Η συνέντευξη τύπου του Φάιναλ-8 του Τσάμπιονς Λιγκ

Η συνέντευξη τύπου του Φάιναλ-8 του Τσάμπιονς Λιγκ
Photo Credits: INTIME

Οι προπονητές και οι παίκτες των 4 ομάδων εξέφρασαν τις σκέψεις τους για την διοργάνωση του Φάιναλ-8

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Οι προπονητές και οι παίκτες των 2 ημιτελικών του Τσάμπιον Λιγκ, που θα γίνουν αύριο έκαναν δηλώσεις. Αναλυτικά:
ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (17.00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Τσους Βιντορέτα: Δεν είμαστε φαβορί. Ολες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Τα ματς είναι do or die και όλοι έχουν ίδιες πιθανότητες.

Αυτή η Λίγκα δεν είναι τόσο για τους ψηλούς παίκτες, όσο για τους περιφερειακούς. Αν ματσάρουμε τη καλή περιφερειακή γραμμή που έχει η αντίπαλός μας, θα έχουμε τύχη στο ματς. Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή λίγκα, στην οποία όμως, παίζουμε με πιο αμερικάνικο στυλ και “κανόνες” μπάσκετ.

Η Στρασμπούρ έπαιξε πολύ καλά μέχρι τώρα και ο κόουτς δε χρειάζεται κάποια συμβουλή από εμένα. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, παίξαμε αντίπαλοι όταν στην Στρασμπούρ ήταν προπονητής ο Βενσάν Κολέ και ο Λάσι ήταν ασίσταντ. Εχουμε κι εμείς έναν Φινλανδό στην ομάδα μας, τον Σάσου Σάλιν Είναι ένας πολύ κόουτς και η ομάδα του βρίσκεται στο Φάιναλ 8.

Δεν υπάρχουν μυστικά σε μία τέτοια διοργάνωση. Ο,τι έγινε στο παρελθόν, ανήκει εκεί. Και δεν έχουμε κανέναν αβαντάζ εξαιτίας της παρουσίας μας στις τελικές φάσεις των προηγούμενων ετών.

Μαρσελίνιο Χουέρτας: Δεν ξέρω αν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε εμείς στην Στρασμπούρ. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά αν μας θεωρεί ο κόσμος ως φαβορί, εμείς πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Ολοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, σε αυτή την αίθουσα, έχουμε ακριβώς ίδιες πιθανότητες για τον τίτλο. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά και να ακολουθήσουμε το πλάνο και να δώσουμε βάση σε κάθε μικρή λεπτομέρεια διότι μπορεί να αποδειχθεί σημαντική.

Αυτή τη σεζόν έχουμε πιο βαθύ ρόστερ. Και κάποια παιδιά που πέρσι είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής δε χρειάζεται να παίξουν τόσο πολύ. Αρα υπάρχει χρόνος για να παρουμε μερικές ανάσες και την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Η ενότητα είναι το μεγάλο όπλο μας κι αυτό θα χρησιμοποιήσουμε.

Είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας στο Φάιναλ 8 και πρέπει να δώσουμε αξία σε αυτό γιατί παλέψαμε πολύ σκληρά για να έρθουμε έως εδώ. Από την άλλη μεριά αν δεν καταφέρεις να νικήσεις δε σημαίνει ότι είσαι loser. Πρέπει να μάθουμε από τα περσινά λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Πέρσι χάσαμε από μία πολύ καλή ομάδα, που είναι και πάλι εδώ, στην τελική φάση. Αξίζουμε που είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση.

Λάσι Τουόβι: Σεβόμαστε πολύ τους αντιπάλους μας, από τον τρόπο που έπαιξαν σε όλες τις διοργανώσεις. Εχουμε τεράστιο σεβασμό. Αλλά έτσι κι αλλιώς, όλοι μας θεωρούσαν αουτσάιντερ καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, και στη Γαλλία και στο BCL. Σε έναν όμιλο με την ΑΕΚ και την Τουρκ Τέλεκομ, πάντα εμείς, ήμασταν το αουτσάιντερ. Αλλά είμαστε εδώ και μπορούμε να το απολαύσουμε.

Σε μία τέτοια διοργάνωση οι ομάδες που θα παίξουμε με δύναμη, θα νικήσουν τα ματς. Ισως δεν είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα σε αυτο το ζευγάρι, αλλά αν εκτελέσουμε σωστά όλα αυτά τα πράγματα που κάναμε καλά καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτά που μας έφεραν έως εδώ, τότε μπορούμε να έχουμε τύχη. Αν αφήσουμε την Τενερίφη, που είναι μία πολύ ταλαντούχα ομάδα, να κάνει το παιχνίδι της, τότε θα είναι αυτοί που θα κερδίσουν το ματς.

