Πατρίκ Κομνηνός: Ωριμάζουν οι συνθήκες για τελική φάση BCL σε ουδέτερο γήπεδο

Ο CEO του Τσάμπιον Λιγκ, Πατρίκ Κομνηνός, μίλησε για όλα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Φάιναλ-8

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πατρίκ Κομνηνός, όπως κάθε χρόνο στα Φάιναλ-8, έκανε μια συνέντευξη τύπου απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αναλυτικά:

Αυτή η σεζόν ήταν πάρα πολύ δύσκολη και με πολλές προκλήσεις για όλους, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων, όπου πρέπει να επιβάλλουν τα διάφορα πρωτόκολλα, από διαφορετικές χώρες. Στόχος μας ήταν αυτό το Φάιναλ 8 να είναι ένα από τα καλύτερα που έγιναν ποτέ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει πολύ κοντά σε αυτό το στόχο. Είμαστε λοιπόν, εδώ, στο Νόβγκοροντ, για το Φάιναλ 8, και όχι Φάιναλ 4, για λόγους που αφορούν στους περιορισμούς που είχαμε φέτος στο καλεντάρι και το γεγονός ότι στο νέο φόρματ που επιβάλλαμε η διεξαγωγή Προημιτελικών δεν ήταν εφικτό να γίνουν. 

Μέχρι τώρα, το τουρνουά έχει παρουσιάσει μία αξιοσημείωτη επιτυχία σε επίπεδο οργάνωση και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο την τοπική κυβέρνηση του Νόβγκοροντ, όσο και την Νίζνι, για την εκπληκτική προσπάθεια που έκαναν. Είναι πολύ περισσότερο σημαντικό αυτό από τη στιγμή που η Νίζνι αποκλείστηκε νωρίς, στο πρώτο ματς και παρά την απογοήτευση, συνέχισαν να κάνουν ακόμα καλύτερα δουλειά, δείχνοντας έτσι την αφοσίωσή τους να πραγματοποιήσουν το καλύτερο Φάιναλ 8 που έγινε ποτέ. Μέχρι τώρα, όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε, από τις ομάδες εδώ στη Ρωσία, από τα social media και από τις εικόνες που ταξιδεύουν μέσω της τηλεοπτικής παραγωγής, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι διοργανωτές τα έχουν καταφέρει. 

Κάνοντας μία ανάλυση της πενταετίας που πέρασε για το BCL: 

Από τη δική μου πλευρά, λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το δικό μας σημαντικό χρονολογικό ορόσημο ήταν το τέλος της πρώτης τριετίας… Ηταν το διάστημα που έπρεπε να δείξουμε ότι έχουμε μία διοργάνωση με αξιοπιστία. Είμαστε ακόμα μία νεαρή διοργάνωση, κανουμε ακόμα βρεφικά βήματα, αλλά μετά το πρώτο πιτ στοπ, στην τριετία, βάζουμε στόχους που αφορούν στην αξιοπιστία, την διείσδυση στα social media, όπως επίσης και την καθιέρωση των δικών μας αρχών σχετικά με το σεβασμό που έχουμε στα εθνικά πρωταθλήματα και το γεγονός ότι οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους χωρίς περιορισμούς. Το επόμενο βήμα μας, μετά το τέλος της τριετίας, ήταν να βγούμε στην αγορά για να βρούμε ισοδύναμους επενδυτές, διότι πιστεύουμε ότι έτσι θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο γνώσης, κι εμπειρίας. Οπως ξέρετε το πετύχαμε και ενώ όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πλάνο, προέκυψε η πανδημία, που μας επηρέασε. Και φυσικά δεν ήμασταν η μοναδική διοργάνωση που επηρεάστηκε. Για αυτό το λόγο όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι οι προτεραιότητές μας άλλαξαν λίγο, κάναμε προσαρμογές προκειμένου να καταφέρουμε να στέψουμε μία ομάδα ως πρωταθλήτρια, να τελειώσουμε δηλαδή τη διοργάνωση. Το BCL ήταν η μοναδική διοργάνωση στο μπάσκετ που το κατάφερε και χρειάστηκε να κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα καταφέρουμε. 

