Φοβάμαι τα ίδια λάθη, με περισσότερα λεφτά…

Φοβάμαι τα ίδια λάθη, με περισσότερα λεφτά…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για την ΑΕΚ πριν τις κρίσιμες αποφάσεις της νέας σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το σημείο που δεν πάει παρακάτω, λέμε κάθε φορά. Και όμως κάθε φορά πάει. Και πιο παρακάτω. Ευτυχώς αυτό το μαρτύριο τελειώνει 16 Μάη και θα πάμε όλοι να ηρεμήσουμε. Μακάρι να έχει σωθεί η χρονιά με την προοπτική της Ευρώπης, αλλά τα σημαντικά είναι τα επόμενα.

Προφανώς και αυτό που ζούμε και βλέπουμε φέτος έχει ανάγκη από ξήλωμα. Σε δομές, από τις ρίζες. Ή φτιάχνεις κάτι σωστό από τη βάση του ή μία από τα ίδια πάνω-κάτω θα ζεις κάθε χρόνο. Και ας πληρώσεις παραπάνω. Φοβάμαι στην ΑΕΚ ότι γίνονται τα ίδια λάθη, αλλά με περισσότερα λεφτά κάθε φορά.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν κάθε φορά καλά μηνύματα για τη νέα σεζόν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και χθες ήταν για ώρες στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αποφασισμένος όλο αυτό να το αλλάξει. Από προπονητή, μέχρι την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Το ίδιο επικοινωνεί σε άμεσους συνεργάτες του. Το ίδιο επικοινωνούν και οι ίδιοι με την σειρά τους σε αυτούς που πρέπει και θα συνεργαστούν αργά ή γρήγορα. Η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα αλλάξει και αυτό πλέον είναι το σίγουρο. Διότι αλλάζεις με νέο προπονητή και διψήφιο αριθμό μεταγραφών.

Μεγάλη ανησυχία

Και πάλι όμως δεν νομίζω ότι αρκεί. Φοβάμαι τα ίδια λάθη, με περισσότερα λεφτά. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη δομικών αλλαγών, να συνεχιστούν αυτές που έγιναν από αρχές του έτους. Σε πολλά πόστα. Να έρθουν (και άλλα) στελέχη που γνωρίζουν το αντικείμενο, ξέρουν από «πρωταθλητισμό», προσωπικότητες σε κάθε γραμμή, άνθρωποι της πιάτσας και της αγοράς. Όχι μεσοβέζικες λύσεις που στηρίζει ο Μελισσανίδης και περιμένει να του βγουν…

Εχω μεγάλη ανησυχία για το αποτέλεσμα της ανεύρεσης προπονητή. Αν η ΑΕΚ εκεί δεν κάνει πραγματικά το βήμα παραπάνω, με προπονητή που θα έχει ψάξει ότι της κάνει και ότι της ταιριάζει και ότι αυτός έχει φιλοδοξίες και μπορεί να την επαναφέρει σε 1-2 χρόνια σε θέση άμεσου ανταγωνισμού, τότε θα έχει πετύχει μία τρύπα στο νερό.

Χρειάζονται πολλά σε επίπεδο 11άδας

Το πρώτο πραγματικά καλό νέο είναι η υπόθεση του Νταμιάν Ντα Σίλβα. Eμπειρος στόπερ, με γεμάτες χρονιές σε πρωτάθλημα υψηλής ταχύτητας και με ρόλο καθοδηγητή. Αν η ΑΕΚ έχει αντιληφθεί ότι έχει φιλοδοξίες ο παίκτης, καλώς πράττει και του δίνει το 3ετές και ας κλείνει τα 33 σε λίγες ημέρες. Στην Ελλάδα άλλωστε είναι πιο εύκολο όταν έρχεσαι από τέτοια πρωταθλήματα. Το ζήτημα είναι να έχει δίπλα του αξιόπιστους παίκτες στα μπακ και στα στόπερ, για να μην τρέχει να σώσει τα ασυμμάζευτα, αλλά να παίξει αυτό που ξέρει καλά. Προφανώς και δεν θα σώσει την ΑΕΚ ένας… Ντα Σίλβα. Χρειάζονται πολλά, πάρα πολλά. Και όλα σε επίπεδο 11άδας πλέον, για να κάνεις τη διαφορά. Άρα θα πληρώσεις περισσότερα. Το ζήτημα είναι οι επιλογές, το κριτήριο και πως θα κουμπώσουν όλοι στην ομάδα.

Για αυτό και σκέφτομαι πάντα ως τρανό παράδειγμα πως «κούμπωσε» στην 11άδα του Ολυμπιακού ο Ανδρούτσος και όχι ο Λαλά. Και ο Μαρτίνς δεν έκανε πίσω. Έβαλε αυτόν που θα του κάνει καλύτερα τη δουλειά. Ενα πρόβλημα στην ΑΕΚ, που φωτογραφίζεται στην περίπτωση του Βασιλαντωνόπουλου…

Για αυτό και είναι σημαντικό λοιπόν ο προπονητής να έχει την μπαγκέτα στα χέρια, να αποφασίζει με τα κριτήρια για το καλό του συνόλου και να μην κάνει κακό στην ίδια την ομάδα του. Ηθελημένα ή άθελα του. Και αυτός ο νέος προπονητής, πρέπει να είναι η πρώτη μεταγραφή του Μελισσανίδη αυτό το καλοκαίρι που θα κάνει τη διαφορά και θα στείλει το μήνυμα. Οχι στους απέξω, κυρίως στους μέσα, ότι όλα αλλάζουν.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X