Θα ήθελα να πω ότι η Τενερίφη παίζει συνήθως Κυριακή, κι εμείς τις Κυριακές έχουμε ρεπό. Οπότε, ναι έχω δει πολλά ματς δικά της και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να περνάς την Κυριακή σου. Παίζουν πολύ μοντέρνα. Και δεν είναι έκπληξη που προσπαθούμε να κάνουμε κάποια ίδια πράγματα με την ομάδα της Τενερίφης. Θέλουμε να μάθουμε από αυτούς. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι λόγω της πανδημίας, το πρόγραμμα που είχαν στην Λίγκα τους ήταν πολύ κοπιαστικό, έπαιξαν 4 ματς σε 8 μέρες και αυτό μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Ντιάντρε Λανσντάουν: Αρχίσαμε με αρκετά σκαμπανεβάσματα τη σεζόν, αντιμετωπίσαμε και τραυματισμούς, αλλά όταν επιστρέψαμε με τρεις συνεχόμενες νίκες στον όμιλο από τον οποίο πήραμε την πρόκριση για το Φάιναλ 8, παίξαμε ίσως το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαμε. Θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό το γεγονός για να συντηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους. Αλλά εμείς δε σταματήσαμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας.

Ειναι μεγάλη η αξία της Τενερίφης και το δείχνει σε όλες τις διοργανώσεις, όχι μόνο στο BCL, αλλά και στην Ισπανική Λίγκα που είναι μάλλον η καλύτερη της Ευρώπης. Εχουν πολύ βαθύ ρόστερ, με παιδιά που μπορούν να κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά.

Οταν τελείωσα το κολέγιο, δεν είχα καμία ευκαιρία να παίξω. Επαιξα κολέγιο δεύτερης κατηγορίας, είχα μία πολύ καλή καριέρα εκεί, η οποία όμως δεν με οδήγησε κάπου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βάλω τα παπούτσια στην ντουλάπα τελειώνοντας το κολέγιο και να προσπαθήσω να βρω μία κανονική δουλειά, δουλεύοντας ως εργάτης σε κατασκευαστική εταιρία. Ωστόσο, μου έλειπε πάρα πολύ το παιχνίδι, μου έλειπε να είμαι αθλητής. Και το προσπάθησα. Εγώ ξέρω ότι αν βάλεις όλη τη καρδιά σου σε κάτι, είναι πολύ πιθανό να το καταφέρεις. Πολλοί το ονομάζουν τύχη, αλλά εγώ όχι. Ετσι, ήρθε η στιγμή που δέχθηκα μία πρόταση από το Μεξικό κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Το σίγουρο είναι ότι για εμένα δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στη ζωή. Το BCL είναι μία θαυμάσια διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ (20.00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Στέφανος Δέδας: Για εμάς, ο βασικός τόχος ήταν να περάσουμε στην δεύτερη φάση του BCL, κάτι που η ομάδα μας δεν είχε καταφέρει ποτέ. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι νικούσαμε και νικούσαμε, κάναμε κάποια πολύ μεγάλα αποτελέσματα εκτός έδρας, ήμασταν πολύ πεινασμένοι να τα καταφέρουμε και τα καταφέραμε. Και είμαστε πιο πεινασμένοι πια. Και με τεράστιο κίνητρο γιατί παίζουμε με τους πρωταθλητές του BCL της προηγούμενης σεζόν.

Ο τρόπος που παίζουμε ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολος για τους αντιπάλους μας, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας, να βγάλουμε τον αντίπαλο έξω από τις συνήθειές του. Ελπίζω οτι με τα όπλα μας θα καλύψουμε τις αδυναμίες μας και ο Θεός το θέλει μπορεί να έχουμε ένα καλό παιχνίδι με την Μπούργος.

Ξέρουμε από την πρώτη μέρα ότι θα έχουμε μικρό ροτέισιον. Το γεγονός ότι παίζουμε νοκ άουτ αγώνες είναι καλό για εμάς. Ακόμα κι αν οι παίκτες μου έχουν 0/10 σουτ στην αρχή, θα τους εμπιστευτώ, γιατί ίσως στο τέλος να σκοράρουν το κρίσιμο σουτ. Κι αυτό μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν ήταν μία σειρά αγώνων θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Αλλά σε έναν αγώνα, αν μάλιστα βρούμε και τον αντίπαλο σε όχι καλή μέρα, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Είναι αβαντάζ για εμάς. Ισως του χρόνου να σας πω αν χρειάζομαι περισσότερους παίκτες ή όχι.

