Μάτι: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση - Ηξεραν για νεκρούς πριν την σύσκεψη με τον Τσίπρα (VIDEO)

Μάτι: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση - Ηξεραν για νεκρούς πριν την σύσκεψη με τον Τσίπρα (VIDEO)

Νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά στις 23 Ιουλίου 2018 με τους 102 νεκρούς ολοκληρώθηκε η έρευνα του 6ου τακτικού ανακριτή Αθ.Μαρνέρη.

Η ογκώδης δικογραφία, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες, αναμένεται να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Τρεις φορές ο ανακριτής είχε ζητήσει από την Εισαγγελία να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο και να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όμως και στα τρία αιτήματά του η απάντηση της Εισαγγελίας ήταν αρνητική.

Στο αποδεικτικό υλικό που συνέλεξε ο ανακριτής περιλαμβάνονται και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας και των επίγειων και εναέριων δυνάμεων που επιχειρούσαν στο πύρινο μέτωπο.

Από τους καταγεγραμμένους διαλόγους φαίνεται το αλαλούμ που επικρατούσε τις κρίσιμες ώρες μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως δεν αξιοποιήθηκαν στο βαθμό που έπρεπε τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση του μετώπου που κατέκαιε τη Βορειοανατολική Αττική.

Οι επίμαχες συνομιλίες – Ηξεραν για νεκρούς πριν τη σύσκεψη με Τσίπρα

Επιπλέον, από τις επίμαχες συνομιλίες εξάγεται το συμπέρασμα πως πριν από την ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι υπό τον Αλέξη Τσίπρα οι αρμόδιοι είχαν πληροφορηθεί για την ύπαρξη νεκρών από την πυρκαγιά.

Σε μία από αυτές, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζητούσε να μάθει εάν υπάρχουν νεκροί από τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X