Ζητείται ελπίδα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ βαδίζει ολοταχώς στην απαξίωση και ο Σταύρος Καζαντζόγλου ψάχνει κάπου για να πιαστεί…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε φορά, όλο και πιο κάτω. Κάθε παιχνίδι που περνά είναι σαν να μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά το μαχαίρι στην πληγή. Η ΑΕΚ είναι άρρωστη. Η ΑΕΚ είναι σε κακή κατάσταση και όλοι ψάχνουμε μία ελπίδα για να κρατηθούμε και εμείς ζωντανοί. Κάπου για να πιαστούμε και να μπορέσουμε να βγούμε ξανά στον αέρα, να μπορέσουμε να ανασάνουμε. Προφανώς, μιλάμε για μία από τις χειρότερες περιόδους της ΑΕΚ, που συγκρίνεται μόνο με θλιβερές καταστάσεις της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80 ή τη χρονιά του υποβιβασμού.

Μόνο που τότε, υπήρχε μία ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το σήμερα. Τότε τα πράγματα βρίσκονταν σε μαυρίλα και καταχνιά, αλλά υπήρχε η ελπίδα για αυτό που ερχόταν και που θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα και να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Σας θυμίζω, πως στη δεκαετία του ’70, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ μετά τον τίτλου 1971, χρειάστηκε να έρθει ως Μεσσίας ο Λουκάς Μπάρλος και να αλλάξει την εικόνα.

Στα νεότερα χρόνια, όταν το 2004 η ΑΕΚ βρισκόταν με διοικήσεις πρωτοδικείου, με γκρεμισμένο το γήπεδο και τον Γρανίτσα φευγάτο, τότε όλοι συσπειρώθηκαν γύρω από την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Νικολαΐδης. Αλλά ακόμα και στη χρονιά του υποβιβασμού, τότε που υπήρχε η απόλυτη μαυρίλα και οδύνη στο βάθος του τούνελ, υπήρχε ένα μεγάλο φως που λεγόταν Μελισσανίδης και η προσδοκία να μπει στην ομάδα και να κάνει πολλά από όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα, με πρώτο και σημαντικότερο το θέμα του γηπέδου.

Ζήτημα πρώτιστα ποδοσφαιρικό

Τώρα το τέλμα είναι σημαντικό. Πρώτιστα, γιατί αυτός ο κατήφορος της ΑΕΚ δεν συνδυάζεται με κάποιο κενό εξουσίας. Η ΑΕΚ δεν έχει διοικήσεις πρωτοδικείου, θλιβερούς τύπους που ήταν τυχάρπαστοι και περαστικοί από την κοινωνία της ΑΕΚ ή κάποιον που δεν νοιάζεται για την ομάδα και δεν ασχολείται με αυτήν. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι βαθύτερο και αφορά την ποδοσφαιρική προσέγγιση με βάση την οποία πορεύτηκε την τελευταία τριετία και είχε ως αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν.

Φαντάζει λίγο να μιλήσουμε για λάθη, για ποδοσφαιρικά εγκλήματα, για κακές και αποτυχημένες επιλογές. Είναι πράγματα καταγεγραμμένα, τα οποία τα έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό και νομίζω πως άπαντες θα έχουν κατανοήσει και εντός της ΑΕΚ και όσοι είμαστε γύρω από τον από την κοινωνία της Ενωσης. Το ζήτημα είναι πως μπορεί και αν μπορεί να αλλάξει. Το θέμα είναι πως μπορεί να μην υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες πληγές στη διάρκεια της σεζόν.

Κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ είναι μία τρομακτική ιστορία που δεν ξέρεις πόσο κακά μπορεί να έχει στο ξεκίνημα και πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί στη διάρκεια. Κάθε προσδοκία που υπήρχε στο παρελθόν για να βγει μία αντίδραση, έχει αποδειχθεί ανεπαρκής. Πρέπει κάπου να πιαστούμε και αυτό δεν μπορεί να παρά να είναι η προσδοκία να αλλάξουν τα πράγματα την επόμενη σεζόν. Πέραν βέβαια από τις επιλογές προσώπων, τη σωστή επιλογή προπονητή, τους παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα που πρέπει να ενισχύσουν το δυναμικό, θα πρέπει να υπάρξει και μία σημαντική αλλαγή νοοτροπίας.

Πρώτα Ευρώπη και μετά αλλαγές

Στελέχη που είναι ποτισμένα με λάθος προσέγγιση του αθλήματος, που δείχνουν να έχουν παραδοθεί σε αυτή την κατάσταση, σαφώς και πρέπει να αποχαιρετήσουν την ομάδα. Χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται νέο αέρα, νέο πνεύμα μαχητικότητας για να μπορέσει η ΑΕΚ να προχωρήσει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί ξανά στα πόδια της, γιατί βλέπουμε, ότι αυτή τη στιγμή τρεκλίζει και βρίσκεται μπροστά στον γκρεμό.

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο και να αναλύσω όσα πρέπει να γίνουν. Νομίζω, ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται με ξεκάθαρο τρόπο ποιες είναι οι ανάγκες του σωματείου. Αυτό το οποίο θέλω να επισημάνω για τα τρία ματς που μένουν ως το φινάλε της σεζόν είναι πως πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση εντός και εκτός ομάδας. Να υπάρξει θετική προσέγγιση και να γίνοι κοινή προσπάθεια, ώστε να μη χαθεί η ευρωπαϊκή προοπτική.

Είναι πολύ σημαντικό, κομβικό θα έλεγα για την ΑΕΚ, να μπορεί να είναι του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οποιος δεν το καταλαβαίνει και μέσα στο θυμό του ξεστομίζει ατάκες του τύπου, ότι: «ας το υποστεί και αυτό», προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη ζημιά που θα προκληθεί σε πολλά επίπεδα στην ομάδα. Ως το φινάλε της σεζόν, λοιπόν, να υπάρξει αυτή η ύστατη προσπάθεια για να κρατηθεί η αξιοπρέπεια της ομάδας σε ανεκτά επίπεδα και στη συνέχεια να μπούμε στη λογική των μεγάλων αλλαγών και της ελπίδας, πως το πράγμα μπορεί να γίνει κάτι που θα θυμίζει πραγματικά ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X