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο από την Μπούργος είναι το γεγονός ότι έχουν πολλούς παίκτες και κάθε ένας από αυτούς μπορεί να είναι το κλειδί για την ομάδα του. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλους τους παίκτες και όχι μόνο για τον Μπενίτε ή τον Μακ Φάντεν. Η Μπούργος μπορεί να εμφανίσει πολλούς παίκτες που να παίξουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Κι εμείς πρέπει να κάνουμε προσαρμογές

Γκάι Πνίνι: Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε αυτή την ομάδα ο στόχος ήταν η Ευρώπη, να κάνουμε μία επιτυχία στην Ευρώπη. Και τα τελευταία δύο χρόνια τα καταφέραμε πολύ καλά. Για αυτό είμαστε περήφανοι.

Εχουμε τεράστιο σεβασμό για την Μπούργος, που είναι ακόμα η πρωταθλήτρια του BCL. Παίζουμε σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Αλλά κι εμείς παίζουμε πολύ καλά, έχουμε αυτοπεποιθηση. Πρέπει να παίξουμε με τον τρόπο μας για να κερδίσουμε τους πρωταθλητές.

Δε θα έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα όπως στο γήπεδό μας, αλλά σίγουρα θα είναι φανταστικό να παίξουμε με κόσμο στο Φάιναλ 8. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Χοάν Πεναρόγια: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με αυτή του Σεπτεμβρίου. Δεν είμαστε στην αρχή της σεζόν, οδεύουμε προς το τέλος της. Θα παλέψουμε σκληρά για να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε στην Αθήνα.

Ελπίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτή που δείξαμε τον Σεπτέμβριο. αλλά εκτός από εμάς έχουν βελτιωθεί και οι υπόλοιπες ομάδες.

Για εμάς, το γεγονός ότι είμαστε εδώ για δεύτερη φορά και ως κάτοχοι του τροπαίου είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, μία μεγάλη επιτυχία για όλους, για την ομάδα, τη διοίκηση, τη χώρα, τους παίκτες, τους φιλάθλους. Παίρνουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα και το πρώτο ματς είναι πολύ δύσκολο για εμάς.

Το πιο σημαντικό στο ματς με την Χάποελ είναι ο ρυθμός. Πρέπει να τον ελέγξουμε.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τι έγινε στην Αθήνα με αυτό που γίνεται εδώ. Διαβάσαμε πάρα πολύ και στην Αθήνα για να προετοιμαστούμε, το ίδιο κάνουμε κι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ κι έτοιμοι να αγωνιστούμε χωρίς προβλήματα.

Βίτορ Μπενίτε: Νομίζω ότι το mindset είναι λίγο διαφορετικό φέτος. Είναι πιο εύκολο να πηγαίνεις σε μία διοργάνωση, όπου δεν υπάρχουν και πάρα πολλές απαιτήσεις από εσένα και επι της ουσίας κανείς δε σε περιμένει να αναδειχθείς. Αλλά εμείς, ως ομάδα, ξέραμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Οπως πιστεύουμε και τώρα. Ομως υπάρχουν πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Κάθε μικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Ελπίζω αυτός που έχω δίπλα μου (σ.σ. Γκάι Πνίνι), να μην ευστοχήσει στα γνωστά clutchs shots όπως πολύ συχνά κάνει. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε πίεση μπορεί να μας ασκεί το τρόπαιο που έχουμε ήδη και να παίξουμε χαλαροί.

Είναι αλήθεια ότι είναι πιο εύκολο να κάνεις κάτι για πρώτη φορά, παρά να το επαναλάβεις. Οταν το πετυχαίνεις για πρώτη φορά, μετά βλέπεις τις αντίπαλες ομάδες να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να σε νικήσουν. Εμείς το ζούμε αυτό όλη τη χρονιά. Κι έπρεπε να μάθουμε να παίζουμε έτσι. Αλλά έχουμε το ταλέντο να το επαναλάβουμε, αλλά και την ενέργεια. Αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό.

Η τελευταία φορά που έπαιξα με κόσμο στις εξέδρες ήταν λίγο πριν αρχίσει η πανδημία. Περισσότερο από ένα χρόνο. Είναι τρελό. μας έχει λείψει ο κόσμος μας. Παίζοντας εδώ, στη Ρωσία, με τον κόσμο στις εξέδρες, είναι τρομερό. Δε σε ενδιαφέρει αν φωνάζουν ωραία, ή άσχημα λόγια για εσένα. Ετσι κι αλλιώς δεν θα καταλαβαίνω. Αλλά θα είναι κάτι, για όλους μας και για το ίδιο το μπάσκετ.

Η εμπειρία της Αθήνας μας βοήθησε πάρα πολύ για να φτάσουμε έως εδώ. Και πλέον έχουμε περισσότερη εμπειρία όντως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X