Διασύρετε την ΑΕΚ!

Διασύρετε την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ανύπαρκτη ΑΕΚ έχασε (1-2) ξανά από τον ΠΑΟΚ και παίζει... ρίσκα με την Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ σε ελεύθερη πτώση. Κατήφορος που δεν ξέρει κανείς πως και με ποιες συνέπειες θα σταματήσει. Η ΑΕΚ διασύρετε από Χιμένεθ και παίκτες και θέτουν πλέον σε έντονη αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή έξοδο για την επόμενη σεζόν. Κάνοντας θλιβερή εμφάνιση έχασε ξανά από τον ΠΑΟΚ με 2-1 και σε μια αγωνιστική που ο Αρης και ο Παναθηναϊκός γκέλαραν και θα μπορούσε να πάρει αέρα, έμπλεξε ακόμα περισσότερο και πάει για «τελικό» Ευρώπης την Κυριακή στη Λεωφόρο!

Ο Χιμένεθ παρέταξε ξανά μια ομάδα χωρίς κανένα σχέδιο δημιουργίας, που στηριζόταν μόνο σε εμπνεύσεις παικτών. Σε ματς που έπρεπε να το πάρει, η ΑΕΚ προσπάθησε με νύχια και με δόντια απλά να μη δεχθεί γκολ και αρκούσε μία κίνηση για να έρθουν τούμπα τα πάντα. Μέσα σε 3’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ και το ματς έληξε νωρίς. Ασορτί με την αποκρουστική εικόνα της ΑΕΚ και η διαιτησία του Κροάτη Πέλιτο, που «μάσησε» την αποβολή του Αουγκούστο στο φινάλε και έκανε 5’ να καταλογίσει το καθαρό πέναλτι στον Κρίστισιτς.

Από άμυνα πήγε καλά

Με δεδομένες που δημιουργήθηκαν πριν από το παιχνίδι, ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με όσους διαθέσιμους παίκτες είχε. Συγκριτικά με τον επαναληπτικό ημιτελικό της Μ. Πέμπτης στην Τούμπα, έκανε τέσσερις αλλαγές στην 11άδα: την…κλασική στους τερματοφύλακες, με τον Αθανασιάδη να παίρνει σειρά, τον Νταντσένκο δεξιά αντί Βασιλαντωνόπουλου, τον Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι στα χαφ και τον Αλμπάνη στη θέση του Μάνταλου.

Τηρουμένων των αναλογιών, η ΑΕΚ κινήθηκε με πάθος και διάθεση στο ξεκίνημα του αγώνα. Το σχέδιο του Χιμένεθ, που βγήκε σε σημαντικό βαθμό, ήταν να πιέσει ψηλά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και να εμποδίσει την ανάπτυξη που ξεκινά από εκεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ειδικά στο ξεκίνημα που είχε δυνάμεις, η ΑΕΚ κατάφερε να κόψει στα δύο τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, κάτι έλειπε και αυτό ήταν ο τρόπος για να δημιουργήσει εκείνη παιχνίδι.

Ανησυχητικά σημάδια

Τα πρώτα ζητήματα εμφανίστηκαν όταν ο ΠΑΟΚ άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, παίζοντας με μακρινές πάσες που είχαν ως αποδέκτη τον Κρμέντσικ. Εστω και αν δεν είναι ο πιο ταχύς, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσυντονίζει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα και να βγαίνει σε θέσεις βολής από μπαλιές στην πλάτη των παικτών της ΑΕΚ. Η Ενωση περίμενε κάποια έμπνευση από τους παίκτες της, αλλά πέρα από ελάχιστες ατομικές προσπάθειες, δεν υπήρξε καμία ουσία.

Εστω και έτσι, με τον Βόσνιο Πελίτο να «μασάει» στα τελευταία λεπτά την κόκκινη μαρς στον Αουγκούστο για σπρώξιμο και πάτημα του Γαλανόπουλου, το παιχνίδι πήγε χωρίς σκορ στην ανάπαυλα. Ηταν φανερό, πως από μια λεπτομέρεια που μπορούσε να διαφοροποιηθεί, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αλλάξει η ροή του ματς. Αυτή η κίνηση έγινε από τον Γκαρσία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και την είσοδο του Ουάρντα.

Τούμπα το ματς με Ουάρντα

Ο Αιγύπτιος μπήκε και άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς. Με την κινητικότητα του, συνέκλινε και δημιούργησε υπεραριθμία εκεί που κινούνταν και ο Ζίβκοβιτς και έφερε το γκολ του Κρμέντσικ (48’). Προτού καν η ΑΕΚ προλάβει να συνέλθει από το χτύπημα, ήρθε και νέα κατραπακιά, με την «κιτρινόμαυρη» άμυνα σε αποσύνθεση. Πάλι Ζίβκοβιτς και Ουάρντα άνοιξαν την άμυνα της ΑΕΚ, ο Λόπες έκανε λάθος και τράβηξε τον Κρμέντσικ, ο ΠΑΟΚ με πέναλτι του Σβαμπ έκανε το 2-0 (51’).

Η ΑΕΚ έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Ο Χιμένεθ έμενε στον πάγκο να ψάχνει λύσεις. Επειτα από ώρα, αποφάσισε να μετατρέψει το σχηματισμό σε 4-3-3 και με τριπλή αλλαγή (Βασιλαντωνόπουλο, Σιμάνσκι και Τάνκοβιτς) να επιχειρήσει να μπει ξανά στο ματς. Ωστόσο, ήταν φανερό πως η ΑΕΚ δεν είχε ψυχολογία, δεν είχε σχέδιο και απλά διατηρούσε κατοχή της μπάλας, δίχως να έχει τρόπο να φτιάξει μια κανονική φάση.

Ο Χιμένεθ επιχείρησε να παίξει πλέον από τα άκρα και να εκμεταλλευθεί, πως ο ΠΑΟΚ είχε μόνο έναν παίκτη σε κάθε πλευρά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κλειστεί στο δικό της μισό, δημιουργούσε πολυπρόσωπο τείχος μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη και απέκρουε όλες τις προσπάθειες της ΑΕΚ για επίθεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Χιμένεθ έπαιξε και 4-4-2 με τον Κοσίδη δεύτερο φορ, αλλά το ματς είχε τελειώσει προ πολλού. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Τάνκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Αθανασιάδης, Νεντελτσεάρου (58’ Τάνκοβιτς), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο (58’ Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ (81’ Κοσίδης), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (58’ Σιμάνσκι), Λόπες, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 3-4-3): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Αουγκούστο (46’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Μπάμπα, Ζίβκοβιτς (84’ Τζόλης), Μουργκ (46’ Ουάρντα), Κρμέντσικ (73’ Σφιντέρσκι)

Ο Βόσνιος Πελίτο χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σάκχοφ (26’), Γαλανοπουλο (45’), Τάνκοβιτς (86’) – Ζίβκοβιτς (43’), Αουγκούστο (45’), Σβαμπ (66’), Τσιγγάρα (90’+).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X