Να περάσει και η Κυριακή να δούμε τι μας ξημερώνει

Να περάσει και η Κυριακή να δούμε τι μας ξημερώνει
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε. Είναι ένα ματς. Ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακόμα και στα χειρότερά του βρίσκει πάντα τον τρόπο να σου κάνει τη ζωή πατίνι. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε τέλμα αγωνιστικό, έχει πολλές απουσίες και πάει να παίξει έναν «τελικό» με ελάχιστους παίκτες που έχουν προσωπικότητα.

Τι πρέπει να κάνει; Στη χειρότερη να μη χάσει. Είναι καλό αυτό; Όσο θυμάμαι εγώ την ΑΕΚ, όποτε πήγαινε για δύο αποτελέσματα ερχόταν πίκρα. Σε πείθει αυτή η ΑΕΚ με την εικόνα που έχει ότι μπορεί να «καθαρίσει» το ματς με τους «πράσινους» και να τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση της Ευρώπης; Εμένα όχι.

Με έναν προπονητή στην πόρτα της εξόδου, κάτι που το ξέρουν όλοι. Με παίκτες που έχουν μίζερη ψυχολογία και με μηδέν (0) νίκες σε παιχνίδια με τους θεωρητικά μεγάλους πας να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που παρότι έχει ευνοηθεί σε πολλά ματς έχει σηκώσει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα θέμα για τη διαιτησία.

Η ΑΕΚ πρέπει για ένα και μόνο παιχνίδι να μην παρουσιαστεί απίστευτα αφελής. Είναι αδιανόητο να βλέπεις τον τρόπο που ήρθε να παίξει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και να μην το καταλαβαίνεις. Όλη η ομάδα πίσω από τη σέντρα και ψάξιμο της κόντρας. Και εμείς, που στο transition είμαστε για κλάματα και υστερούμε και σε δύναμη και σε ταχύτητα να παίζουμε με τελευταία γραμμή άμυνας στη… σέντρα, προσπαθώντας να βγάλουμε οφσάιντ τον επιθετικό.

Ο Χιμένεθ δε φταίει για την ομάδα που παρέλαβε, δεν είχε στη διάθεσή του παίκτες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν, ή τους έχασε στην πορεία και η ΑΕΚ έκανε εγκλήματα το χειμώνα. Ωστόσο ο Ισπανός αυτούς τους σχεδόν πέντε μήνες δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Και όταν στην ΑΕΚ έρχεται ένα χαστούκι, δεν μένουμε μόνο σε αυτό. Θα φάμε πολλά. Φέτος έχουμε μετρήσει 19 ήττες. Στις 20 «καιγόμαστε». Το να μη βγει η ομάδα στην Ευρώπη θα είναι καταστροφικό. Όχι για τα… λεφτά. Αλλά για το μέλλον εντός και εκτός συνόρων αυτής της ομάδας.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι επιχειρούν να υποτιμήσουν το Europa Conference League. Λες και έχουμε πάρει, όχι εμείς σαν ΑΕΚ, αλλά όλες οι ελληνικές ομάδες κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο και σνομπάρουμε τη νέα διοργάνωση. Που έτσι όπως παρουσιαζόμαστε στην Ευρώπη και πολύ μας πέφτει.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Είναι ένα ματς. Δε θέλω να ακούσω δηλώσεις, δε θέλω να διαβάσω για τη «δίψα» και την «ανάγκη» και τα «πρέπει». Θέλω μία φορά να τα δω φέτος. Για μία όπως σε εκείνο το βράδυ με τη Βόλφσμπουργκ. Ένα ματς, να πάρεις, να βάλεις τέλος σε αυτό το εφιαλτικό σερί και μετά από Δευτέρα να ξεκινήσει ουσιαστικά ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς.

Ο Μελισσανίδης και ο προπονητής

Από αυτά που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν γίνει διαπραγματεύσεις με προπονητές επιπέδου που θα έρθουν για να αλλάξουν την ΑΕΚ. Δεν βλέπω πως θα αναζωπυρωθεί ξανά η ιστορία με τον Λουτσέσκου, δεν βλέπω να προχωράει η υπόθεση του Μιλόγεβιτς και από αυτά που γνωρίζω, είναι ότι η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης πάνε για προπονητή που θα είναι πάνω από όλους.

Μπορεί να ακούστε και να διαβάστε ότι θα του δώσει τα «κλειδιά». Ναι αυτή είναι η πρόθεση. Όχι όμως για να κάνει ότι ο Φερέρ, ή ότι ο Καρντόσο. Να μας φορτώσει δηλαδή έναν Σιμάο για το καπρίτσιο του. Για να «χτίσει», να δημιουργήσει, να παράξει. Για να εμπνεύσει και να συσπειρώσει. Να στρώσει και πάλι τα αποδυτήρια και να αποκτήσουν ξανά μία άλλη νότα. Και όχι αυτής της μιζέριας που έχει ριζώσει πλέον.

Είναι επίσης δεδομένο πως θα έρθουν αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι. Σε πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα. Παίκτες με ή χωρίς συμβόλαιο θα χαιρετήσουν. Η ΑΕΚ οφείλει να πάρει παίκτες με προσωπικότητα. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί προέχει η Λεωφόρος.

ΥΓ: Γίνονται πολύ περίεργα πράγματα στην ΕΠΟ. Ο Ζαγοράκης πάει να σηκώσει μπαϊράκι, αλλά θα τα φάει τα μούτρα του πριν καν ξεκινήσει. Και τα «θα φύγω» που έλεγε και ο Γραμμένος κάθε φορά που ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα ξεχνούσε ότι γύρναγε στην Αθήνα δεν περνάνε. Ούτε τα τσαλιμάκια του Παυσανία Παπανικολάου που συνεργάζεται με τον Ατρείδη και τον Αθανασιάδη και θέλουν να «φυτέψουν» πρόσωπα στην Ομοσπονδία. Καθίστε μην έχουμε σύντομα γέλια…

ΥΓ 2: Θέλω και από εδώ να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη στο Δικέφαλο. Είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς. Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Γιατί μέσα από τη δική σας στήριξη φαίνεται ξεκάθαρα η δυναμική της ομάδας και του κόσμου της. Και ας μιλάει η μόδα της… 5ετίας για «σχέσεις» που ξέρει καλύτερα από τον καθένα από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Νομίζουν ότι έχει πλάκα να πατάς τον άλλο όταν είναι κάτω. Όταν σηκωθεί όμως, να δούμε τι θα κάνουν…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X