη μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού σε διπλές αναμετρήσεις. Στον τελικό, όλοι απλά περίμεναν να σηκώσουν το κύπελλο ψηλά ο Μιχάλης Κασάπης και ο Ηλίας Ατματσίδης, που από την πλευρά τους έδωσαν την κούπα στον μεγάλο Τόνι Σαβέβσκι. Το γήπεδο είχε «κιτρινίσει», καθώς ο κόσμος της ΑΕΚ διψούσε για την κούπα και κατέκλυσε κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ. Το πρώτο γκολ για την Ενωση ήρθε από τον Νικολαϊδη. Ωστόσο, ο Ντέμης είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του και είχε το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει μόνος την ακύρωση του τέρματος.

Λίγο αργότερα, ο Νικολαϊδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ με υπέροχο σουτ στην κίνηση έπειτα από όμορφη λόμπα του Πέτκοφ. Ο Βούλγαρος μέσος επισφράγισε το μεγάλο πρώτο εξάμηνο που έκανε με τα «κιτρινόμαυρα», σκοράροντας με όμορφη εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Μαλαδένης που είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ηταν το πρώτο τρόπαιο (και μοναδικό ως προπονητή) του Γιάννη Παθιακάκη, το πρώτο που κέρδισε η ΑΕΚ με μη Ελληνα πρόεδρο, τον Κορνίλιους Σιρχάουζ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X