Το νέο φορμάτ που καθιερώσαμε, μας επέτρεψε να είμαστε πολύ ευέλικτοι και να έχουμε αρκετό χρόνο να …αναπνεύσουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά κυρίως οι ομάδες, οι λίγκες και όλοι όσοι εμπλέκονταν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα βήματα που έχουμε κάνει, αλλά σίγουρα όπως έχω πει, είναι πολύ νωρίς ακόμα για τη διοργάνωσή μας και κοιτώντας μπροστά θα ήθελα το BCL να καθιερωθεί ως μία κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον που έχει γεννήσει η διοργάνωση και η αφοσίωση κάποιων από των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, είναι αξιοσημείωτο και είμαστε ενθουσιασμένοι για το ρόλο που μπορεί να παίξει το BCL στην αναδιαμόρφωση του τοπίου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.   

Σε πέντε σεζόν είχαμε περισσότερες από 35 χώρες που εκπροσωπήθηκαν στο BCL και περισσότερες από 130 ομάδες. Κι αυτό είναι κομμάτι του DNA μας, της φιλοσοφίας μας και των στόχων μας. Το BCL είναι εδώ για να εκπροσωπήσει όλο το οικοσύστημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Στις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάποιες ανακοινώσεις σε διάφορα επίπεδα. 

Σχετικά με την διοργάνωση ενός τουρνουά με κόσμο εν καιρώ πανδημίας: 

“Δε θα έλεγα ότι είναι δύσκολο, θα έλεγα ότι είναι ασυνήθιστο. Μιλώντας με όλη την κοινωνία του μπάσκετ, όταν άρχισε το πρώτο ματς, όπου έπαιζε η οικοδέσποινα Νίζνι και το γήπεδο, πληρώντας τα πρωτόκολλα είχε 60% πληρότητα με κόσμο αναγνωρίσαμε ότι αυτό ήταν κάτι μοναδικό και για όλους ήταν κάτι καινούριο. Οι φωνές του κόσμου ήταν κάτι νέο για εμάς, που είχαμε να το ακούσουμε για περισσότερο από ένα χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι στη Ρωσία οι αγώνες διεξάγονται με κόσμο για κάποιο καιρό και υπάρχει μία κατανόηση, μία συναίσθηση της κατάστασης. Κι αυτός είναι ένας λόγος που είμαστε εδώ. Η επιλογή του Νόβγκοροντ ήταν συμβατή με το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και κόσμο στις εξέδρες”. 

Σχετικά με τα οικονομικά της διοργάνωσης κι αν πρόκειται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στις αποδοχές των ομάδων:

“Από τη δική μας πλευρά, σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, η προτεραιότητά μας ήταν να διατηρήσουμε την ίδια δεξαμενή χρημάτων που προσφέρονταν στις ομάδες. Το γεγονός ότι καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στις ομάδες και να τηρήσουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Πολλές άλλες διοργανώσεις δεν τα κατάφεραν. Κοιτάζοντας στο μέλλον είναι μέρος της δουλειάς μας να συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Φυσικά, όσο μεγαλώνουμε θέλουμε και τα προνόμια των ομάδων να αυξάνονται. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα αποκλειστικά συνδεδεμένο με τα οικονομικά, είναι ένα θέμα που αφορά στην έκθεση που απολαμβάνει η διοργάνωση, οι παίκτες, οι ίδιες οι ομάδες. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι στα οικονομικά θα είμαστε απόλυτα συνεπείς και υποστηρικτικοί προς τις ομάδες μας, αλλά πάνω απ’όλα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε χέρι με χέρι με τις ομάδες για να πετύχουμε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε, τη δημιουργία μίας διοργάνωσης υψηλού επιπέδου”. 

Σχετικά με το αν η Μπούργος είναι ένα τυπικό παράδειγμα των αρχών και της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει το BCL στο ευρωπαϊκό μπάσκετ:

