Επαιξε επιτέλους ως… ΑΕΚ, κέρδισε (0-1) τον ΠΑΟ και βγήκε Ευρώπη!

Επαιξε επιτέλους ως… ΑΕΚ, κέρδισε (0-1) τον ΠΑΟ και βγήκε Ευρώπη!
Photo Credits: INTIME

Με γκολάρα Μάνταλου και τρομερό Τσιντώτα, η ΑΕΚ κέρδισε επιτέλους ντέρμπι και έφτασε στο +6, κόντρα στο απίστευτο διαιτητικό σπρώξιμο στον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είχε πολύ καιρό να μας θυμίσει, ότι είναι… ΑΕΚ! Αλλά απόψε, το έκανε με εμφατικό τρόπο μέσα στη Λεωφόρο. Με φοβερό δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε απόλυτα του Παναθηναϊκού και πήρε τεράστια νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάνταλου και σφράγισε το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Τεράστια νίκη, μεγάλης σημασίας, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος τη θλιβερή ψυχολογία με την οποία πήγε η ΑΕΚ στη Λεωφόρο και την αντιπαραβάλει με την πειστική εμφάνιση στο γήπεδο.

Καταλύτης στη νίκη της ΑΕΚ και στο σπάσιμο αυτής της…κατάρας που υπήρχε και στερούσε τη νίκη από μεγάλο παιχνίδι, ήταν ο Πέτρος Μάνταλος. Δεν είναι απλά πως πέτυχε το γκολ της νίκης, αλλά πως ήταν εκείνος που έκανε όλο το παιχνίδι της Ενωσης, έπαιρνε πρωτοβουλίες, μοίραζε μπάλες. Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο και είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα πιο ευρεία νίκη. Και στις λίγες φορές που πιέστηκε, ήταν εκεί ο Τσιντώτας που έκανε την απόκρουση της σεζόν.

Μια ΑΕΚ που δεν μάσησε, ούτε όταν ο Αρανόφσκι ανακάλυψε πέναλτι για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό ζωντανό στην Ευρώπη, αλλά ο Μακέντα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μια ακόμα αισχρή διαιτησία για την ΑΕΚ, με έναν Ουκρανό που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να βάλει τον Παναθηναϊκό στο ματς. Του έδινε συνεχώς ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ είχε απαντήσεις σε όλα.

Με νέα συνταγή

Επειτα από τα δύο συνεχόμενα κάζα από τον ΠΑΟΚ, ο Χιμένεθ αποφάσισε να βάλει στην άκρη το σχήμα με τρεις στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός παίζει με 4-3-3 και ο Ισπανός αποφάσισε να πάει σε καθρέπτη του αντιπάλου του ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε με διάταξη 4-4-1-1, που είχε τους Βασιλαντωνόπουλο και Λόπες στα άκρα, τον Γαλανόπουλο δεξί χαφ (!!!) και τον Τάνκοβιτς αριστερά και τον Μάνταλο σε έναν συνδετικό ρόλο μεταξύ κέντρου και Ανσαριφάρντ.

Τακτικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι, η ΑΕΚ στάθηκε αρκετά καλά. Κλείστηκαν οι χώροι, υπήρχαν αλληλοκαλύψεις μέσα στο γήπεδο και με τρεξίματα και συγκέντρωση, περιορίστηκαν οι ελεύθεροι χώροι μπροστά από την εστία του Τσιντώτα. Εστω και εάν πάντα δεν γινόταν με πειστικό τρόπο, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε και κατάφερε να περιορίσει την υπεροχή του Παναθηναϊκού σε ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Αν κάποιος ζητούσε και επιθετικό παιχνίδι πάντως, θα πρέπει να απογοητεύθηκε οικτρά. Η ΑΕΚ έπαιζε σχεδόν μονόπαντα από αριστερά και με τον τρόπο που αγωνιζόταν και τις οδηγίες που υπήρχαν από τον Χιμένεθ, δεν έψαχναν κάτι περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Οι στατικές φάσεις πήγαιναν στο βρόντο για ακόμα ένα παιχνίδι, υπήρχαν κακές επιλογές σε όσες περιπτώσεις υπήρξε ευκαιρία για καλή κόντρα επίθεση. Η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να κρατήσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι.

