ΑΕΚ (επιτέλους) σοβαρέψου και κέρδισε να τελειώνουμε! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚ (επιτέλους) σοβαρέψου και κέρδισε να τελειώνουμε! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» την Ευρώπη απόψε κόντρα στην Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι η τελευταία ευκαιρία για την ΑΕΚ απόψε, αλλά είναι μία πολύ σημαντική! Ισως η πιο σημαντική.

Η Ενωση αντιμετωπίζει (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr, NovaSports 1) τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Η Ενωση έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» με την υπόθεση της Ευρώπης που την έχει… αγχώσει το τελευταίο διάστημα μετά τα σερί κακά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό της χρονιάς για την ΑΕΚ πως έχει φτάσει να σκέφτεται πως μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης…

Οπως και να έχει, σήμερα η Ενωση καλείται να πάρει επιτέλους μια νίκη σε ντέρμπι, να βγει στην Ευρώπη και να αφήσει πίσω μια σεζόν που θα θέλει να θυμάται τα επόμενα χρόνια.

Η ΑΕΚ πάει στο ντέρμπι με διαφορά 3 βαθμών και τρία ματς να απομένουν. Αν στο φινάλε του ματς έχει κερδίσει, ουσιαστικά κλειδώνει την ευρωπαϊκή θέση της. Αν έρθει ισόπαλη διατηρεί τη διαφορά και πρέπει να την υπερασπιστεί την Τετάρτη στην Τρίπολη με τον Αστέρα και σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ με τον Αρη. Αν χάσει… πέφτει 5η και θα «τρέχει» να ξαναπεράσει τον Παναθηναϊκό που θα παίξει εκτός με τον Αρη και εντός με τον Ολυμπιακό.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Στην αποστολή της ΑΕΚ μπήκε τη τελευταία στιγμή ο Πέτρος Μάνταλος που σφίγγει τα δόντια για να βρίσκεται στον πολύ σημαντικό αγώνα σήμερα. Ενώ, επέστρεψε και ο Μιχάλης Μπακάκης. Εκτός παραμένουν Ολιβέιρα, Γκαρσία, Λάτσι και Ραντόνια.

Ολα δείχνουν ότι ο Μανόλο Χιμένεθ αφήνει πίσω του την 3άδα στην άμυνα και επιστρέφει στην 4άδα. Ετσι, ο Αθανασιάδης είναι πιθανό να διατηρηθεί αυτή τη φορά στο τέρμα της ΑΕΚ, με τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Βασιλαντωνόπουλο ή Μπακάκη να αποτελούν την άμυνα. Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι πιθανότατα θα ξεκινήσουν στο κέντρο στο 4-3-3. Για τα άκρα οι Τάνκοβιτς και Αλμπάνης είναι οι δύο επιλογές (ή ο Μαχαίρας) και για την κορυφή της επίθεσης φυσικά ο Ανσαριφάρντ. Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το σενάριο της χρησιμοποίησης του Νταντσένκο στο δεξί άκρο και τους Αλμπάνη και Τάνκοβιτς να διεκδικούν θέση στο αριστερό. Σε περίπτωση που πάει σε 4-2-3-1, ο Τάνκοβιτς διεκδικεί θέση πίσω από τον φορ, δεξιά ένας δεξιός μπακ ή ο Μαχαίρας και αριστερά ο Αλμπάνης.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης.

Το πλάνο του Παναθηναϊκού

Για τον Παναθηναϊκό το ματς είναι ζωής και θανάτου καθώς σε περίπτωση ήττα θα χαθεί οριστικά ο στόχος της Ευρώπης.

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει προετοιμάσει την ομάδα του για «τελικό», αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποιους παίκτες θα εμπιστευτεί για το βασικό σχήμα. Στα μετόπισθεν σίγουρη θέση έχουν οι Διούδης στο τέρμα, Χουάνκαρ αριστερά, Μολό δεξιά και Βέλεθ στα στόπερ, ενώ ο Σένκεφελντ λόγω εμπειρίας φαίνεται να έχει προβάδισμα αντί του Πούγγουρα για τη δεύτερη θέση. Στο κέντρο το δίδυμο Νιας-Αλεξανδρόπουλου δεν «σπάει», αλλά είναι ανοιχτή η τρίτη θέση. Αν επιλεγεί ο Σανκαρέ, ο Βιγιαφάνιες θα παίξει αριστερά, με σταθερούς τον Χατζηγιοβάνη δεξιά και τον Μακέντα στην κορυφή. Αν ο Αργεντινός προτιμηθεί αντί του Γάλλου στο κέντρο, τότε Καμπετσής και Ενγκμπακοτό ερίζουν για τη θέση στα άκρα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τόσο τον Μαουρίσιο όσο και τον Αϊτόρ, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Δεν πρόλαβε, δε, ούτε ο Φώτης Ιωαννίδης να είναι έτοιμος και τέθηκε και αυτός νοκ άουτ. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Καμπετσής.

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Διαιτητής θα είναι ο άσημος Γεβγέν Αρανόφσκι, ο 44χρονος Ουκρανός που είχε «σφυρίξει» στο ΠΑΟΚ-Μολ (Βίντι) 0-2 στις 25/10/2018 για το Europa League, αλλά και στο Ελλάδα-Εσθονία 0-1 στις 18/11/2018 για το Nations League. Φέτος έχει βρεθεί σε μόνο έναν ευρωπαϊκό αγώνα, το Αντβέρπ-ΛΑΣΚ 0-1 για τους ομίλους του Europa League. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης και στο VAR ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X