“Το έχω ξαναπεί και φυσικά η απάντηση είναι “ναι”. Η Μπούργος είναι ένα τυπικό παράδειγμα σχετικά με όλα αυτά που πρέπει να παρέχει μία ευρωπαϊκή διοργάνωση στις ομάδες. Ο βασικός στόχος όλων των ομάδων είναι και πρέπει να είναι το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκεί αναπτύσσονται, εκεί έχουν την ευκαιρία να δίνουν χρόνο σε νεαρούς παίκτες, κάτι που το έχουμε ανάγκη, χρειαζόμαστε αυτό το σύστημα. Η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρέπει να έρχεται σαν μπόνους για την επιτυχία στο εγχώριο πρωτάθλημα. Και πρέπει να έρχεται για να προσφέρει προνόμια και όχι να υποχρεώνει τις ομάδες σε επιπλέον κόστη και προβλήματα. Η συμμετοχή στην Ευρώπη πρέπει να είναι μια ανταμοιβή για την πολύ καλή παρουσία στο εθνικό πρωτάθλημα. Και η Μπούργος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Είναι η επιτομή του οράματος και του μηνύματός μας. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ομάδες όπως η Τενερίφη και η Μπούργος μεγαλώνουν μέσα στο εθνικό πρωτάθλημά τους. Για εμάς αυτό είναι τεράστια χαρά. Και αντίθετα μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ομάδες που παίζουν σε μακράς διάρκειας και κοστοβόρες διοργανώσεις, δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στο εθνικό πρωτάθλημα. Η Μπούργος είναι το καλύτερο παράδειγμα της τροχιάς που θέλουμε να πάρουμε και των ευκαιριών που δίνουμε στις ομάδες. 

Την πρώτη χρονιά μας είχαμε μόλις μία αίτηση από ισπανική ομάδα που έκανε αίτηση να παίξει στο BCL. Με το πέρασμα του χρόνου και με την επιτυχία που είχαν η Τενερίφη και η Μπούργος, ή η Μούρθια και η Σαραγόσα, που έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, είχαμε πέρσι 9 αιτήσεις από ισπανικές ομάδες να αγωνιστούν στο BCL. Κι αυτό για εμάς είναι η πιο μεγάλη ανταμοιβή”. 

Αν θα επιστρέψει η Ιγκοκέα στο BCL και το γεγονός ότι οι ομάδες του BCL είναι πολύ ανταγωνιστικές ακόμα και σε ομάδες της Ευρωλίγκας:

“Συγχαρητήρια στην Ιγκοκέα για τη πρώτη νίκη της στην ιστορία της στα πλέι οφς της ΑΒΑ, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η Ιγκοκέα είχε μία πολύ καλή χρονια μαζί μας, εδώ στο BCL. Είμαστε σε επαφή με την Ιγκοκέα για την επιστροφή της, αλλά δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση, γιατί πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα στα εθνικά πρωταθλήματα. 

Για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και για εμάς είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι ομάδες μου παραμένουν επιτυχημένες τόσο στη δική μας διοργάνωση, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Φέτος, το αλλαγμένο φόρματ μας έδωσε την ευκαιρία να μην έχουμε πολλά ματς, αλλά να έχουμε τόσα ματς που είναι ανταγωνιστικά και όπου όλα τα ματς είναι σημαντικά. δεν υπάρχουν ματς στα οποία οι ομάδες μπορούν να χαλαρώσουν. Αυτός είναι ο τρόπος για να προβάλλουμε την διοργάνωση, τους παίκτες και τις ομάδες. Πιστεύουμε ότι έχουμε προσφέρει στις ομάδες ένα επίπεδο διοργάνωσης που δεν φέρνει στα όριά του το καλεντάρι, που τους επιτρέπει να είναι συγκεντρωμένες και στις υποχρεώσεις στο εθνικό πρωτάθλημα, που για όλους είναι και πρέπει να προτεραιότητα. Οχι μόνο με την Ιγκοκέα, αλλά και άλλα κλαμπ έχουμε αναπτύξει αυτή τη σχέση”. 

Για το επίπεδο του μπάσκετ στο Final 8

“Οσο πιο ανταγωνιστικό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο νευρικοί είναι οι παίκτες και το επίπεδο δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Ωστόσο, το αίσθημα που έχουμε είναι ότι είδαμε πολύ καλά ματς, που κρίθηκαν στο τέλος και από την πλευρά των οπαδών είναι ένα τουρνουά στο οποίο όλοι μπορούν να χάσουν και να κερδίσουν. Είμαι ευχαριστημένος από την ένταση που είχαν τα ματς και το ανταγωνισμό. Αυτά τα τουρνουά μένουν στη μνήμη για το αποτέλεσμα που έχουν οι ομάδες, μην το ξεχνάμε αυτό”. 