Αυτή ήταν ΑΕΚ

Αυτά όλα, στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, θαρρείς και γύρισε το τσιπάκι, λες και τους άγγιξε ένα μαγικό ραβδάκι, οι παίκτες της Ενωσης ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Με πάθος, με δύναμη, με ενθουσιασμό, με σωστές κινήσεις. Ο Μάνταλος ήταν εκείνος που έλυσε τα…μάγια και άνοιξε το δρόμο για την ΑΕΚ. Ο αρχηγός κινήθηκε έξυπνα σε σέντρα του Ανσαριφάρντ, έκλεψε από την αδράνεια του Σένκεφελντ και με υπέροχο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Διούδη.

Το γκολ φάνηκε να απελευθερώνει τους «κιτρινόμαυρους», που ήταν πραγματικά καταιγιστικοί στη συνέχεια του ματς. Οι παίκτες της Ενωσης έκλεβαν μπάλες στη μεσαία γραμμή και έβγαζαν φαρμακερές επιθέσεις, κάνοντας τον Παναθηναϊκό να…τρεκλίζει μέσα στο γήπεδο: γκολ του Ανσαριφάρντ στο 52’ ακυρώθηκε σωστά γιατί είχε βγει οριακά άουτ η μπάλα στο γύρισμα του Μάνταλου, στο 55’ ο Βιγιαφάνες απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σουτ του Γαλανόπουλου που είχε αποκρούσει ο Διούδης, στο 59’ ο Σιμάνσκι σούταρε από μακριά και ο Τάνκοβιτς πήρε το ριμπάουντ, για να κοπεί τελευταία στιγμή.

Σπρώξιμο στον Παναθηναϊκό

Ο Μπόλονι προσπάθησε να συνεφέρει την ομάδα του. Εριξε στο γήπεδο τον Καρλίτος και έπαιζε πλέον με καθαρό 4-4-2, για να προκαλέσει πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ. Αλλά η Ενωση συνέχισε να ελέγχει απόλυτα τη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να γίνουν απειλητικοί. Οταν αυτό συνέβη, η ΑΕΚ είχε τη λύση από τον Τσιντώτα, που έκανε απίστευτη επέμβαση στο 68’ σε μοναδικό τετ α τετ με τον Χατζηγιοβάννη, κρατώντας το προβάδισμα για την Ενωση.

Ο Χιμένεθ παρενέβη στο ματς με τη χρησιμοποίηση των Σάκχοφ και Αλμπάνη, σε χρονικό σημείο που ο Μάνταλος φαινόταν να είχε εξαντληθεί (είχε κάνει ουσιαστικά άλλωστε μόνο μία προπόνηση μετά τον τραυματισμό του). Η αντίδραση ήταν ζητούμενο, καθώς ο Μάνταλος έπαιζε ιδανικά μεταξύ των γραμμών και ήταν καταλυτικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ και στην επιβολή της. Αλλά ήταν τέτοια η φόρα της Ενωσης, που όχι απλά δεν κινδύνευσε άλλο, αλλά είχε εκείνη τις ευκαιρίες. Ο Χιμένεθ φρέσκαρε την ομάδα του, έπαιξε στο τέλος με τριάδα και επιτέλους η κατάρα των ντέρμπι έκλεισε.

Οσα δεν μπορούσαν οι “πράσινοι” μόνοι τους, πήγε να κάνει ο διαιτητής. Ο Ουκρανός Αρανόφσκι τους έδινε συνεχόμενα φάουλ γύρω από την περιοχή του Τσιντώτα και όταν είδε πως δεν γινόταν δουλειά, ανακάλυψε πέναλτι σε διεκδίκηση του Νεντελτσεάρου με τον Μακέντα. Ο Τσιντώτας έπεσε σωστά, ο Μακέντα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, η ΑΕΚ νίκησε στα ίσια.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Μολό (80’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιας (80’ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνες, Καμπετσής (58’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάννης (71’ Ενγκμπακοτό), Μακέντα

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-5-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (81’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (70’ Αλμπάνης), Μάνταλος (70’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ (89’ Νεντελτσεάρου)

Ο Ουκρανός Αρανόφσκι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Νιας (25’), Βέλεθ (53’), Σανκαρέ (58’), Αλεξανδρόπουλο (82’), Ενγκμπακοτό (90’+) – Τσιγκρίνσκι (27’), Σιμάνσκι (33’), Βασιλαντωνόπουλο (65’), Τάνκοβιτς (67’), Κρίστισιτς (89’), Τσιντώτα (90’+).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X