Κορωνοϊός: 2.691 νέα κρούσματα και 63 θάνατοι

ΣΟΚ με 2.353 νέα κρούσματα!

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, 2.691 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα σήμερα 7/5 είναι 2.691 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευή. Στο μεταξύ, ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί ο αριθμός των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση επί του παρόντος έχει ξεκινήσει τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων μετά τα παρατεταμένα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Όπλα σε αυτό το σταδιακό άνοιγμα αποτελούν σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις τόσο τα self test όσο και η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών που τις τελευταίες μέρες κινείται σε άνω των 100.000 ημερησίως.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου φαίνεται πως τα μέτρα θα έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό πλέον.

Ημερομηνία κλειδί για την επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται να είναι το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μάη που θα συνοδευτεί και από την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Σε ό,τι αφορά τα SMS μετακίνησης, η συζήτηση έχει μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Παράλληλα, θετική εισήγηση για το για το άνοιγμα των μουσείων στις 21 Μαΐου και των θερινών σινεμά και των θεάτρων στις 28 Μαΐου, έδωσε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Σε ό,τι αφορά τις συναυλίες, οι λοιμωξιολόγοι συζήτησαν το άνοιγμα με την προϋπόθεση των self tests, ίσως και με πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Προς τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων τον Ιούνιο

Την ίδια στιγμή, σημαντική μείωση του ιικού φορτίου εντοπίζεται στα λύματα σύμφωνα με τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως αναμένονται διακυμάνσεις κρουσμάτων μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο είναι πιθανό να δούμε σταθεροποίηση στα 2.000 κρούσματα περίπου μέχρι το τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, εκτίμησε πως θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα λόγω και της έναρξης νέων δραστηριοτήτων.

«Τα ανοίγματα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές» σημείωσε ο καθηγητής τονίζοντας ότι πρέπει πλέον να χαμογελάσουμε, καθώς ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X