Για το πόσο επιτυχημένη ήταν η αλλαγή στο φορμάτ που έγινε λόγω της πανδημίας:

“Ηταν μία αλλαγή που έγινε μας έδωσε την ευκαιρία να εξετάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε έως τώρα. Πήγαμε καλά νομίζω, μετατρέποντας μία κρίση, σε ευλογία, με την ευκαιρία να δούμε ένα άλλο φορμάτ, το οποίο φυσικά αναλύσαμε διεξοδικά. Το νεο φορμάτ προκάλεσε ενθουσιασμό στις ομάδες και είναι κρίμα που αυτά τα ματς που δεν μπόρεσαν να τα δει ο κόσμος από τις εξέδρες, γιατί θα είχαμε εξαιρετικές εικόνες. 

Βαδίζοντας στην επόμενη σεζόν μας, εξετάζουμε την επιλογή για τη συνέχιση του ίδιου φορμάτ και στο μέλλον, φυσικά με κάποιες προσαρμογές. Αλλά είδαμε ότι έχει πολλά προνόμια. Και ειδικά στην κανονική σεζόν, όπου οι ομάδες δεν έπαιζαν συνεχόμενα, είχαμε την δυνατότητα να εξασφαλίσουμε κάποια διαστήματα για να ανασάνουν.

Είδαμε πολλά ωραία πράγματα όμως, σε μία διοργάνωση που έχει λιγότερα ματς στην κανονική περίοδο και τη μεταφορά στο Τοπ 16 και στα προημιτελικά με ένα τρόπο πιο ενθουσιώδη. Εξετάσουμε αυτή την επιλογή για το μέλλον φυσικά με κάποιες προσαρμογές. Πάντως, αυτό το φορμάτ βγάζει νόημα για τις ομάδες”. 

Για το αν πιθανή κατάκτηση του τροπαίου από τη Μπούργος θα φέρει κι άλλη ισπανική ομάδα στο BCL

“Οχι, αυτό δε θα συμβεί, θα έχουμε 4 ομάδες από την ACB την επόμενη χρονιά”. 

Για μία πιθανή σκέψη να διοργανώνονται οι τελικές φάσεις του  BCL σε ουδέτερα γήπεδα:

“Πολύ καλή ερώτηση. Αυτό ήταν κάτι που συζητούσαμε πολύ διεξοδικά στο γραφείο για πολλά χρόνια. Κι αυτή η ερώτηση, έρχεται να ενταχθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαμε κατά πόσο είμαστε ώριμοι αρκετά πια για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Οπως όλοι ξέρουμε, όταν το BCL ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, γνωρίζαμε ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα τέτοιοι event σε οποιαδήποτε πόλη. Είναι πολύ λίγα τα αθλητικά event στην Ευρώπη που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο, άσχετα με την ταυτότητα των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτό το event. Είναι πολύ μικρή αυτή η λίστα των ομαδικών αθλημάτων. Ημασταν πολύ συνειδητοποιημένοι για αυτό. Ετσι θέλαμε να επιλέξουμε εκείνο τον τόπο που θα προστάτευε το επίπεδο του ενδιαφέροντας από πλευράς κόσμου, που θέλαμε. Ετσι πήγαμε στην Τενερίφη, στην Αθήνα, στην Αμβέρσα. Η Αμβέρσα όμως, ήταν καταλυτικής σημασίας για εμάς, διότι ήταν η πρώτη διοργάνωση που η οικοδέσποινα ομάδα δεν έφτασε στον τελικό. Ομως, μας έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι το γήπεδο είχε 17 χιλιάδες κόσμο για τον τελικό κι αυτό μας ώθησε, ή μας ανάγκασε να αναρωτηθούμε αν ένα τόσο μεγάλο κοινό θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει έναν τελικό του  BCL… Τα επόμενα δύο τουρνουά έγιναν σε καθεστώς πανδημίας. Το γεγονός όμως, ότι και στη Ρωσία, έχουμε αρκετούς ντόπιους φιλάθλους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να δουν τους αγώνες παρότι η τοπική ομάδα είναι εκτός, μας δείχνει τη δίψα που υπάρχει για ζωντανό αθλητικό θέαμα, αλλά και το επίπεδο του προϊόντος που φέρνει το BCL και το οποίο είναι μοναδικό. Η απάντηση λοιπόν είναι, ναι, θα εξετάσουμε τη διεξαγωγή των τελικών φάσεων σε ουδέτερα γήπεδα στο μέλλον και θα αναζητήσουμε συνεργασίες, όχι μόνο με κλαμπ, αλλά με λίγκες και ομοσπονδίες για να βρούμε αυτό το περιβάλλον που θα καλωσορίσει το BCL ανεξάρτητο από την προέλευση των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει πια σε αυτό το επίπεδο ωριμότητας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα”. 

Για το αν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους επενδυτές στο BCL, άρα και περισσότερα χρήματα για τις ομάδες που θα πείσουν και κάποια μεγάλα ονόματα να προτιμήσουν τη διοργάνωση;

“Δε θα έλεγα ότι μόνο τα χρήματα ειναι αυτά που κοιτάει μία ομάδα. Ζούμε σε ένα παράδοξο περιβάλλουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που δεν έχει την τυπική λειτουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου. Οταν βλέπουμε τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας να χάνουν συνειδητά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι το ζήτημα ειναι να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ομάδες. Για εμάς, η βασική αρχή αφορά στην εξασφάλιση για τα καμπ ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν οικονομικές εισροές. Η επένδυση που γίνεται καθημερινά κι ετήσια στο  BCL δεν έχει τη λογική του πετάγματος κάποιων χρημάτων στο τραπέζι για να προσελκύσει κάποιες ομάδες. Είναι μία επένδυση που γίνεται για να κεντρίσει την προβολή και την έκθεση των κλαμπ με τέτοιο τροπο που θα επιτρέψει στις ομάδες να γεννήσουν κάποιες οικονομικές πηγές. Ολα τα χρήματα που επενδύονται είναι στη λογική να προσθέσουν αξία στο ίδιο το προϊόν και όχι να προσελκύσει απλά και μόνο κάποιες ομάδες. 

Για τις τέσσερις διοργανώσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη:

“Μία από τις αποστολές που έχει το  BCL είναι να αλλάξει το τοπίο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο μπάσκετ. Ξέρετε τη διαφορά μεταξύ ποδοσφαίρου και τη μπάσκετ και στη δημοφιλία που έχουν. Αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο όσο περνάει ο καιρός. Διαβάζω ολοένα και περισσότερα άρθρα για το γεγονός ότι δε γίνεται το τρέχων μοντέλο των επιχειρήσεων στο μπάσκετ μπορεί να ευδοκιμήσει, όταν κάθε χρόνο οι ομάδες χάνουν 30εκ. σε μπάτζετ που είναι λιγότερα από 45 εκατομμύρια. Αυτό δεν είναι ένα ορθόδοξο επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτό είναι ένα περιβάλλον που τεχνικά είναι χρεοκοπημένο. Είναι ένα περιβάλλον που οι ποδοσφαιρικές ομάδες δίνουν χρήματα στις ομάδες μπάσκετ για να κερδίσουν έναν τίτλο, είναι ένα περιβάλλον που στηρίζεται σε τρελούς ιδιοκτήτες. Και για όσο το κάνουν είναι αξιοθαύμαστο, αλλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει δεκάδες ιστορίες ομάδων, που εξαφανίστηκαν όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να βγάλει την πρίζα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει οργανική και συστηματική ανάπτυξη του κλαμπ, ούτε νέες επενδύσεις, διότι το σύστημα του μπάσκετ γίνεται πιο εσωστρεφές και δεν δίνει ευκαιρίες σε επενδυτές να επενδύσουν. Εμείς προτείνουμε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Να γίνουν οι ομάδες πιο εξωστρεφείς, να επενδύσουν κι αν τα καταφέρουν να φτάσουν μέσω του εθνικού πρωταθλήματος να φτάσουν στο  BCL. Ξέρουμε ότι οι 4 διοργανώσεις είναι πάρα πολλές για την Ευρώπη και αναγνωρίζουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Η FIBA και οι Λίγκες έχουν κάνει πολλά προκειμένου να κάτσουν οι πλευρές στο τραπέζι και να συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν. Αναγνωρίζουμε το λάθος σε όλο αυτό θέλουμε και πολύ συνειδητά θέλουμε να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο με όρμα μακράς διαρκείας Και σε αυτό το μοντέλο το μπάσκετ δεν γίνεται να κατέχει ένα μέρος της αγοράς που δεν είναι μεγαλύτερο από 100εκ., όπως γίνεται τώρα. Δεν είναι αυτή η πραγματική εμπορικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X